bugün
- yemek yapmayı bilen erkek25
- su gibi kadın15
- togg11
- beyaz tenli kaslı ela gözlü avrupalı erkek14
- sözlüğe bir canavar bırak11
- 17 ocak 2025 hatayspor galatasaray maçı20
- serenay sarıkaya ne iş yapıyor16
- galatasaray'ın ofsayt diye iptal edilen golü10
- kaptan memo43
- uludağ sözlük ısparta zirvesi12
- 18 ocak 2025 beşiktaş samsunspor maçı11
- fakülte kütüphanesinde bulduğum eserler11
- efsane karikatürler10
- bir ak partili olarak erken seçim istiyorum10
- benimle sevgili olmak isteyen yazar açık oylasın10
- an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı26
- gesi baglarinda don ariyorum nickli yazar11
- ellerim bos gonlum hos12
- true sessizliği10
- kocanızı çilekli duş jeliyle yıkar mısınız17
- cemaat evine hiç gitmemiş insan12
- cennete gidildiğinde yapılacak ilk aktivite28
- erotik şarkılar27
- arkadaşlar sizce ben nasıl biriyim14
- anın görüntüsü24
- günün sözü9
- kadınların sürekli nude fotoğraf istemeleri17
- galatasaray'ın penaltı jokeri11
- para karşılığı cinsel ilişkiye girmek11
- 1 0 motor araba alan erkek8
- sünnette pipinin neresi ve ne kadarı kesiliyor13
- arkadaşlar kokoreç yemeye gelen var mı11
- sevilen sözlük yazarları26
- epilepsi9
- yayın açıp osuran kadın9
- etek giyen erkek9
- abdülkadir geylani nin yediği tavuğu diriltmesi8
- sadece hatay ve adanalıların anladığı cümleler8
- sanayide çalışmak14
- türkiyeli değiliz türküz17
- evde mi yoksa sinemada mı film izlemek daha iyi11
- yazarların uçtuğu en uzun uçuş12
- bacılarımızdan erkek parfüm önerisi8
- bir gecede cahil bırakılan halk12
- penaltıbahçe36
- arkadaşlar cumaya neden gelmediniz8
- kalitesiz bir hayatı çok pahalıya yaşamak8
- sözlüğe seksi bir kadın bırak14
- her siyasi başlığa yazan akgodoş11
- trt radyo 39
Adam nursema\'ya kardeşim dedi puhahaha.
Öf Nilay yaşıyormuş püüü.
Kızılcık şerbeti birseye iyi geliyor ama neye unuttum.
Gözyaşım pıt… küçük apo ve Mustafa için çok üzüldüm.
Nilay öldü mü hiç inanmıyorum nedense ya. Aaaaaa şok.
Apo da anne dedi..
Apo da anne dedi..
Ölmedi dombili.
Görkem böyle ölmemeliydi ya. Saçmalık püüüü.
Başladı arkadaşlar. Of bu bölüm çok heyecanlı ya djsj.
Şerbo başlıyor haydi ekran başına yiğitler lol. Geçen kafa radyoda sivrisinek kızıl şerbetler dedi bu dizi için koptum mk, aslında iyi fikir kızıl gonca ile kızılcık şerbeti arası kıvamda bir dizi de lazım izleyiciye.
Başlıyor kız koşunsjdmsmsk.
Baya korkunç bir bölüm sonu oldu, final bölümü gibi oldu sanki. Nasıl devam edecek bundan sonra bilmiyorum.
görkem adlı karakteri canlandıran oyuncunun bu dizide ne işi var?
abd'de yaşıyor olsa dünya starı olacak güzellik ve potansiyeldeki kızcağızı burda türbanlı - laik kavgasına meze yapmışlar.
özge özacar'a kariyerini daha dikkatli oluşturmasını tavsiye ederim. uluslararası projelere yönelmesi lazım.
abd'de yaşıyor olsa dünya starı olacak güzellik ve potansiyeldeki kızcağızı burda türbanlı - laik kavgasına meze yapmışlar.
özge özacar'a kariyerini daha dikkatli oluşturmasını tavsiye ederim. uluslararası projelere yönelmesi lazım.
maşallah maşallah bu ezanlar selalar olmasa ne olurdu bu ülkenin hali.
Son bölümde Pembe’nin tepkileri özellikle görkem’i savunması çok saçmaydı, bu kadının daha haklının/ doğrunun yanında olduğunu neredeyse hiç göremedik... insanın altıncı hissi bu kadar mı kötü olur hfjdj. seyir zevki veren yeni karakterse kesinlikle asude oldu, çok güçlü bir kadın profili var. Ayrıca Nursema firazla mı olacak imamla mı olacak artık bi netleşsin ya boynu büküğün aşk hayatı çok hızlı ilerliyo djdj.
bütün müslüman kötüdür, sekülerler iyidir dizisi...
oğlum anlamıyor musunuz? bunlar senin "kendi" düşüncen. dindar insanlar böyle düşünmüyor.
sen dindar insanlarla aynı fikirde değilsen karakter neden haksız olsun?
"adamlar ineğe tapıyor. bence saçma.
öyleyse bir dizide ineğe kutsal bakan karakteri eleştirmem gerekiyor."
böyle bir mantık var mı lan?
dindarların böyle düşündüğünü bir hakikatse, dizide seküler insanların bunu bilerek hareket etmesi gerekir. dizinin saçmalığını, ben de seküler insanlarla aynı fikirdeyim diyerek savunmaya çalışıyorsunuz.
sen dindar insanlarla aynı fikirde değilsen karakter neden haksız olsun?
"adamlar ineğe tapıyor. bence saçma.
öyleyse bir dizide ineğe kutsal bakan karakteri eleştirmem gerekiyor."
böyle bir mantık var mı lan?
dindarların böyle düşündüğünü bir hakikatse, dizide seküler insanların bunu bilerek hareket etmesi gerekir. dizinin saçmalığını, ben de seküler insanlarla aynı fikirdeyim diyerek savunmaya çalışıyorsunuz.
--spoiler--
Adam zina yapınca, domuzun haram olduğu realitesi değişiyor mu? Dindarlar etini de yemez süsüne de almaz. Karakter ateist olmadı, Müslüman olarak zina etti. Dizideki diğer karakterler zinanın parçası değil adamın ailesi.
Dizideki zorlama detay, aile dindar olduğu halde, seküler olan kız tarafı bunu bildiği halde domuz desenli duvar kâğıdı hediye etmeleri. Karakterler arasında çatışma çıkması için abartılı şekilde hikayeler oluşturuyorlar, temelsiz ve zorlama. Bu ülkedeki en seküler en dinden uzak insan bile domuzun islamda hoş karşılanmadığını bilir.
Ben dizi zorlama diyorum, herif kurgusal karakter üstünden analiz yapıyor. Bu ülkenin seküler çağdaş geçinenleri de böyle.
--spoiler--
Ne bu domuz düşmanlığı arkadaş.
Domuz da Allah'ın yarattığı bir hayvan değil mi?
Hadi etini yemezsin anlarım da domuz resminin kime ne zararı var.
Ona baksan eşek eti yemekte günah, ama eşeğe karşı kimse bu kadar düşmanca davranmadı.
Adam zina yapınca, domuzun haram olduğu realitesi değişiyor mu? Dindarlar etini de yemez süsüne de almaz. Karakter ateist olmadı, Müslüman olarak zina etti. Dizideki diğer karakterler zinanın parçası değil adamın ailesi.
Dizideki zorlama detay, aile dindar olduğu halde, seküler olan kız tarafı bunu bildiği halde domuz desenli duvar kâğıdı hediye etmeleri. Karakterler arasında çatışma çıkması için abartılı şekilde hikayeler oluşturuyorlar, temelsiz ve zorlama. Bu ülkedeki en seküler en dinden uzak insan bile domuzun islamda hoş karşılanmadığını bilir.
Ben dizi zorlama diyorum, herif kurgusal karakter üstünden analiz yapıyor. Bu ülkenin seküler çağdaş geçinenleri de böyle.
--spoiler--
Ne bu domuz düşmanlığı arkadaş.
Domuz da Allah'ın yarattığı bir hayvan değil mi?
Hadi etini yemezsin anlarım da domuz resminin kime ne zararı var.
Ona baksan eşek eti yemekte günah, ama eşeğe karşı kimse bu kadar düşmanca davranmadı.
Diziyi izlemem, Murat Soner'den gördüğüm sahnelerden birinde duvar kağıdında domuz resmi vardı, iki muhafazakar kadın (Kadınlardan birinin başı açıktı) domuz resmini görünce duvar kağıdını yırtmışlardı.
Sonra evli çift gelir ve koca yırtılmış domuz resmini görünce çıldırır, domuz dinimizde haram der halbuki kendisi eşini evlenmeden önce hamile bırakır, evlendikten sonra da eşini aldatır, ki baktığın zaman islam dininde domuzun etinin yenmesi haramdır, duvar kağıtlarına domuz diyerek saldırmaları ne kadar cahil, geri kafalı ve yobaz olduklarını özetliyorlar.
Sonra evli çift gelir ve koca yırtılmış domuz resmini görünce çıldırır, domuz dinimizde haram der halbuki kendisi eşini evlenmeden önce hamile bırakır, evlendikten sonra da eşini aldatır, ki baktığın zaman islam dininde domuzun etinin yenmesi haramdır, duvar kağıtlarına domuz diyerek saldırmaları ne kadar cahil, geri kafalı ve yobaz olduklarını özetliyorlar.
bu dizi muhafazakar ve dindar insanları kötü gösteriyor. bazı islamofobik tipler o kadar salakki dizide türbanlı var diye onlar için yapılmış bir dizi zannediyorlar.
Saf doğa affetti. ama bu fatih gene aldatacak doğa\'yı bekleyin görün. Bir kere aldatan gene aldatır doğa kanunu bu.
Muhafazakar kadınların hepsini saf salak göstermek için senaryoyu zorlayan dizi. Nasıl bir kuyruk acısı varsa senaristinin. Evet.
Edit: Senaristleri de şunlarmış: Merve Göntem, Zeynep Gür, Melis Civelek
Edit: Senaristleri de şunlarmış: Merve Göntem, Zeynep Gür, Melis Civelek
Aldatmayı normalleştirmeye çalışan bir dizi bence.
Bu kıvılcım ile Ömer üçüncüye mi evlenecek şimdi?
güncel Önemli Başlıklar