bugün

gayet yobaz ve katil bir geçmişe sahiptir. adamlar duvar yapmiş amk.
paganizmdir.
Çöplüktür onu da sadece köpekler karıştırır.*
tipki islam sonrasinda oldugu gibi şanlidir.
Lisans eğitiminde islam öncesi Türk tarihinden bazı karakterler istedik; Adnan Menderes, Ali kuşçu, Mevlana, yunus emre, Neşet Ertaş, piri reis, ismet Özel.. ve en bombası somuncu baba. Yok yok asıl bomba bu, herodot.

Ulan bir saattir gülüyorum aralıksız.

Tomris hatun, Mete han diyebilen bir avuç insan kaldı içlerinde.

Kendi lisans eğitimi yaptığım bölüme şükrettim.
Eğitim ile fen edebiyat arasında gerçekten fark varmış. Fen edebiyat çok daha renkli. *
Şanla, şerefle dolu tarihtir. Ayrıca Türk kadınlarının el üstünde tutulduğu dönemdir. Ne yazık ki türkler islamiyeti kabul ettikten sonra, türk kadınları değerini kaybetmiştir.
islamiyet sonrası Türk tarihini okumaktan çok daha zevkli olan tarihtir..

Oğuz kağan'ın, mete han'ın, Tomris hatun'un, alper tunga'nın, bilge kağan'ın, kül tigin'in, sulu çor kağan'ın, ilteriş kağan'ın, tonyukuk'un, mukan kağan'ın, attila'nın ve bir sürü yiğit tarihi kişiliğin geçtiği dönemdir..

Göktürklerin, hazarların, hunların, türgişlerin, akhunların geçtiği tarihtir. Hepsinin geçmişini okuması pek güzeldir. Özellikle göktürk abidelerini incelediğimizde atalarımızın yaptıklarına hayran kalmamak elde değildir..

Eski türklerde kut anlayışı vardır. Tanrı tarafından seçilmiş Türk hükümdarının kanına kut verilirdi.. Kutlu Türk hükümdarı, kut inancına göre, kutuna layık olmak için can hıraş çalışırdı.. Vatanına, milletine, topraklarına ve devletine son derece sadakatili olmak zorundaydı.. Kurultaylar kurulurdu, toylar yapılırdı.. Bu toylarda meclis büyüklerinin fikirleri çok önemliydi.. Toylarda diğer boylar arasında üleş (pay) yapılırdı.. Toya, hükümdarın eşi de katılırdı.. Eski türklerde kadının yeri çok önemliydi.. Devleti bile yönetebilirdi.. Aile ve akrabalık ilişkileri de çok önemliydi.. Türk çocukları, yaptıkları kahramanlıklara göre isim alırlardı.. Küçük yaştan itibaren savaşmayı ve ata binmeyi öğrenirlerdi.. Eski türklerin geçim kaynakları demircilik, hayvancılık, dokumacılıktı.. Eski türkler hayvan bakımından ve tedavisinden de çok iyi anlardı..

islamiyet öncesi Türk tarihinde özellikle Çinlilerle çok çetin savaşlar yapılmıştır.. Çinlilerin ve Çin prenseslerinin entrikaları ünlüdür.. Türk kağanları, politik olarak Çinli prenseslerle evlenirlerdi fakat bu evlilikten doğan çocuklar tam olarak Türk olmadığı için asla tahta geçemezdi..

Eski türkler birbirleriyle, hakimiyet için çok savaşırlardı.. Birbirlerinin devletlerini yıkarlardı.. Bu durum bilhassa Çin'in işine yaramıştır.. Türkler, başka Türk boylarının devletlerini yıkmak için Çin ile birçok kere ittifak yapmıştır..

Velhasıl, eski türklerde sosyal hayatın, aile ilişkilerinin, savaşçılığın, devlet kurup yıkmanın etkin ve gelişkin olduğu bellidir..

islamiyet öncesi Türk tarihinde kök tengiricilik inancı baskındır. Bu inanca göre gökte bir tanrı vardır. O tanrının da çocukları ve ruhları vardır.. Yer-su anlayışı da bu inançta mevcuttur. Türkler, doğaya çok değer verirdi.. Ölen ataları için dua ederler ve onlar için kurban keserlerdi.. Buna da atalar kültü diyoruz. Ölmüşlerinin ruhuna gitsin deyimi buradan gelmektedir.. Türkler, çok önemli biri öldüğü zaman yuğ töreni düzenler, yer içer ve kendilerini parçalayana kadar ağlarlardı.. Sagu yani ağıt yakarlardı.. Alp Er tunga sagusu en meşhurudur..

Eski türklerde saç uzunluğu çok önemliydi, Türk erkeklerinin saçları yülidi adı verilen bir örgü şeklinde yapılırdı.. Kadınlarda da uzun saç vardı.. Türk erkekleri küpe takarlardı, dövme yaptırırlardı, sürekli şölenler ve ziyafetler düzenleyip yiyip içerlerdi.. Türkler, atlarına çok değer verirlerdi ve atı çok iyi kullanırlardı. At üzerinde ok atmada uzmandılar. Savaş zamanında atlarının üstünde uyurdular, aylarının üstünde konuşup danışırlardı.. Vahşiliği ve korkusuzluğu ile bilinen Germen kavimlerini bile kovalardı eski türkler..

Bu tarihten bugünümüze çok şey miras kalmıştır.. Her Türk'ün bu tarihi iyi bilmesi gerekmektedir.. Geçmişini bilmeyen, geleceğini oluşturamaz.
Söyleyecek çok soz var, lakin fuzuli ne güzel demis soz söylemek irfan ister anlamak arif insan.
güncel Önemli Başlıklar