bugün

Savaşa erkekler gider-di.
erkeklerde de kadınlarda da 46 kromozom vardır . Kadınlarda xx sex kromozomlarının olması onlarda her genin yedeği olduğunu göstermez. Sadece sex kromozomları üzerinde taşınan genler ile aktarılan renk körlüğü gibi hastalıklara yakalanma olasılıkları erkeklere oranla daha düşüktür.(az bilip gerisini uydurayım ,millet zaten yer mantığındaki insanlar için) Asıl konumuza gelirsek bu konuda yapılan çalışmalar kadınların vücutlarından salgılanan östrojen hormonunun yapıcı onarıcı etkisi sayesinde ömürlerine katkıda bulunduğunu iddia ediyor . menapoz sonrası bazı hastalıkların(özellikle kalp) çok yükselmesi bize östrojenin ne kadar faydalı bir hormon olduğunu gösteriyor.
Çok yanlış bir genellemedir kadınların erkeklerden uzun yaşadığı. Türkiye'de savaşa çatışmaya yalnızca erkekler gider. Ağır işlerde erkekler çalışır kadınlar ise en fazla temizlikçi bulaşıkçı olur. iş kazaları ya da iş stresi erkeğin hayatını bitirir.
Türkiye'de yapılan evliliklerde kadınlar erkeklerden yaşça çok küçük olur hep. Ortalama 7-8 yaş (gerçi günümüzde bu yaş aralığı azalmaktadır).
Bu yüzden kadınların erkeklerden daha uzun yaşadığı yanlış bir genelleme.
inatlarından amk.
Erkeklerden daha sağlıklı yaşadıkları için.
sabah akşam evde oturup yatıyorlar, erkekler sürekli efor yapıyor kalp dayanmıyor.
kadın dır dırı olmasa bizde uzun yaşardık.
bilimsel olarak cevabı ''östroje hormonudur'' aslında erkekliğimiz dediğimiz testosteron hormonudur erkeğin ömrünü kısaltan.
güncel Önemli Başlıklar