bugün

ekşi sözlük ile başlayıp, uludağ sözlük, itü sözlük gibi klonlarıyla internet ortamında kendine hatırı sayılır bir yer edinen katılımcı sözlük konseptinin miadını doldurup anlamını yitirmesi hadisesi.
katılımcılarının objektif ve subjektif girdilerinden beslenen, bilgilendiren ve bildiren sözlük hadisesi yerini forumvari, dedikodu, hezeyan, holiganlık, sloganlar, klişeler ve faşizmden beslenen garip oluşumlara bırakmış durumda. değişen, dönüşen, kendisine rakip sayılabilecek yeni sosyalleşme ve öğrenme alanlarının ortaya çıkması ile birlikte popülaritesi düşen sözlükler internet aleminde yerini koruyabilmek için konseptinden ödün vermiş buna bağlı olarak kuruluş felsefelerinden uzaklaşmış durumdalar.
hasılı eskiye yani interaktif sözlük konsepti hadisesine vakıf olan eskiler için uzak ve keyifli zamanların hayaletleri haline geldiler.
Şahane bir tespittir.

Aslina bakarsaniz anlam yitirmeden ziyade "eski sözlük" konsepti evrilmistir. Bu da bir tercihten öte kullanici profilinin dogal olarak degismesi nedeniyle zorunluluk hasil oldugundandir.

2007 basindan beri yazan, daha onemlisi sozluk okuyan biri olarak bunu net sekilde gozlemleyebiliyorum.

O kol gibi, sahane yazilar artik yazilmiyor. Cunku okunmuyor. Sozluk artik bilgi vermiyor cunku ihtiyac duyulmuyor. Sozlukler artik biraz daha disiplinli forumlar haline gelmis platformlardir.
Sosyal medya yaygınlaştığı içindir. ZATEN buralarda sa söylenecek hemen her şey söylendi. Şuan sözlüklerin işlevi diğer sosyal medya sitelerinde gündem olan konuları buraya taşımaktan ibaret.