bugün

gerektiğinde istifa edebilmek bir erdemdir.
darısı koltuk sevdası uğruna ülkenin amına koyanların başına!
olayları bilmek herhangi bir parti mensubu olmayı gerektirmez. (bkz: ben). ancak yakın tarihimizin tüm siyasetçilerini iyi bilmeli ve anlamalı ve bugünlere birikimlerimizi aktararak doğru adayları seçebilmeliyiz. naçizane görüşüm budur.

ayrıca ecevitçiler ile inönücüler arasında büyük gerginlikler olduğu doğrudur. zaten kurultayın tansiyonu da bunu göstermektedir. ancak iki tarafında birbirleri hakkındaki üslupları hoş değildi elbet. keza çoğu parti kurultaylarında da aynı durumlar olmaktadır, aslında tüm bunlar türk siyasetinin biraz ucuz olduğunu da bizlere gösterir.
Ecevit chpdeki ittihatçı gelenekle kapışmıştır.
Ecevit i kovmuşlardır tıpkı sarıgül ü kovdukları gibi.

Ecevitle sarıgülün ortak noktaları cemaatleri desteklemektir.
inönü de ittihatçıdır. Ya ecevit yada ittihatçı gelenek olacaktı.
ortanın solu politikasını reddeden ecevit, ismet inönü ye karşı resti çekmişti. sonuçta inönü de karşı resti çekti ancak yaşı da ona büyük engel olmaktaydı. 7 mayıs 1972 de yapılan kurultayda delegelerin çoğu ecevit lehine bağırarak ona destek verdiler. sonuç olarak usta politikacı yaşına ve yıllara yenilmek zorunda olduğunu anladı ve hem genel başkanlıktan hem de chp den istifa etmiştir. kendi isteği üzerine cumhuriyet senatosuna onur üyesi olmuştur ve ölene kadar bu ünvanını korumuştur.
güncel Önemli Başlıklar