bugün

Beyin fırtınası part 1 geliyor. Herşeyin interneti , peki nereye kadar? Biz canlı yaşam formlarının elektronik ortamla herşeye bağlanması mı? Bu fazla basit bir öngörü olurdu bence bu işin sonu Mükemmellik ve kusursuzluk. Elektronik Ortama bağlı bir insanın bir cyborgdan , bir robottan ne farkı kalır . Yapay bir zekayla aramızdaki tek farkın bir insan avatarına sahip olması mı olacak? Peki bu kusursuzluk her şeyi , var oluşumuzu anlamamızı sağlayacak mı ? Peki şuanki halimiz bir bug mu ? Yaşamın üreme , kalıtsal bilgi aktarımından ve ölümden var olduğunu düşünürsek kusursuz insan yaşayan bir varlıkmıdır? Kusursuz varlık bir olacağına göre ve kopyalama üremenin bir özelliği olan çeşitlilik ve kişiliği yerine getirmediğine göre ve yaşam kendini değişim sayesinde sürürdüğüne ve bu değişim gerektiğinde kendini yok ettiğine göre kusursuz varlık ne kadar kusursuz olabilir ve bu kusursuz varlık ne kadar yaşıyor sayılır? Sanırım konudan çok uzaklaştım. Fazla da kasmaya gerek yok şuan hala debug(hata ayıklama) evresinde ve daha çok yolumuz var iken.
terminatör filmindeki skynet'i hatırlatan kavram. filmdede tüm cihazlar birbirine bağlanıyor bu sayede skynet her yere doğrudan ulaşmış oluyordu.

teknik olarak ister fiziksel ister sanal olsun tüm cihazların birbirine bağlantılı çalışması kavramıdır. yani bilgisayarınızdan fırına komut verebilir yada telefonunuzdan evin ışıklarını açabilirsiniz. arabanızdayken kahve makinesine siz gelmeden önce kahvenizi hazır etmenizi söyleyebilirsiz. hayatı kolaylaştırırmı bilemem sonuçta benim için televizyonun düğmesine basmak zor değil ama sağlık sektörüne yansıması mükemmel olur. tabi ülkecek bu teknolojinin üreticisi değil yine ancak kullanıcısı olacağımız kesin. daha basit açıklama isteyenler için gayet açıklayıcı bir yazı : http://www.bilginc.com/eg...erneti-internet-of-things

bu kavram zaten çoktan başladı. bana göre çok ciddi güvenlik sorunları yaratabilir. benim tek beklentim sağlık sektörüne katkısı olması gerisi tırt.
bitirme tezimi uzerine yaptigim , gelecegin birbiri ile haberlesebilen teknolijilerini temsil eden kavram
ben ise suan sadece mobil uygulama olarak gelistiriyorum.bakalim ne olacak.
Yeni teknoloji trendi. Çok pis şeyler olacak lan.
şeylerin interneti.

aslında 17-18 yıllık bir geçmişe sahip.

bu iot yaygınlaşmadan söylemek gerek hadoop, cassandra vs. bilenler yalılarda yaşayacak.

big data mükemmel derecede önem kazanıyor.

bu arada bi teknolojiyi batıdan önce ülkeye sokmak istiyorsak mit'nin makaleleri konferansları ve bilimum aktivitelerini takip etmeliyiz.

bizde o yetkinlikte insan bi elin bi parmağı kadar bile etmez ya neyse.
nesnelerin interneti.

içinde bulunduğumuz dünyada gerçekleşmekte olan devrim niteliğindeki değişimdir.
yakında hepimizi robotlara köle yapacak olan mevzu heheh.
Nesnelerin interneti.

internette bağlı cihazların sayısında ki artış nedeniyle hızla ilerleyen sektör. Büyük zaman ve maliyet kazancı vardır Ama biz ne zaman vakıf oluruz bilinmez. intel, HTC, lg, qualcomm piyasa da bu alana sağlam yatırım yapan firmalardan. Takip etmek gerekir.

Niyet ettim tezimi senin üzerine yapmaya. Allahım üzerime biraz ingilizce lütfen.
Yapacağım araştırmalar için yaratıcı kaynaklar bekliyorum.
(bkz: özgür barış akan) türkiye'deki öncü isimlerdendir. tam olarak yapmak istediği içinde büyük bir tehlikeyi barındıran ve bir filme de konu olan şeydir: robot hücre üretmek. ayrıntılı bilgi için johnny deep filmine bakınız: Transcendence