bugün

(bkz: dahi anlamında olmayan de)
günümüzde hala fetva yetkisi olan şeyhülislamlar vardır. mıdır?
galiba bu başlık şu alttaki utanmazlığı yapan adama nazire olsun diye açılmış.

(bkz: türbanlı kızla yiyişmek)
(bkz: şule yüksel şenler)

(bkz: rotraut scheer)
(bkz: başörtüsüne türban diyen insan)
(bkz: türban dininde islam diye bir şey yoktur)
ayette geçen ''hımar'' kelimesinin manasını bilmeyenlerin iddiası.(türban diye bir kelime elbette yok ama hımar başörtmeyi de açıkca kapsar)

üstelik ayette ''hımar'' geçmeseydi, arapça dilbilgisi,etimoloji diye bir şey bilinmeseydi bile, kuran ''allah'' ile beraber ''resul''e itaat emri vermesinden ve mütevatir hadislerde tesettür ün detayları ile açıklanmasından hareketle saçı kapatmayı da kapsayan tesettür gene dinin bir gereği olurdu.

1980 sonrası kentlerde tesettürlü sayısı artınca tesettürün dinde olmadığı uydurulmuştur, bunun için dünyevi hırs ve zaafları olan ilahiyatçılar da ayarlanmıştır, maksadı dinin kendisine değil kendi inandığına göre dini şekillendirmek isteyenlerce taraftar bulmuştur.

hz. fatıma nın başının açık olduğuna inanan var mı?

1400 yıldır bütün islam milletleri, bütün mezhepler yanlışlıkla böyle bir dini vecibe görmüşler ne zaman başörtüsü 80 li yıllarda anayasa mahkemesine intikal eden bir konu olmuş o zaman bu dini ritüel bir anda kültürel bir şey kabul edilmiş.

bırak allahını seversen.

dini siyasete alet etmek bizzat budur.

tesettür imani bir mesele değildir ancak dinde yeri vardır. kişi takar veya takmaz ama dinde vardır. kişi içki içer veya içmez ama dinde haramdır. velevki senin inancına göre dinde içki haram değildir, tesettür yoktur kimse senin inandığın gibi inanmak zorunda değil.

insanlardan kimileri inanca göre yaşar, kimi yaşadığını inançlaştırır...

yani pekala biride kalkıp diyebilir ki, kuran da rakı kelimesi geçmemektedir, haram edilen şaraptır öyle ise rakı içmek caizdir.

bu yani normal bir müslüman için komiktir. ama dersin yani. insanların ağzı torba değil. lakin boş bir iddiadır,lakırdıdır bu.
Bazı yorumlara göre öyledir. Mesela şu yoruma göre: Mekke'de islamiyetten önce hür kadınlar başlarını örter, köle kadınlar açık gezermiş. Yani bir kadının hür olup olmadığı baş örtüsünden anlaşılırmış. islam geldiğinde sınıf farkı ortadan kalktığı ve herkes hür olduğu için artık köle kadınların da baş örtüsü takması istenmiştir. BU da gelenekselleştirilerek günümüze kadar gelmiştir.
türban, başörtü, şal, eşarp... maksat haram yerleri örtmektir, geri kalan tüm tartışmalar, tüm isimler teferruattır.
güncel Önemli Başlıklar