bugün

şimdi; bir insanın bileşenlerinin bir araya gelmesinin ihtimali 1/10^1000 ken senin tutma ihtimali 1/100 olan idda kuponun tutmuyorsa tanrı vardır.
iman peşin fikirdir; pazarlıkla iman edilmez alış-veriş yapılır denilesi anlamsız önerme!
saçmalık,
saçma,
sıçma,
oh be benim de entrym oldu.
kanıtlar Allahı doğrulamasa Allahın yarattığının Allahı doğrulamamasının harikasına kapılıp yine inanmaya bir yön bulması lazım gelen akla "illa da kanıt" diye baskı yapmaya çalışan başlık!
aynaya bakarken gördüğü yüzün kendi yüzü olduğuna inanarak bir ömür gezen kimsenin inancı bir çırpıda kanıt ve mantık sınırları içine hapsetme tuhaflığı!
-saçmalıktır.
-sensin saçmalık.

bende anlamsız da olsa bir tanım yapılacak diye bir bakayım demiştim. ne bekliyorsam boyle sacma bir baslıktan.
inanan insan kendine inanır teziyle yola çıkarak aslında yapılmaması gereken durumdur ki gerçekçi bakarsakta dinde zorlama son derece fazladır. sonuçta örnek olarak türkler müslümanlığı büyük savaşlar sonucu kabul etmek zorunda bırakılmıştır. ama insan evreni allah'ın yarattığına inanmazsa neye inanır onu ben bilemem hanım bilir.
tanrının varlığını kabul eden filozofların delilleri;

Ontolojik Kanıt : Orta Çağ düşünürlerinden Anselmus a göre Tanrı, en mükemmeldir. Eğer Tanrı gerçekte var olmayıp zihinde var olsaydı en mükemmel olamazdı. O halde en mükemmel varlık olan Tanrı nın var olması zorunluluktur. Descartes da Tanrı düşüncesinin, insan zihninde açık ve kesin olarak olmasından hareketle Tanrı nın var olduğunu savunur.

Kozmolojik Kanıt : Evrenin varlığından hareketle Tanrı nın varlığının kanıtlanabileceğini savunan görüştür. islam felsefesindeki hudus kanıtı bunun bir ifadesidir. Bu görüşe göre evren yoktan var edilmiştir. Sonradan var edilen şey onu yaratan bir varlığa muhtaçtır (bkz: Hudus). Sonradan var edilen evreni yaratan ezeli ve ebedi bir Tanrı nın var olması zorunludur. islam felsefesinde düzen ve amaç kanıtı da hudus kanıtını destekleyen bir iddiayı dile getirir. Buna göre evrendeki düzeni sağlayan ve ona bir amaç veren bir gücün olması gerekir. Bu güç de Tanrı dır. mesela evrendeki her hangi bir olayı ele alalım. onun meydana gelişini geriye doğru izleyelim. onun bir meydana getiricisi olduğunu, ve bu meydana getiricininde, bir meydana getiricisinin olması ve bunun böylece geriye doğru gitmesi gerektiği açıktır. şimdi bu durumda iki şık söz konusudur. ya bu nedenler dizisi sonsuza kadar gidecek yada artık nedensel bir açıklama getirilemeyen bir varlıkta sona erecektir. birinci şık saçmadır, çünkü sonsuz bir dizinin, sonsuzca geriye doğru gidildikçe kendisine ulaşılacak bir ilk terim yoktur. ilk terim yoksa 2. veya 3. terimin varlığından da söz edilemez, o halde sözü edilen nesneler dizisinin sonsuza kadar gitmemesi, nedeni olmayan bir ilk varlıkta son bulması gerekir ki, işte buda tanrıdır.

Erdem Kanıtı : Orta Çağ düşünürlerinden Saint Thomas a göre evrende iyilik ve doğrulukların mükemmellik dereceleri vardır. Bu derecelendirmede en mükemmel olan Tanrı en üst basamakta yer alır.

Ahlaki Kanıt : Bu görüşe göre, iyilik yapmak ve kötülükten kaçmak ahlak yasasıdır. Bu yasayı vicdanımızda hazır olarak buluruz. Bu yasanın nedeni tümel ve mutlak neden olarak Tanrı dır. ayrıca "tanrı olmasaydı herşey mubah olurdu" ifadesine göre ahlakın teminatı olacak bir tanrıya ihtiyaç wardır.