bugün

dersi olsun yeter. zorunlu olmasa da olur.
osmanlıca yerine yapılması mantıklı olandır. şu osmanlıcanın altından da yakında birşey çıkacak ama ya dur bakalım. kesin bu bölümü okuyan üniversite mezunu tanıdıkları yüzünden kabul edildi. her okulda 1 tane osmanlıca öğretmeni olsa 324234 tane ediyor zaten kafadan. bütün tanıdıklar yerleşir artık.
Mantıklıdır. Sonuçta bir sürü engelli arkadaşımız var. Müzik kliplerinde de hiç alt yazı geçmiyor. ya da belgesellerde onlarda da olmalı bence.
yeni neslin yalan dünyadaki ölü gelin gibi olmaması için önemlidir.
tek kelime ile mükemmel Olur Dediğim durum.
Onemli ve guzel bir zorunluluk halidir. Ne olacagimiz belli olmadigindan kenarda bulunmasi gereken ve engelli kimselerle iletisim acisindan onem arz eden bir dildir.

Not:biliyorum.
Hayir osmanlica cok daha onemlidir. Dunyadaki en gecerli dillerden biridir.
Desteklediğim düşüncedir.
güzel düşüncedir. 3 gündür sol framede görüyorum toplam 10 entry mi varmış amk. uplayıp uplayıp entry mi siliyon piç.
Lütfen bir daha duymamış olalım dünya dili osmanlıca dururken saçma sapan el haraketleri dil mi sayılır.
Edit: Faydalı olan ne türkiyede uygulandı ki bu uygulansın.
Osmanlıcadan önemlidir.
imkansızdır! Peki neden? Çünkü herkes mucize bir şekilde kusursuzca doğmak zorundadır... Ama yine de ülkemizde işaret dili tercümanlığı için yapılan çalışmalar sevindirici.
(bkz: osmanlıca kursu yerine işaret dili kursu verilsin)
ingilizce den de ote evrensel bir dil olan isaret dili ogrenilmesi kattiyen gerekli bur dildir.
olmasını desteklediğim derstir.
harika bir öneri.

sosyal içerikli, güncel, yararlı konularda; ders, bilgilendirme, kurs, seminer verilmesi hiçkimse tarafından yadırganmaz.

ancak abuk sabuk geçerliliğini yitirmiş (bkz: Osmanlıca) konularda "zorunlu" ders dayatması aklı başında insanlar tarafından yadırganacaktır. beyni olmayanlar kabul edebilir tabiki onu da sözümüz yok.
gerçekleştirilesi bir fikir. zaten iki ay gibi kısa bir eğitimle dert anlatacak dert dinleyecek kadar öğrenilmiş oluyor işaret dili. bu iki aylık eğitimi bir sene içine yayarak muazzam şekilde verilebilir öğrencilere. fakat gelgelelim ki günümüzde işaret dili eğitimi verecek düzeyde, bu işin eğitimini almış insan pek az. tercüman yoksunu bir ülkeyiz malesef ki. işitme engelli çocukların aileleri dahi bilmiyorken bu dilin yaygınlaşması elbette ki biraz zaman alacak. bu noktada iş bize düşüyor. haftada birkaç gün ayırıp kısa sürede bu dili öğrenebilir; yolda, sokakta, okulda, hastanede işitme engelli arkadaşlara iletişim konusunda elimizden geldiği kadarıyla yardımcı olabilir ve kişisel gelişimimize de katkıda bulunabiliriz.

adana sodes işitme engelliler iletişim merkezinin konuyla ilgili bir projesi var: https://www.indiegogo.com...he-deaf-in-turkey-a-voice
Osmanlıca olur ama o zor.