bugün

---
yahu ben başka bir şey mi söylüyorum, git abd'ye tarihi bir olayı 11 eylül'ü resmet içine de o günün en önemli figürü olan ladin'in heykelini koy bakalım diyorum. hayır yani bir de türkçe yazıyorum.
---

11 eylül saldırısı:
osama bin ladin abd'de binlerce kişinin öldüğü terör saldırılarını düzenliyor.
idrak edebileceğin bir şekilde özetlersek: negatif ve yasadışı bir olay

londra ve zürih anlaşması (heykelde resmedilen):
denktaş ve makarios, türkiye'yi kıbrıs türklerinin garantörü ve koruyucusu haline getiren, kıbrıs barış harekatını yasal ve haklı hale getirecek uluslararası anlaşmayı imzalıyor.
idrak edebileceğin bir şekilde özetlersek: pozitif ve yasal bir olay
Bu kadar çok makarios taraftarı var mıydı ya?
Üzüldüm cidden.
konunun erdoğanla ne alakası var sümbül? burada ortada bir cümle ve açıklama bir de senin bana attığın iftira var. siyasetle, partiyle ilgisi yok.

ama şunu dersen anlarım; ben zaten kıvırmak için söyledim, herkes de bunun farkında ama safa yatıyorum şimdi millet bunu oylarsa durum anlaşılacak haklı olarak herkes ana bacı sövecek bu da işime gelmiyor.

dürüst ol canımı ye.
--spoiler--
hatta hangimizin haklı olduğuna diğer sözlük yazarları karar versin
--spoiler--

sebepsiz erdoğan düşmanlığından gözü dönüp tuvalet terliğine oy veren sözlük kitlesine anket mi yaptıralım?
heykelde fazıl küçük'le rauf denktaş bir masada oturmuş bu makarios yılanıyla anlaşma imzalıyor. aa sakın onlar da ekrem gibi enosisçi, eoka'cı olmasın.

(ironi olarak söyledim. burda bunu ciddiye alacak bir kaç taşkafa var çünkü)
tarihte zürih ve Londra anlaşmaları olarak geçen kısaca Kıbrıs için Türkiye ve ingiltere'nin de müdahil olduğu garantörlük anlaşması. lakin bu anlaşma fiilen 15 temmuz 1974 TE Yunan cuntasının darbe yaparak makariosu devirmesiyle Türkiye 4. madde gereği Kıbrıs Barış harekatını yapmış ardından da tek taraflı olarak kuzey kıbrıs Türk cumhuriyetini kurmuştur. şimdi ise sanki bu durumlar hiç yaşanmamış ve yokmuşcasına ve Kıbrıs'ın tamamı Rumlara aitmişcesine durum bir oldu bittiye getirilerek tek taraflı kıbrıs cumhuriyeti adı altında hukuki statüsü Rumlara ait olan bir devlet ab tarafından tanınmış Kıbrıs Türkleri yok sayılmış ve ada Rum kaynaklı olarak ab ye üye yapılmıştır. halbuki bu durum yukarıda ismi zikredilen 1959 tarihli bu anlaşmalara asla uygun değildir.

yani ada üzerinde garantör 2 devletin (Türkiye ingiltere) onayı olmadan ab nin tek başına Yunan ve Rum tarafına uyarak Kıbrıs Rum cumhuriyeti adı altında Kıbrıs'ı sanki bir Rum devletiymiş gibi ilan etmesinin hiçbir hukuki dayanağı yoktur. zaten bu anlaşma da Yunan cuntasının işgaliyle sona ermiştir. o halde muallak bir durumdaki devletin tek taraflı Rum devleti olarak ilan edilmesi ve bu şekilde ab tarafından üye yalılmasının da fiili bir hükmü yoktur. istedikleri kadar kendilerine hukuki dayanak arasınlar ve kabul etsinler isterseler, Türklerin yer almadığı bir devleti asla ve asla biz Türkiye olarak kabul etmiyoruz. ab nin aldığı bu kararlar hukuki düzenbazlıktan başka birşey değildir. tek taraflıdır, yanlıdır, 1959 anlaşmalarına da, 1974 darbesine de, Kıbrıs barış harekatı sonrası oluşan fiili duruma da uygun değildir. Kıbrıs'ın kaderini belirlemede rumların emireri ab ise söz sahibi bile değildir..
--spoiler--

yancın en son işi kıvırmak için makarios türk düşmanı ve katili değil rum politikacıdır diye övgüler düzmeye başlamıştı sen de takıl bari yalnız bırakma adamı.

--spoiler--

yancı olan sensin bu 1. ikincisi ben makarios "türk düşmanı ve katil değildir" demedim, övgü falan da düzmedim. adamın politik statüsünü belirttim. kaldı ki ben "askerlik görevini de layıkı ile yerine getirmiş" bir subay çocuğu olarak kimin türk düşmanı olup olmadığını senden çok daha iyi bilirim merak etme. makarios la ilgili emin olmak istersen de Kıbrıs rum yönetimi internet sitesine girersen bu bilgiyi orada da bulabilirsin.

kaldı ki dediğim yeri göstermeni rica ediyorum. eğer gösteremezsen haysiyetsizce iftira atmış oluyorsun farkında isen. bu konuda yanılana da ana bacı sövelim istersen, hatta hangimizin haklı olduğuna diğer sözlük yazarları karar versin ve haksız olana onlar sövsün oy çokluğu sonucunda? var mı o mabad?

bende var. hodri meydan.
adamın yazdığında herhangi bir övgü yok ki ? 0 0 7 makariosun kim olduğunu statüsünü yazmış sadece sen iyice kafayı yemişsin yalakalıktan *

kaç kere abd ye gittin sen ? orada ne heykeli var ne anıtı var nereden biliyorsun hayatında ordudan dışarı çıkıp çıkmadığın meçhul amk.. tüm milletler tarihi olaylarını ya anıt haline getirirler ya resmederler. hayır teziniz en baştan bok kokuyor ortada bir makarios heykeli yok sen hala mücadele ediyorsun yok abd de 11 eylül anıtı mı var yok ladin heykeli mi var. lan burada da heykel yok zaten hala ne kıvırıyon dansöz gibi ? zannedersin ki denktaşın heykelinin yanında bir de makarios heykeli var. olmayan şey üzerinden siyaset güdüyon deli gibi.
--spoiler--
ulan tarihi bir olay resmedilmiş
--spoiler--

yahu ben başka bir şey mi söylüyorum, git abd'ye tarihi bir olayı 11 eylül'ü resmet içine de o günün en önemli figürü olan ladin'in heykelini koy bakalım diyorum. hayır yani bir de türkçe yazıyorum.

yancın en son işi kıvırmak için makarios türk düşmanı ve katili değil rum politikacıdır diye övgüler düzmeye başlamıştı sen de takıl bari yalnız bırakma adamı.
---
rauf denktaş'ı mezarında ters döndürdüler.
---

ne de çok severler, düşünürler rauf denktaş'ı.
görsel

görsel
--spoiler--

gibson yine uzun paragraf döşüyor ama anıtın içinde türk düşmanının ne işi var sorusuna yine cevap veremiyor. kelimeleri döndür babam döndür. abd'de 11 eylül anıtı yapıp içine ladin heykeli koyabilir misin sorusuna cevap zaten yok.

--spoiler--

bunu görmemiştim bak şimdi gördüm. olm sen iflah olmazsın yeminle.. ulan tarihi bir olay resmedilmiş ki sizin başlıkta belirttiğiniz gibi "makarios heykeli" yok ortada. aksine devasa denktaş heykeli var arka plana da barış anlaşmasının imzalanma anı resmedilmiş.

yani şuna kalkıp imamoğlu makarios heykeli dikti demek için bayağı bir mal olmak lazım. ki sizde de bu ışık fazlası ile var. hala diyor ki cevap veremiyor daha ne yapayım amk havai fişekle gökyüzüne mi yazayım entryi adam olan benim yazdıklarımın cevap olduğunu zaten anlar. mal mısınız adam mı değilsiniz yoksa ikisi bir arada mı ona da siz karar verin artık..
hey maşallah ne yandaş yaptı başlık be.

ha pardon ak partili değilse yandaş olmuyordu unutmuşum kuralı, demokrasi ve hukuk sevdalısı moderasyonumuzdan özür dilerim.
rauf denktaş'ı mezarında ters döndürdüler.
makarios heykeli değil, makarios rölyefinin de yer aldığı kıbrıs anıtı'dır. üstelik rauf denktaş'ın ailesinin onayıyla yapılmıştır.
https://www.youtube.com/watch?v=hyzHPbA3DaE
--spoiler--

Ulan sümbül, adamın politik statüsü ile ırkçı görüşünün ne alakası var? Misal sizin mısırlı sisi de darbeci, katildi ana bacı sövüyordunuz şimdi devlet töreni ile karşılanınca gıkınız çıkmyor? Dilinizi kedi mi yedi? Delikanlı olmak dansöz olmaktan evladır kafanı yorma sen.

--spoiler--

kanka kafaları sunta gibi sen ben ahmet mehmet ne kadar anlatırsak anlatalım o suntadan kafatasını geçirmiyor bilgi.. bir de utanmazlar kendi efendileri ne yaparsa yapsın sineye çekiyorlar ama başkası öksürse bunlara kabahat geliyor çok dingiller çok.
Ulan sümbül, adamın politik statüsü ile ırkçı görüşünün ne alakası var? Misal sizin mısırlı sisi de darbeci, katildi ana bacı sövüyordunuz şimdi devlet töreni ile karşılanınca gıkınız çıkmyor? Dilinizi kedi mi yedi? Dönmekten vertigo olmuş düz çizgide yürüyemiyor gelmiş bize delikanlılık anlatıyor tipitip. Delikanlı olmak dansöz olmaktan evladır kafanı yorma sen.
hah şöyle bu avukat gibi delikanlı olun, türk düşmanı ve katili değildi devlet adamıydı falan deyin lafı dolandırmadan. bu şekilde inanmanıza sonuna kadar saygı duyarım.
--spoiler--

abd'de 11 eylül anıtı yapıp içine ladin heykeli koyabilir misin sorusuna cevap zaten yok.

--spoiler--

Canım benim ladin onlarca ülkenin terörist kabul ettiği bir zat ve terör örgütü lideri. Makarios ise rum din ve devlet adamı, kıbrıs devletinin ilk cumhurbaşkanı, aynı zamanda londra antlaşmasını imzalayanlardan biri. Bu ikisi arasındaki farkı ayıramıyorsan git kendini at bir yerden.
bu heykeli güney kıbrısta yapsaydınız daha iyi olmaz mıydı.
gibson yine uzun paragraf döşüyor ama anıtın içinde türk düşmanının ne işi var sorusuna yine cevap veremiyor. kelimeleri döndür babam döndür. abd'de 11 eylül anıtı yapıp içine ladin heykeli koyabilir misin sorusuna cevap zaten yok.

edit:

--spoiler--
misal evangelistler abd ordusuna sızıp beyaz sarayı bombalamışlar mı
--spoiler--

bizde de bombalamadılar ki kanka tiyatroydu o (!)
--spoiler--

hiçbir şey yapmıyorlar cahil kankitom. gelgelelim zaten yıllardır evangelist tarikatı yönetiyor abd'yi.

--spoiler--

Lan olum karar verin evangeslitler mi yahudiler mi yönetiyor? Başlıktaki kıvırma ekseninize göre koskoca ülkeyi yöneten ekip sürekli değişiyor…o…u mangalı mı lan koca bu ülke.
yıksın şu şerefsizin türk düşmanı herifin heykelini de rauf raif denktaş,fazıl küçükün heykelini koysunlar,allahın pisliği eokacısı.
(bkz: sanatseverkentitreyenadam)
--spoiler--
kavga etmeyin guzum. herkesi memnun edecek bir fikrim var. bence makarios un heykel kompozisyondaki yeri yanlış. şura nasıl?
--spoiler--

böyle olsa itirazımız olmazdı.
--spoiler--

hiçbir şey yapmıyorlar cahil kankitom. gelgelelim zaten yıllardır evangelist tarikatı yönetiyor abd'yi.

lafı yine ustaca döndüreyim demişsin soruya cevap veremeden ama yememiş.

--spoiler--

senin zekan benim yazdığım şeyleri anlamaya yetmiyor sıkıntı orada benim döndürmeye çalıştığım bir şey yok. misal evangelistler abd ordusuna sızıp beyaz sarayı bombalamışlar mı ? veya üniversite sorularını çalıp kendi minik müritlerine dağıtıp milyonlarca öğrencinin hakkını çalmışlar mı ? polislik sınavı aynı şekilde. evangelistler ergenekon balyoz benzeri bir kumpas kurup demokratları veya cumhuriyetçileri içeri atmışlar mı ? abd başkanı misal çıkıp tanrı affetsin kandırıldık demiş mi ?

sen şimdi kıvırmada bunlara bir cevap ver. işinize geldi mi şeytan abd işinize geldi mi bunu abd de yapsan şöyle şöyle olur.. sen şimdi şeriat getirip cumhuriyeti yıkmak istiyorsun ya heh bunu git abd de iste bakalım o zaman ne oluyor. bak senin verdiğin örneğin aynısı.