bugün

türkiyenin en çok ihtiyaç duyduğu öğretmenlik branşlarından bir tanesi.

siz saygıdeğer öğretmenler lütfen ilkokuldan üniversite son sınıfa kadar hep "am is are" çekimli cümle kurmanın üzerinde durmayın allah aşkına. üniversite bitirdik hala "i am going to the school" diyoruz yaa.
bitirmesi zor bölüm, icraası hayli keyifli meslek. *

(bkz: english language teaching)
Bazıları okumasının da mesleğini icra etmesininde kolay olduğunu düşünse de aslında öğretmenlik meslekleri arasında en zor olanlarındandır. Öyle ki bir insana yeni bir lisanı öğretmek gibi bir göreviniz vardır. Kolay diyenler sıkıyosa gelsin okusun ve olsun diyebilecegim meslektir.
lise de sayısal derslerde başarı gösteremeyen öğrencilerin son çaresi.gerçekten bu mesleği isteyerek edinen kişi sayısı azdır.ama göründüğü kadar kolay olmayan,puanı en yüksek olan yükseköğretim programlarından birisidir.
4 sene okudugum sonra da cikip yurtdisina gittigim ama onceleri nefret ettigim seylerin isime yaradigini gorunce o kdar da kotu olmadigini zannettigim;kiz populasyonu fazla;okundugu uniye gore kalitesi degisen;marmara universitesinde okunursa eh iste okudum kamile hocanin dersine de girdim ben ogretmen oldum gelsin ogrenciler diyecegin meslek.ama sonunda ogretmen olursun o kadar.
anadolu üniversitesi nde ilk 2 senesi örgün son 2 senesi açıköğretim olarak tamamlanabilen enterasan bölüm.
daha iyisi için;
(bkz: fransızca öğretmenliği)*
Suan son yılını okumakta oldugum,projelerinden,stajından,sunumlarından cok bunaldıgım, dil öğretimine dair birçok yeni yaklaşımların öğretildiği(drama,materyal geliştirme,coklu zeka kuramına uygun ders planlama vs...)fakat bir devlet okuluna staja gidildiğinde bunların hepsinin hikaye oldugunu anlayınca sizi biraz karamsarlıga biraz idealistliğe iten meslek.'Ben bunların arasında nasıl öğretmenlik yaparım,bu düzene uyup,kesin körelirim','öğretmenlik bana göre değil'ya da 'hemen meslek hayatına atılıp,devrim yaratmalıyım'gibi şeyler düşünürsünüz.AÖL'den sizden +25 puan önde gelen ve Türkçe 2 kelimeyi biraraya getiremeyenlerin,ileride ingilizce Öğretmenliği yapacagını dusundukce de kahrolursuz!
4 yıl boyunca uğraştığınız * sayısız sunum, anket, proje, monolog, drama, staj, material *; sayfalarca rapor, journal, kompozisyonun ardından yök ve meb arasındaki anlaşmazlıktan ve işbirliği yoksunluğundan dolayı, edindiğiniz onca donanımı, tecrübeyi meb'e bağlı okullarda kullanma fırsatı bulamayacağınız, o fırsatı yaratsanız ve içinizdeki öğretmenlik cevheriyle sistemi geliştirmeye çalışsanız bile birtakım yobaz kimseler tarafından dürtüleceğiniz, uzaylı muamelesi göreceğiniz, özveri ve emek isteyen, biraz da yırtık ve umursamaz olmayı gerektiren, eğlenceli meslektir.
- evet arkadaşlaaarr ... yes orrayt derken bir ingilizce kursunun daha sonuna geldik ... yes mi ?
- dava açıcaz biz
- orrayt ...

(bkz: yigit özgür) (bkz: ürüne saygı) (bkz: ürün) (bkz: neyse)
Lisedeki ingilizce hocam yuzunden sevmediğim bölümdür.
ögretmenlikler arasında sayısal dısındaki diger bölümlerden daha zor olmakla beraber özveri ve fedarlık gerektiren bir bölümdür.
Almanca ve Japonca öğretmenliklerinde okuyanların, ingilizce öğretmenliği bölümünden 2-3 kıytırık ders almasından sonra gayet de normal ingilizce öğretmenliğini icra edebilmesini YÖK başarmıstır ve bunu da her zamanki gibi bu işi de batırmıştır...
türkiye'de en çok öğretmen açığı olan bölümlerden biri. Fakat lise son sınıfta bile anlatabileceğimiz dersleri, onların deyimiyle methodlar yöntemiyle öğretebileceğimiz bu bölüm. Method lar ne mi? inanın bende bilmiyorum.
daha ilk aylardan ingilizceyi unutmanıza sebep olabilecek, kazanıp yerleşmesi oldukca zor fakat okulu bitirebilmekle kıyaslandıgında o kadar da zahmetli olmayan, ülkede ki öğretmen acığınınsa giderek kapandıgı şık bölüm *
bu bölüme gelince hayal kırıklığına uğrayanların sayısı çok fazladır.. lisede bile ingilizcem daha iyiydi ya noluyo dedirtebilir insana. çünkü dersler çok teoriktir. methotlar, yaklaşımlar, ingiliz edebiyatı derken konuşmanız, okumanız,yazmanız arada kaynar gider..bir de hocalar dersleri size anlattırıp yükü üzerlerinden atınca üniversitenin bir anlamı kalmaz..bir de mezun olunca artık hiç de denildiği gibi paşa paşa atanamazsınız..*
bölümü kazanıp gelmiş olanlardan hali hazırda yüksek bir dil becerisi beklediklerinden olsa gerek dil becerileri denilen writing, listening, speaking ve reading es gecilir. grammer bilgisi hiç kuşkusuz hat safhadadır hatta ana dili ingilizce olanlarla yarısıabilecek düzeydedir gel gör ki pratikta cogu zaman zorlanır ögrenciler. derken bütün dersler ingilizce işlendiği için bu eksik zamanla giderilir. diğer okulları bilemeyecegim ama çanakkale 18 mart üniversitesi öğretmenlik için hem teorik hem pratik bilgiyi saglamaktadır. mezunlarının alışılageldik grammer manyagı ingilizce öğretmenlerinden farklı olarak cocuklara dili konusmayı öğrettiğini zannediyorum.
(bkz: biz babadan böyle gördük)
sanılanın aksine sadece 1 .sınıfta ingilizce eğitimi verilen bölüm. onun haricinde toplam 3 sene tamamen ve de 1. sınıfta da az biraz olmak üzere dilbilimi ve altdalları ile formasyon eğitimi verilen bölüm. örnekleyelim;

DiLBiLiM
Morphology
syntax
fonoloji
KONU ALANI DERS KiTABI iNCELEMESi
MÜFREDAT GELiŞTiRME
GELiŞiM VE ÖĞRENME
ÖĞR. TEK. VE MATERYAL GELiŞ.
ARAŞTIRMA BECERiLERi
ÇOCUKLARA YABANCI DiL ÖĞR.
ROMAN iNC.VE ÖĞRETiMi

ve bu derslerin her biri ingilizce olarak görülür. şudur yani ingilizce öğretmenliğine okuyanlar diğer öğretmenlikte okuyanların türkçe olarak aldıgı ve anlayamadıgı kiminin kaldıgı *** dersleri ingilizcesini alır.

zor bir bölümdür. kazanırken ayrı uğraşırsınız zira puanları çok yüksektir. hele anadolu öğretmen lisesi çıkışlı değilseniz odtü yü kazanmanız eğer öss ve yds birincisi değilseniz okuldan da en yüksek puanı siz almadıysanız kesinlikle ve kesinlikle altını çizerek söylüyorum kesinlikle imkansızdır. öyle de bir puanı var yani.
özel bir yetenek gerektirmeyen meslek.
bayan öğretmenlere en yakışan meslektir.
güzel bir bayandan ingilizce öğrenmeyi kim istemez.
yüzde 70 gibi bir çoğunluğunu bayanların oluşturduğu bölüm..
eğer erkek olupta bu bölümü okumuşsanız ve mezuniyete son 2 ay kalmışsa hiç bir kolej sizin gerçekten 2 ay sonra mezun olacağınıza inanmıyor. öyleki iş başvurularında askerliğini yaptın mı sorusuna verilecek hayırdan sonra, küfür eder gibi bir bakış yemeniz çok yüksek ihtimal. devlet ananın sıcak kollarına atacağım kendimi sanırım.
eskisi kadar ihtiyaç duyulmayan bölüm. zira 2007 kpss'ye 16bin ingilizce öğretmeni başvururken bunlardan sadece 2500'ü atanabilmiştir. özel sektöre gidelim desen, sikini sallasan ingilizce bilen birine rastladığın bir memlekette iş bulmak giderek zorlaşıyor, bulsanız da köle muamelesi görüyorsunuz.
genelde bayanların ağırlıklı olduğu meslektir. sınıfta bulunan az sayıdaki erkekler kızlardan tırsar biraz da çekinirler mesleğin cazibeleri işte.
bir tesadüfmüdür bilinmez ama okul hayatım boyunca(üni.deki ingilizce okutmanlarda dahil) tanıdıgım ing.hocalarının bayan ve özellikle de sahte sarışın olması hep dikkatimi çekmiştir.
4.sınıfa kadar zorlanmadan geldiğim bölüm ama bitirdiğim zaman yapabileciğimi düşünemediğim bir meslek.

aylar sonra gelen edit: ulan okul uzadı , son anda olur mu şimdi!
edüt2: seve seve yapmayı düşünüyorum artık.

2009 editi: kpss'nin ben...

2010 editi : atanacağız hayırlısıyla.*

ipne kopyacılar...

2011 editi 84,927 ile bakalım neresi gelecek.

2011-2012 editi: zaaaaaaaa liselileri bırakıyorum sınıfta.
güncel Önemli Başlıklar