bugün

adaletsizlik çoğu zaman ailede başlar, sözünün canlı örneği.
Anneler annelerimiz.
Halt eden annedir. Muhtemelen şehrine sakal-i serif denen sey gelince gormek icin sabah erkenden kalkar gidip siraya girer. Hayattaki en buyuk sansim mukemmel bir ailede yetismis olmam. Erkek kardesim de ben de evin her turlu seyinde yardimci olduk. Kardesim su an yalniz kaldiginda asla ac kalmiyor, cunku yemegini hazirlayabiliyor. Temizlik gerektiginde kardesimle ben yapariz. Bazen o supurur ben viledalarim bazense ben supurur o viledalar. Orta dogu ayisi yetistirince zarari kendinize olur. "Hayirsiz evlat" denen oluşumu kendi oluşturur.
Kizlarin bu sie yatkin oldugu gercehiyle beraber ogluna pasa kizina prenses mantigiyla bakan anneler icin normaldir . Isin icine evlat kayirma girnce kaziginida cocuklar buyuyunce anlar .kizlarin fitratinda bu alanda hassasiyet olsada erkek cocugun bitarafini buyuturken kizin elinde toz beziyle gezmesi gibi celiski adaletsiz ve luzumsuzdur . Sonra o paşalar eslerinden bol bol sövme seanslarin amaruz kalirlar .
Belli Bir yere kadar erkek çocuğuna ev işi yaptırılabilir. Bunu da abartmamak lazım. Erkek çocuğunu da kıza çevirmek pek doğru olmaz.
annelerine " oğlun tohumluk değil mi anne ! " diyen kızların annesidir.
ataerkil toplumda olması gereken hehehe.
annemle beraber yasadigim donemde annem bana hali merdiven pencere panjuru demir bahce kapisi gibi yikanmasi gereken her seyi yikatirti.
16 yasinda falanim izin gunleri haril haril bir seyler yikardim.

neymis efendim ablam regl olmus beli agriyormus ders calisiyormus serce parmagi agriyormus.
ikisi birlikte ergenligimi yediler.arkadaslari cagirip pencere korkuluklarini yikatirdim.onlar da alismisti duruma.
sonra sahile giderdik.
ya ne olacağıdı. oldu olacak araba bozulduğunda sanayiye de kız çocuğu götürseydi. ev taşınırken bazaları dolapları hep bacım taşısaydı. kömür çekicekse kız çocuğu çekseydi. odunları kız çocuğu kırsaydı. veya getir götür kızlara yaptırılsaydı. dedem gece nöbetinde taksiyi bana değil ablama bıraksaydı. o evde mışıl mışıl uyurken soğukta zevkimden araba sürmüyorum. ben hiç görmedim. boş yapmayın amk eşitlikçileri herkesin görevi ayrı.
Edit: üstteki hayırsız evlat anlayışı temizlik yapmayan yemek yapmayı bilmeyen evlat olan arkadaş umarım hep öyle kalır.
maalesef türkiye'de sıkça şahit olduğumuz durum.buldumcuk annelerin oğullarına kıyamaması doğan bir sonuçtur.

bırakın iş yaptırmayı kendileri onlara döne döne hizmet ederler, tembelleştirirler, bencilleştirirler.

bu anneler ileride de gelin beğenmezler "oğlumu mutlu edemiyor bilmem ne" diye. mutlu edemez tabi, çocuk sanıyor ki herkes ona hizmet edecek.

sonuçta tam olarak şu; (bkz: boşanma)
Oğluşuna kıyamayan annedir. Dünyanın her yerinde toplumsal cinsiyet rolleri tarafından da kanıtlanan böyle bir gerçek vardır.

Trajik.
Kadınların genel özelliği işte.evlenince de kızlara düşman bir adam olur artık.
çünkü onlar da annelerinden öyle gördüler. o dönemlerde, kesin bir şeydi bu. kız büyüyüp evlenecek, direkt ev hanımı olacak. ne çalışması? falancanın kızı yemek yapamıyormuş, temizlikten anlamıyormuş dedirtir mi hiç kendisine? şimdi evini temizletecek kız bile bulamıyor ki anne. lise yatılı, üni başka şehir, iş başka şehir, evleniyor gidiyor zaten. eskidendi anam bunlar,geçiniz.
Az önce kızıl goncalar'da bahsi geçti ondan aklıma geldi. Yanlış yoldaki annedir. Ben de uyuz oluyorum böyle erkek çocuklarına şehzade muamelesi yapan, onları kızlarından üstün tutan anne babalara.