bugün

3 ülkede üssü olan ordu.
*abd
*bae
*cibuti
aktif asker sayısı 247.500 olan ordu.
zaten roma imparatorluğu'nun ardılı değildirler.
günümüz italyası çoğunlukla roma kökenli değil, cermen kökenlidir.

bu yüzden roma imparatorluğu ordusu ile organik hiçbir bağları yoktur.
tek alakaları aynı coğrafyayı paylaşmaları bu kadar.

türk ordusunun kendisine hun ordusu yerine hitit ordusunu geçmiş kabul etmesine denktir italyan ordusunun roma'yı geçmişi kabul etmesi.
öylesine yanlış, hatalı..
2.Dünya Savaşında Yunanistan'ı tankları ve uçaklarıyla bile istila etmeyi başaramamış, tarihi başarısızlıklarla dolu.
Roma imparatorluğunun ardılı olmayı hak etmeyen ve modern italya tarihinde tek övünç ya da utanç kaynakları olan trablusgarp savaşı karşısında türklere karşı osuruktan bir zafer kazanmış gereksiz kurum aynı zamanda mihver grubunun savaşı kaybetmesinin ve savaşın kuzey afrikaya taşınmasının en büyük nedenlerinden biridir.
Aslında italyanlar askeri anlamda kötüler aga basıcaz italya yı alacağız oralarıı sonra türkiyemi taşıyacağız off bee krallar gibi yaşarız. italyanın da arkası var abileri var yemez.
tarihinde tarikat darbesi olmayan ordu. dünya imparatorluğu roma'nın mirasçısıdır.
Osmanlı atatürk sayesinde halk direnişiyle kaybetmemiştir, beceriksiz diplomatlar yüzünden kaybetmiştir.
O kadar da beceriksiz bir ordu değildir

(bkz: roma ordusu)
Dünyanın en korkak ve beceriksiz ordusu.
Osmanlı son döneminde bu orduya trablusgarp ve on iki adayı kaybetmiştir.
global firepower'a göre dünyanın 10. güçlü ordusu.
2015 savunma bütçesi 23.8 milyar dolar olan ordu.
1912 de libyayi bizden alan ordudur ikinci cihan harbinde de büyük fuhrere hep ayak bagi olmuştur olmasa da olurmuş yani.
2. Dünya savaşında führer reyize çok çektirmiştir bu yetenek düşmanları.
Habeşistanı işgal edeceklerdir. Karşılarında kara kuru habeşliler vardır. Habeşlilerin genel silahları ok mızrak ve az da olsa her atıştan sonra zahmetlice doldurulan çakmaklı tüfeklerdir. Buna karşılık italyan askerleri son derece semiz ve otomatik silahlıdır. Başka bir millet bu sosyal imkanlarla habeşistanı haritadan silebilecekken ileri görüşlü bir yüzbaşı bölüğünü karşısına alıp "kahraman milletimizin Necip neferleri, bu kutlu günde zaferimizi tarih yazacaktır." Minvalinde gaza getirici bir konuşma yapıp tabancasını çekip habeş mevzilerine doğru "avantiiiiiiiiiiiiiii" diye bağırarak koşar. Bir süre sonra arkasında kimsenin olmadığından şüphelenmiş olacak kafasını çevirdiğinde emri altındaki askerlerin siperlerde ellerindeki mandolinleri havaya kaldırarak "bravo capitanooooo" diye bağırdıklarını görür.
o kadar imkana rağmen doğru düzgün bir başarısı olmayan ordudur.
ürettikleri arabalara kanat taksalar gene iş yaparlar.
dönek ordudur zira italyanlar iki dünya savaşındanda dönüp karşı tarafa geçmiştir.
kumanyalarında pizza bulunur.
italyanlardan oluşur heralde.
hava kolu avcı envanteri şu şekilde olan kuvvettir: 71 eurofighter typhoon (asıl avcı), 75 panavia tornado (bombardıman ve keşif ağırlıklı) , 52 amx international amx (zayıf motorlu ve genellikle keşif ve hafif saldırı amaçlı uçak).

uçaklar yeni envantere girmiş olup bundan önceki hava gücü sadece 30 f-16'dan ibaretti. genel olarak hava gücü türkiye'den zayıftırlar ama temel eğitim uçaklarını kendileri üretirler. gelecekte +25 adet daha eurofighter filolarına katılacak hepsi bu. hepsini toplasanız türkiye'nin şimdiki 240'lık f-16 filosuna karşı çok fazla bir varlık gösteremezler. gelecekte türk f-35'leri envantere girdiğinde aradaki güç farkı daha da çok açılacak.
en ince kitaplar hangileridir diye bir geyik döndüğünde " italyanların kahramanlık öyküleri, türklerin demokrasi tarihi" şeklinde sözü edilen ordudur.
(bkz: dünyanın en gereksiz kurumları/#16030564)
28.000 kişilik türk ordusuna (8 bini türk) karşı 150 bin kişilik ordusuyla zar zor ayakta kalan bir ordudur.

Bide habeş kabilelerinden çok çekmişlerdir. *
"italyanlar Konya'yı işgal ederken Konya halkı onları dikkatle izliyordu. Şehir içine ilerleyen italyan birliklerini izleyen halk üzerinde bunlar en küçük bir korku yaratmıyorlardı. Halk, bunların asker değil, "maskara" olduklarını dahi söylüyordu. Buna karşın italyanların bakışlarında Konyalılara şirin görünmek ve yeni çevreyi yadırgadıklarını görmek mümkündü. italyanlar yerleşmeye başladıkları erkek öğretmen okulunu bir kale gibi tahkime çalışıyorlardı. Karargâhlarının bulunduğu yer ıslık sesinden, şakalarından geçilmiyordu. italyan karargâhı bir işgal alayının garnizonu değil de, meşk eden musiki okulları gibiydi."

M. Şevki Yazman, istiklâl Harbi Nasıl Oldu?, istanbul, 1934, s. 9-10.

italyanlar, işgal politikalar gereği "anadolu'da hiç bir şeye karışmamışlardır. Hele hükümet işlerine ve icraatına burunlarını sokmadıkları gibi, varlıklarıyla yoklukları eşit olmuştur. Ellerinden geldiği kadar halka hoş görünmüşlerdir hatta zaman zaman acik hava konserleri verdikleride olmustur. Nerede okudugumu tam olarak hatirlamiyorum ama italyan birlikleri cekilirken turk halki onlari cosku icinde ugurlamislardir.
güncel Önemli Başlıklar