bugün

tusubasa orta sahaya gelmesine rağmen kale yeni gözükür.sanırım o zamanlar sahaların ebatları daha büyüktü.
paraşüt vuruşunun bir diğer adıda bombeke vuruşudur.bi sahnede tusubasa kaleciyle karşı karşıyadır.ama tusubasa kaleye şut atmaz ve geri döner kendi yarı sahalarına gecer ordan bombele yani paraşüt vuruşunu yapar.top ağlarla buluşur tabiki.
Akla direk tusubasa gelir.Japon milleti her turlu hayvanin vurusunu yapar yok kartal vurus yok aslan depari yada essek ciftesi gibi sacma sapan felsefeler yaratirlar.
bi takımda ikiz futbolcular vardı,hafif toplu,şişkin yanaklı neyse onların bir golü vardı,beraber paslaşa paslaşa ceza sahası önüne geliyorlar sonra kardeşin teki hayvan gibi abanıyor top üst direkten geri geliyor diğer kardeşe,o da gelen topa röveşata çekiyor kaleciyi içeri sokuyor.ilginç.
tusubasa'nın en büyük rakiplerinden birisinin (sarı saçlıydı ama adını unuttum) viraj vuruşu. evet viraj. paraşüt vuruşundan sonra en saçma vuruşlardan birisidir. adından da anlaşılacağı üzre top dümdüz giderken birden falso alıp yön değiştirmesidir.

edit: eric'miş adı.*
tusubasa nin rakipleri olan ikizlerin akil sinirlarini zorlayan bir golu vardi.ikizlerden biri ters kaplumba seklinde yere yatip ayaklarini havaya kaldiriyodu,oteki kardeste kosa kosa gelip onun ayaklarinin ustune atliyodu.daha sonra yerde yatan kardes digerini havaya bi firlatiyodu,ben diyim 15 sen de 25 metre.havadaki kardes topa yaptigi duzgun bir vurusla takiminin hanesine bir gol yazdiriyor ve o kadar yuksekten burnu bile kanamadan inmeyi basariyordu.
COCUKLUGUMUN CIZGI FILIM KAHRAMANI TUSUBASA NIN RÖVASOTA TAKLITINI YAPARKEN KOLUMUN CATLADIGI VE 2 KISININ 1 TOPA VURUP TOPUN DAIRELER CIZEREK GITTIGI KONUSUNDA OLDUKCA PiSKOLAJIK ZARARA UGRATAN CIZGI FILIMi
(bkz: japon çizgi filmlerinin abartı bacak uzunluğu)
(bkz: manga)
tusubasanın üstüne tanınmayacak çizgi filmlerde olan olay hatta. bunun bi oyunu vardı oyunun ortasında yağmur yağarken şimşek falan çakıyordu oyuncular yere düşüyodu...
aklıma direkt tusubasa geldi.. o ne olağandışı bir futbolcuydu öyle! koşuyo, koşuyo, koşuyo ama saha bir türlü bitmiyo!! sonra kaleciyle karşı karşıya geliş ve tusubasa'nın bacağını 90 derecelik açıyla havaya kaldırıp topa var gücüyle vurması... öyle bir vuruyodu ki, top normal formatından çıkıp elips ve yamuk arası bir şeye dönüşüyodu ve tabi ki, goool!! hiç kaçar mı? hem de 90'dan! her takıma bi tusubasa lazım:)
(bkz: benjamin)
(bkz: akula vuruşu)
(bkz: mirage vuruşu)
(bkz: magnum vuruşu)
(bkz: hentai)
japon çizgi filmlerindeki bir abartıda gözleri yüzleririn yarısını kaplar burunları nokta kadardır ve üçgendir.insanlar kirlenip kanker içinde kalınca yüzlerinde ve kıyafetlerinde çizgiler olur
goller abartıldığı gibi futbol sahaları da abartılır bu filmlerde. hem koş koş bitmez hem de nedense geoid şeklindedir. önce futbolcunun saçları, sonra kafası, sonra gövdesi, sonra da ayakları gözükür. bir de topun vurulduktan sonraki şekli vardır tabi. o da geoid şeklindedir. sahayla uyum içinde olsun diye öyle yapılmıştır büyük ihtimal. *
goal 3 adlı oyunda abarti gollerin bir adım ötesine geçilmiştir.top vuruş şekline göre muz,kartal vb. şekillerde ağlarla buluşmustur.o nasıl vuruş tekniğidir denilmiştir.çok eğlencelidir.
futbol'un kamasutrasını yazmaya azimli japon çizerlerin eserleri.
galatasaray'lı yöneticilerin inamoto'yu almakta tutundukları yegane dal.
adi anime olan japon cizgi filmlerinde belli kurallar vardir bunlar da bu yuzden boyle garip gorunmektedir, mesela normal fizik kanunları animeler için geçerli değildir, veya biri ya da bir şey zıplasa yerçekimi o şey için 4 kat azaltılır saçların duruşları da buna dahil vs. , işte bu yüzden ehueh olm bak ne saçma la boyle mi olur hiç dememek lazım, bunun da bir sanat olduğunu unutmamak lazım.
(bkz: yiyorsa bana atsinlar)
tsubasa'nın şut çektiğinde topun kimyasının bozulması, elips şeklini almasıyla oluşan gollerdir.
top kaleye giderken etrafindaki toz toprak bilimum ogeyi yanina alip isik hizina yaklastigi gollerdir.
captain tsubasa'da kojiro hyuga'nın çektiği şutun ağları delmesi ve topun çarptığı duvarı parçalası buna güzel bir örnektir.
atmadan önce yapılan vuruşun adının bağırarak söylenmesinin farz olduğu gollerdir. kartal vuruşu gibi.
"oha lan" nidalarini taa kücüklükten bizlerin diline pelesenk eden tsubasa ve saz ekibinin akil dolu vuruslaridir. aslinda cizgi filmde sadece futbol dersi verilmemektedir. cografya ve felsefede mevcuttur. bu bakimdan incelenirse futbol felsefesi olan ögretici bir spordur.

+ iki kale arasindaki mesafe dunyanin yuvarlak olduguna delalettir. burada hem cografya hemde tarih dersi verilmektedir.
tarihten kasit; galile nin hakli oldugunu göstermektir.

+ topun vurustan sonra sucuk seklini almasi; burada amac fiziksel degisimlere deginmektir. bir cisme uygulanan siddet ve gücün o cisim uzerinde ki etki ya da tepkisi genc dimaglara öss ye hazirlanirken yardimci olacak sekilde kurgulanmistir.

+ bölümün birinde tsubasa kaleye, isik hizinda bir sut vurmustur. kaleci topun gittigi yöne atlamistir fakat top bir anda falso almis ve tam ters köseye gitmektedir. kaleci bunu farkettigi anda havada yarim salto atip ayaklari ile direkten güc alip kendisini diger köseye atmayi basarmis hatta topuda durdurmustur.
burada dikkat edilmesi gereken nokta sudur. kaleci butun bu hareketleri cizerken verilen efektler matrix i hatirlatmaktadir. ya da matrix kaleciyi hatirlatmaktadir.
cikarilan sonuc: beyaz tavsani takip et.
güncel Önemli Başlıklar