bugün

18 mayıs itibariyle sınavına niyetlendiğim sertifika eğitim programıdır. yeni bir iş kolu olması sebebiyle işsiz üniversite mezunu arkadaşlarımın yeni ümit kapısıdır.
müdendislik dışında bir kaç bölümden daha alıyorlar sanırım ama riskli bir iş iki kere düşünmek gerek bence.
tanım yapamadık ama neyse.
riskli olduğunu şu şekilde açıklayayım. çok yakın bir akrabam 1 ay kadar olmuştu işe gireli ve bir alışveriş merkezinde iskeleden bir inşaat işçisi düşerek öldü. şu an taksirle adam öldürme suçundan yargılanıyor. varın gerisini siz düşünün.
eğer işçiye kkd uygulayacağına dair kayıt tutmadıysa ve uygulatmadıysa işi zor olan arkadaş.
çalıştıkları iş ortamında meydana gelmesi muhtemel iş kazası risklerini en aza indirgemekle mükellef uzmandır. yeni bir iş alanıdır ve ihtiyaç çoktur. uzman olabilmek için sertifikasını almış olmak gerekmektedir. riski azaltmakla mükellef olan bu uzman riski azaltmadığı takdirde oluşabilecek kazalarda direkt sorumlu olarak gösterilme riskini artırmaktadır.
iş kazası durumunda işçiye gerekli uygun çalışma ortamını yaratmak ve denetlemek işveren yada işveren vekili sorumluluğundadır. isg uzmanı gerekli önlemleri tespit edip işverene gerekli öneriyi sunmak ile mükelleftir.
eski olmasına rağmen yeni yönetmeliklerle içi doldurulmaya çalışılan uzmanlık dalı. iş kazalarında avrupa birincisi dünya üçüncüsü olduğumuzdan mütevellit önemi artması beklenmektedir.
Bu uzmanların günümüzde belirli seviyedeki işletmeler tarafından bulundurulma zorunluluğu vardır. Fakat kısa süre sonra mezunu ve iş bulamayanı çok olan bir iş kolu olarak kalacak.
aslında çok önemli bir meslek olmakla beraber akp döneminde insan hayatının ve çalışanın değeri sıfır olduğu için bu aralar popüler değil.
ülkedeki kriz nedeniyle iş bulamak sıkıntısı çekmemin akabinde aldığım "c sınıfu uzmanlık" belgesiyle yaptığım iştir.

Bir mühendislik keyfi vermemektedir.
Izmit te intihar eden japon mühendisin ahlak anlayışı ile dusundugumuzde türkiyede zor meslektir.

(bkz: soma)
bir değişik ekmek kapısıdır.
güncel Önemli Başlıklar