bugün

alkolden ama genelde rakıdan sonra gidilen yerdir.
genelde tatlıları mükemmeldir. istisnası varmıdır henüz bilinmez ama, daha görülmemiştir.
(bkz: sütlaç)
uzaktan bakıldığında alt tarafı bi çorbacı olarak gördüğümüz lakin içine girdiğimizde hemen yan sokaktaki barın devamı nitelikte olan mekan.
sirke ve sarımsakla birlikte anılan,tadına doyum olmayacak çorbanın salonudur.
fenerbahçe işkembe salonunu akla getirir.
işkembe içmek için gidilen salon. fakat bazı (aslında çoğu) salonların öyle garsonları vardır ki hiç işkembe içesi olmayan birine bile işkembe içirir. işkembe salonu lüks bir yer değilse garson müşteri çekmek için "haydiğee abim sıcak işkembe var, sulu yemekler var gieel" nidalarıyla inletir caddeyi, ara sokağı. ucuz yollu olduğundan içeriside boş değildir hani. hemen oturuverirsiniz bir köşeye ve az önce kapının önünde bağıran garson gelip ne istediğinizi sorar. "bi işkembe" diyerek cevap verirsiniz. sesini ve diyaframını iyi kullanan garson "usta bi işkembe çeek" diye aheste bir sesle işkembe istediğinizi bildirir aşçıya, yada yemek koyma işiyle kim ilgileniyorsa ona...
masada ters kapanmış su bardakları, hep dolu sürahi ve buyuk bir sepette hep taze ekmekler olmazsa olmazdır. sıcacık işkembe çorbası gelir, afiyetle yudumlamaya başlarsınız etrafta uçuşup duran karasinekler arasında. çorba bittikten sonra hadi bide çiğer söyleyeyim dersiniz ve ciğerde gelir önünüze. maydonuzlu, soğanlı*. ve son olarak bir bardak su içtikten sonra yarabbi şükür elhamdulillah diyerek kalkılır masadan. kasada duran adama format gereği ne yiyip içtiğin söylenir. "bi işkembe, bi ciğer" ve paranın üstünü aldıktan sonra garson, yine bekleriz efendim afiyet olsun der ve hayırlı işler dileyerek işkembe salonundan ayrılınır.
mideden işkembeye terfi edildiğinde gidilecek salon tarzı yer.
eğlence sonrası sabaha karşı ayılmak için gidilen mekan. bir diğeri de mantıevidir.
(bkz: candır)
güncel Önemli Başlıklar