bugün

Kuşkusuz nefrettir bu, nefret insanın ilk kendini parçalar.

karşınızdaki insanın tek teline zarar vermek için yanarken, için için kendinizi yersiniz.
kıskançlıktır. sevgiden aşktan kaynaklanan kıskançlıktan bahsetmiyorum. bir başkasının sahip olduklarını kıskanmak.
Kıskançlık . Zamanla nefrete, kine, takıntıya ve hatta saplantıya dönüşebilir sonuçta.
Vicdanıdır. Hep bi muhalif kişiliği vardır vicadanimizin.
Türkçülük 'tür bence evlerden uzak aman...
Paranoya.
aşktır.
felsefecilerin bile aşk konusuna gireni neredeyse yoktur. Schopenhauer girmiş ve belirli bir mantığa oturtamamıştır.
(bkz: istemek)
istemek her çirkin duygunun başlangıcıdır. Birinin üzerine topladığı ilgiyi istersin, nefret edersin; sevgisini\güzelliğini\bedenini istersin, elde edemeyince tecavüz edersin; parasını\malını\mülkünü istersin hırsızlık yaparsın; ilgi\güven\popülerlik\özgürlük\kurtulmak istersin yalan söylersin. Fazlasını istemek hastalıkların en büyüğüdür.
beğenilme ve alkışlanma ihtiyacı hatta ve hatta bagımlılıgı.
güç hastalığı.
Kuşkusuz egodur. insan ki, egosu koşarsın diye sosyal deney adı altında kendini ölümcül bir hastalığın pençesinde ve o pençelere yenilmiş olarak bile gösterir. Sonrasında da bakın sizinle nasıl taşak geçtim diye gözünüze sokar. (bkz: Bilge adam salih)
3k

kuşku, kıskançlık, kaygı
üremedir. Rasyonel değil. 2016'da.
üzüntüden ağlayıp ondan sonra iyice kahrolmak.
Çevreme baktığım zaman kıskançlık duygusu oldugunu düşünüyorum. insanı birçok psikoloji rahatsızlıga bile sevk eder.

Kendime baktığim zamanda acıma. Bununda fazlası zarar her seyde olduģu gibi.
umutsuzluktur. seytan insani boyle kandirir.
(bkz: kıskançlık)

Arkadaşım, dostum, yeğenim, kuzenim dediklerinizi istediğim kadar seviyorum deyin yine de köpek gibi kıskanırsınız. Tıpkı onların da sizi kıskandığı gibi.

Güzel veya yakışıklı biriyle olur kıskanırsınız, iyi bir okul kazanır kıskanırsınız, iyi bir işe girer kıskanırsınız...

Insanoğlu çevresindekilerin ondan üstün olmadığı yerlerde kendisine konfor alanları oluşturur iç güdüsel olarak. Yani arkadaşlıklar, dostluklar dibine kadar samimiyetsiz sevgi gösterilerine sahne olur.

Nihayetinde aslolan çekirdek ailelerimizdir. Bunun dışında kimse kimsenin mutlu olmasını istemez gerçek manada.
ilgi görmek, her zaman her ortamda kendisinden bahsedilmesini, kendisinin odak nokta olmasını beklemek. Hatta o kadar aşırıya kaçar ki bu duygu bi yerden sonra benliğini kaybeder, kişilerin istediği hatta olmasını istediği şekilde yaşamaya başlar. ilgi istemek insanları her türlü Saçmalığa ve malliga sürükler. Yani adam bildiğin varlık toplum içindir mantığı ile yaşamaya devam ediyor. Kendisinin mutlu olmadığı bir olayda bile ısrar eder.

bu ilerde egoist olmaya doğru evrilir. O zaman gözü hiçbirşey görmez. Insnalarin duygularını istismar edebilir, onları kullanmayı zevk olarak görür, utanmadan sıkılmadan bunu zaaaa qandirdim xd tarzında Ergence bir şekilde servis edebilir. Bence bu müthiş bir kişilik bozukluğunun sebebidir. Normal bir insan bunu yapmamalı hadi yaptın sonsuza dek bunu sürdürmeli. Iste ilgi beklemek ve gördüğü ilgiden egoist olmaya başlamak. Bunlar tamamen kişilik bozukluğudur.

(bkz: bilge Adam salih)
Platonik aşktır beyler onun başkasıyla olduğunu görürsün ama bir şey yapamazsın uzaktan sevmek güzeldir diye şarkı filan yapmışlardır ya işte o dünyanın en büyük saçmalığıdır çünkü insan uzaktan sever evet ama ona dokunmayı kokusunu içine çekip ona sahip olmayı ister hep en güzeli de budur insan için sevipte karşılık almak sevgisine gözünden sakındığına sadece kendisinin dokunabileceğini bilmektir eğer uzaktan seversen hep belli bir zamandan sonra bu seni herşeyden uzaklaştırıyor kendini değersiz hissediyorsun ve psikolojik bunalım haline giriyorsun kendine zarar veriyorsun o yüzden platonik olmak gerçekten çok zararlı mümkünse olmayın.
intikam duygusudur. Bu öyle değişik bir duygudur ki sen hiçbir şey yapmasan bile bir gün fırsatı karşına çıkar. Bir insana duyduğun nefreti harekete yansıtmanın tek yoludur intikam. Uğradığın haksızlığı yok etmenin yegane yolu budur.
Ölüm korkusu.
(bkz: şüphe)
(bkz: kıskançlık)
Bunun ikisi yan yana geldiğinde yaşadığınız hayata "hayat" diyemezsiniz.
Şiddetiyle doğru orantıda işlevselliği engelleyendir.
sonradan görmelik,kılık kıyafete göre insanları değerlendirmek,hep başkalarına özenmek,ön yargı.
hep daha fazlasını isteme, hep daha fazlasına sahip olma hırsı.