bugün

(bkz: kuran müslümanlığı)
imanın çoğunu götürür.
Kur an emridir..

Kur an der ki bir kisinin bir kere yalan söylediği belli ise onun şahitliği kabul olmaz..

Yani buharinin bir tek hadisi patlak çıkarsa tüm hadisleri kur an a göre yok hukmundedir.

Ama şeyh badeleri bunu anlamaz..zanneder ki buhariyi inkar eden peygamberi yok sayıyor..
koca islam alimleri bilmiyor,
ömrünü bu yolda medreselere vakfedenler bilmiyor.

bizim 1. siniftan sonra spor haberinden başka bisey okumamış zat-ı muhteremler biliyor.
------koca islam alimleri bilmiyor,
ömrünü bu yolda medreselere vakfedenler bilmiyor.---------

işte bu tam kur an da tarif edilen musrik kafası..

Atalarımız doğru bilirci müşrik..

Hadisleri dikkate almayın diyenler de islam alimi sığırcık.. sanki şoförler odası beyanat veriyor..
Koca islam alimi yersen.

Hadis ile amel edilmez siz bu kafa ile çok badelenirsiniz gerçi bu işten keyif alıyorsunuz galibi yüzlerce yıl geçti akıllanmadınız.
Mantıklı olmayan kuranla ters dusenleri reddetmek sevaptır bence.hadisler rivayettir sankı yuzde yuz gercekmıs gıbı kuranın yerıne koymak bnce asıl dınden cıkartır bızımkıler kuranı degıstıremedı ama hadısle dını ıyı bır yozlastırdı.hadıse rıvayet gözuyle bakarım ıman etmem en kralıda gelse s.... Olmaz ok.
buhari peygamberin islamın tebliğinden 200 küsür sene sonra doğmuş bir şahıstır.

ondan bundan topladığı sünnet ve hadis diye kabul edilir.

neden edilir.?

Peygamberin islamı tebliğinden 400 sene sonra doğmuş bazı imamlar tarafından.

peki aradaki ilk 400 sene nolcak ?

Hani islam eksiksiz kusursuz şekilde tebliğ edilmişti. ?

tebliğ edilen islam ile uydurulan din arasındaki en bariz uydurmalardan biridir.
güvenilir denilen hadis kitaplarının içi çelişkilerle dolu olduğundan, aklı başında bir müslüman'ın yapmasına şaşırılmaması gereken hareket.

örnek 1:
"Şiirde hikmet vardır"
Kaynak: Buhari, Edeb 90; Ebu Davud, Edeb 95, (5010); Tirmizi, Edeb 69, (2847); ibnu Mace, Edeb 41, (3755)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden birinin içine onu bozacak irin dolması, şiir dolmasından hayırlıdır." (el-Hudri'den Müslim'in kaydettiği bir diğer rivayette şöyle denmiştir; "Resulullah (sav) yürümekte iken karşısına şiir irşad eden bir şair çıktı. Efendimiz: "Şeytanı tutun" veya "Şeytanı yakalayın" diye emretti.)
Kaynak: Buhari, Edeb, 92; Müslim, Şiir 7, (2257); Ebu Davud, Edeb 95, (5009); Tirmizi, Edeb 71, (2855)

örnek 2:
“Helaya gittiğiniz vakit, (abdest bozarken) kıbleye ne önünüzü ne de arkanızı dönün.”
Kaynak: Buhari, Vudu 11; Müslim, Taharet 59

"(bir gün kız kardeşim) Hafsa’nın evinin damına çıkmıştım. Resulullah’ı yüzünü Şam’a, arkasını da kıbleye çevirmiş olarak kazayı hacet yapıyor gördüm.”
Kaynak: Buhari, Vudu 12, 14, Humus 4; Müslim, Taharet 61, 62 (266)

örnek 3:
"Resulullah buyurdular ki: Cemaatle kılınan namaz, ayrı kılınan namazdan yirmi yedi derece üstündür.
kaynak: Buhari, Ezan 30; Müslim, Salat 272

"Resulullah buyurdular ki: Kişinin cemaatle kıldığı namaz, evinde ve işyerinde kıldığı namazından yirmi
beş kat daha sevaplıdır.”
kaynak: Buhari, Ezan 30, Salat 87, Büyu 49; Müslim, Mesacid 246, (649); Ebu Davud, Salat
49, (669); Tirmizi, Salat 423, (603)

bu kadar değil, daha fazlası var. hem de onlarca... merak edenler, bununla ilgili yazılan kitapları alıp okusun lütfen.

yapmayın; bu adamları kabullenmeyi peygamberi kabullenmekle bir tutmayın!

"Kur'an'ı inceleyip düşünmüyorlar mı? Eğer Allah'tan başka birinden gelmiş olsaydı onda birçok tutarsızlık ve çelişki bulurlardı!" (nisâ 82)
müşrik kafasi mi demiş biri?

bir kimse birine müşrik derse ikisinden biri müşrik olur.

neyse, velhasıl kelam ; hadisi serifler toplanırken, ravinin güvenilirliği, toplumda nasıl bilindiği hep ciddi bir unsur olmuştur.

hatta yaşlanırken bunayan bir ravinin bile rivayet ettiği hadis alınmamıştır.

peygamber efendimizin sağlığında sahabe efendilerimiz onun sözlerini ezberlemeye başlamışlardır.

islamin yayılmasıyla beraber bu yaziya gecirme luzumu doğmuştur.

çok dikkat edilerek, hatta açıklamaları ile beraber nakledilmislerdir.

ravi hayati boyunca yalan soylemeyen bir insan olmalıdır. aksi halde onun rivayeti kabul edilmez.

mektebi suffadan sonra devam ederek islam ile mesgul medreseler günümüze kadar gelmiştir.

sahih i buhari dünyanın her yerindeki islam otoriteleri tarafindan kabul edilmistir.

haa bana sunu söyleyebilirsiniz, ben anlamadim, tezat var gibi gördüm vs. bu sizin eksikliğiniz. hadislerinde genis kapsamlı izahatlari vardır.

ben yok dedim yok.

sizde takdir edersiniz ki makul bi açıklama olamaz.

edit: şunu da ekleyelim, mevzu hadis yok mudur?

tabi ki vardır. uydurulmuş tonla hadis kitabi vardir. ama butun otoritelerinin kabul ettigi bir kaynagi gölgelemeye bu mevzu (uydurma)hadislerin gücü yetmez. ancak cahil, okumayan, coluk çocuk kandırırlar.
görsel
kuranda kuran bana yeter mi yazıyor? sizin aklınızda yada fikrinizde yada kanınızda bi bozukluk var.
reddedemezsiniz çünkü buhari sahih değilse değil demiştir zaten. veya şüpheli demiştir. ortada reddedecek bir durum yoktur.
1. allaha inanmak.
2. kitaplara inanmak.
3. meleklere inanmak.
4. ahiret gününe inanmak.
5. peygamberlere inanmak.
6. kaza ve kadere inanmak.
7. hadis toplayıcılarına inanmak.
8. şeyhlere ve imamlara inanmak.
Nasıl dini gerçek manada öğrendim.
(Ey Resûlüm!) De ki: Eğer Allâh’a muhabbet ediyorsanız (O’nu seviyorsanız), bana tâbî olunuz ki Allâh da sizi sevsin ve günahlarınızı mağfiret buyursun. Allâh, Gafûr (ve) Rahîm’dir. (Yine ey Resûlüm!) De ki: Allâh’a ve Resûl’e itaat ediniz! Eğer yüz çevirirlerse, muhakkak ki Allâh kafirleri sevmez!” (Âl-i imrân, 31-32)

Allah dahi rasulüme uyun o ne derse hakkı söyler diyor Size ne oluyor da kabul etmiyorsunuz?

Tek bir hadis usulü dersi almamış şahısların burada imam buhariyi ağızlarına dahi alması ironiktir. Evvela had bilin.
– “Kur’an’ı kesinlikle biz indirdik; elbette onu yine biz koruyacağız.” (Hicr 9)
kuran kesin korunmuştur ama hadislerin korunması diye bir durum yoktur. sonradan birşey eklenip eklenmediğini bilemeyiz o yüzden kesinliği yoktur. Muhammet zamanında hadis diye birşey yoktu 200 sene sonra insanları yönetmek için uydurdular...
Âl-i imran da geçen konu Hadis değil.

Eğer hadis doğru ise Kur'an yanlış demektir.

Örn: bakara da din de zorlama yoktur derken Buhari dinden döneni öldürün der ve bunu peygamber söylediğini iddia eder.
O zaman peygamber Kur'an Allah Buhari arasında çöp çekelim, kısa çöpü çeken doğru diyerek ona inanalım; olur mu kâfir kardeş?
Kur ana göre 1 kez yalanı tespit edilmiş kişinin şahitliği kabul olmaz..

Bu durumda buharının tek hadisinin sahih olmadığı ispatlanirsa ki bir çok hadisi çöp olmuştur, tüm hadislerini yakmak getekir..
Kuran bize yetmez!

Kuran ikindi vakti namaz kıl der, hadis olmasa nerede eğilip nerede secdeye kapanacağını bilemezsin.
Hadisleri ayetlerin önüne koyanlar var.

Hadisler emevi Abbasi halifelerinin halkı koyun gibi gütme aracı olmuştur.

Şimdi aynı zihniyet kullanmaya devam ediyor.
kuran bize yetmez diyen adam allah'a savaş ilan etmiş adamdır. ulan senin kuran neyine yetmiyor imam buhari kim lan muhammed'in bir numaralı düşmanlarından biri değil mi? muhammed adına yalan uyduranlara niye inanayım? emevi devletine allah lanet etsin . kuran yetmez diyen adamın aklı yoktur.
Hadis peygamber sünneti diyenler, Arap kültürü ile islam dinini ilk önce ayırt etmeyi öğrenmelidir.

Peygamberin yaptığını yapalım.

Kızınız veya oğlunuzu Allah'a karşı savaş açmış birine verin.
Ya da Allah'a karşı savaş açmış peygambere karşı kılıç çekmiş biri ile evlenin.

Ya da peygamber gibi yaşayın, öldüğünüz zaman bir kuruşunuz olmasın.

Yalan söylemeyin, iftira atmayın, kin tutmayın ve savaşta esir düşmüş düşmanı okuma yazma öğretti diye serbest bırakın.

Evlenirken kendinden büyük dul kadın ile evlenin.

Öldüğünüz zaman mezarını istersen ölmeden Mekke de Kâbe yanında ihtişamlı bir mezarlık yaptıracakken Mekke de değil de Medine'de Evine odanın içine gömülmesi.
Cenazenin bir cami veya mescit de değil evinin içinde namazı kılınması camiye götürülmemesi.
Siz de böyle yapın.

Al sana sünnet.
Yap veya yapan birini göster.

Bana peygamber şöyle namaz kılıyordu deme namaz yatarak da oturarak da kılınır göz kapağın ile de kılınır.
Deve sidiği içip masal anlatma.
ben denedim işine gelmeyen hadisleri eski kitapları reddediyorlar. neymiş, bi yanlışlık vardırmış. soru sorma yeteneğini kaybetmiş insanlar islam yüzünden. bir nesili yok ettiler, dahası da olur. yol vermeyin bu eşek çobanlarına.
Hz. Ömer diğer şehirlerdeki sahabelere de mektuplar yazarak ellerinde yazılı bulunan hadis mecmualarını yok etmelerini istedi. (ibni Abdül Berr, Camiul Beyanil ilm)