bugün

imparator penguen, güney okyanusu ve antartika buzullarında yaşayabilen ender canlılardan biridir. boyları 1 metreyi geçebilir ve yetişkin bir imparator penguen yaklaşık 50 kg ağırlığa ulaşabilir. ortalama 40 ila 50 yıl yaşarlar. kışın sular donduğu zaman yumurtlar ve ilkbahara kadar kuluçkaya yatarlar. -70° ye varan soğuklara dayanabilir ve 4 ay bir şey yemeden yaşayabilirler.
dişiler ile erkekleri kutup kışında ayrılırlar.. erkekler ayakları ve gövdesinin altına emanet olarak aldığı yumurtayı üç ay kadar bir süre emanet olarak saklar, bu süre zarfında erkekler buzun üzerinde birbirlerine sokulup kalabalık sürüler halinde bekler. ayakları arasında sakladığı yumurta bir an bile olsa buza değmemelidir yumurta anında donabilir, bu sayede avlanamazlarda aç bir şekilde okyanusa açılan dişilerinin gelmesini beklerler, bu aylar sürer.

kutup baharının gelmesiyle okyanustan dönen dişi imparator penguenleri yağlanmış ve midesi dolu olarak yumurtayı veya yeni doğmuş yavruyu teslim alır.

görsel

görsel

görsel
adları üstündedir.

tanrının sabırlı, gizemli, güzel ve sadık yarattıklarındandır.
(bkz: cnn türk)
Fatih terimin kayıp bir akrabası olabileceğine inandığım bir buzul hayvanı.
çok tatlı ve sevimli olan hayvanlar. Tam al evine besle yani.

Çok da zekiler maşallah.
belki de birbirlerini en çok düşünen hayvan türüdür. şöyle ki; antartika'nın buz gibi rüzgarlarından korunmak için öncelik olarak erkek, 64 gün sonra kuluçka dönemi sonlanacak olan yumurtaya oturur. dişi bu esnada avlanmaya gider. yumurtayı güvenceye alan erkek, kendini de güvenceye almak için sürünün orta kısmına göbeğiyle sardığı yumurtasını da taşıyarak gider. arkadaşlarıyla amiyane tabir ile göt göte takılırlar. bir süre ısındıktan sonra, sürü üyelerinden dış tarafta kalanlarla yer değişir. o dışa, arkadaşları ise içe geçer. bu eylem, sürü var olduğu müddetçe dönüşümlü olarak devam eder. dostluk budur!
son soğuk bükücüleridirler. antarktika'nın en çetin şartlarının yaşandığı mayıs ayından önce tüm hayvanlar kaçmanın telaşına düşerken, bu soğuğa adeta rest çeken perdeli ayaklılar familyasının saygın mensupları bölgeyi terk etmezler. özellikle mayıs ve haziran ayı boyunca kara merkezinin tek sakinleridirler. diğer tüm hayvanlar büyük buz kütlelelerine, ya da kıtanın nispeten daha ılıman olan kıyı kesimlerine doğru göç ederler. imparator penguenleri ise karanın içlerine gitmek ve dünyanın en zor koşullarıyla karşılaşmak için uzun bir yürüyüşe başlarlar. bu yolculuk, tamamlaması günler süren ve neredeyse 200 km'yi bulabilen bir yolculuktur. nisan ayı yolculuğun başlangıcıdır. çoğunlukla göbeklerinin üstünde sürüne sürüne bu mesafeyi katederler.

üzerinde yürüdükleri/süründükleri yüzen buz, sürekli değişen bir çevre. bu yüzden yolculuk rotası hiçbir zaman aynı olmayabilir. ama varacakları yer asla değişmez. her sene aynı kara noktasında toplanırlar. toplandıkları nokta hiçbir zaman parçalanmaz ya da eriyerek ufalmaz. çiftleşmek isteyen tüm imparator penguenlerinin bu yolculuğu yapıp, bu noktaya ulaşması gereklidir. ısınmak için toplanırlar. bir üst entry'imde de bundan bahsetmiştim ama ek olarak şu bilgiye eriştim; grup toplandığı zaman ortada oluşan sıcaklık yaklaşık olarak 21 dereceyi bulabiliyormuş. ortalaması -20 derece olan bir bölgede vücut sıcaklığı ile dışarıya 21 derecelik ısı yayabilmek hakikaten enteresan.

hülasa, mağrur bakışlı, aslan yürekli, gık demeden yüzlerce kilometre yürüyebilen, soyu için eksi bilmem kaç derecelere kafa atabilen, altar'ın oğlu tarkan cesaretine sahip olan ve esasen bir kuş türü olan bu hayvana selam olsun. seviyoruz seni reis! üşüyoruz da...

şunu eklemeden edemem; en sevdiğim hayvandır kendisi. ölmeden önce bir tanesine sarılmak isterdim.
En büyük penguen türü.
Milyoner izleyenlerin dakikasında yazdığı penguen. Soru, penguengillerin en büyüğü hangisidir, cevap imparator penguen.
Yavrusu da çok tatlı olan en güzel penguen türü.
Bana göre tabi
görsel
güncel Önemli Başlıklar