bugün

imam nikahı ile evlenmiş müslümandır.
nikah için imam değil, şahit gerekir. osmanlı zamanında bu yetkiyi imamlara vermiş. şimdi imama gidip nikah kıydırsanız bile, hani nerede belge? sonuçta suistimale açık bir durum söz konusu. resmi nikahtan sonra, ister imam nikahı yap, ister yapma, sonuçta nikahlı birisindir.
imam nikahının ne olduğunu azıcık araştırmış insan tipidir.
gereksiz gördüğü için saçma bulan müslümandır...

islam ı her fırsatta katı göstermeye çalışan, islamı adam akıllı özümseyememiş, ondan bundan hacıdan hocadan duydukları ile hareket eden sözde müslümanlar yüzünden insanlar islam denen güzelim dinden gün geçtikçe uzaklaşmaya başladılar.
ne demek imam nikahını saçma bulan sözde müslüman. ulan saçma bulur bulmaz sana ne... vardır bir bildiği. sen evlenirken paşalar gibi kıldırırsın imama nikahını olur biter. ne dir problemin kardaş... ben sana imam nikahını saçma kılan 50 tane neden yazarım buraya , sen destekleyen 3 tane yazamasın. kurur kalırsın. günaha giriyorsun , bizide günaha sokuyorsun.
(bkz: imamla nikahlanmanın saçma olması)
efendim gerçekçi olmak lazım. imam nikahıgünümüzde kadına yasal haklar kazandırıyor mu? hayır. o zaman resmi nikah önceliklidir. çünkü islamda kadının yasal hakkının olması lazımdır.
kendine müslüman sıfatını yakıştıran bir insanın, o dinin emrettiği şeyleri yapması gerekir. saçma bulan insanlar zaten sözde müslümandır.
nikah, insanlara sizin evli olduğunuzu bildirmeniz olduğuna göre imam nikahı kıymanın bir manası da kalmıyor. yine de saçma değilde gereksiz denmesi daha doğru olabilir.
(bkz: bırakın insanlar ne yapıyosa yapsınlar)
(bkz: nası bi ülke oldu lan burası)
imam nikahının amacını bilen, allahın emirlerini anlamış müslümanlardır.

imam nikahının amacı, gerçekleşmesi durumu;

ciddi bir ilişkiye başlamak, ve bunu etrafa duyurmak, iki insanı allahın nezninde nikahlı kılmaktadır. yok illa hoca olacak şahit olacak, bunlara gerek yok. zaten öyle bi prosedür yok kuranda.
nikahın geçerlilik şartını bilmeyenin saçmalamasıdır.

islami açıdan nikahın gerçekleşebilmesi için gerekli olan şeyler;
icap,
Kabul,
iki şahittir.

Resmi nikahta bunlar zaten sağlandığı için imam nikahına gerek yoktur. insanlara evli olunduğu duyurulmuştur. Zaten medeni kanun da da nikahın geçerlilik şartı sözlü kabuldur. Yazılı olması ispat şartı için gereklidir.
Velhasılkelam, resmi nikah ta islami açıdan geçerlidir.

Ancak,
Evliliğin kutsal bir birliktelik olduğunu; besmeleyle, duayla, fatihayla başlangıç yapmanın daha makbul olacağına inanan insan da imam nikahını da ayrıca yapar.
resmi nikah olunca dini nikaha gerek yoktur ama yinede yaptırılmasında sakınca yok yani. eğer resmi nihakı varsa hiçde sözde müslüman değildir yani.
asl olan imam nikahıdır resmi nikahın dinen hiçbir etkisi yoktur, imam nikahı yapmayan kişi eşiyle zina içindedir, ancak imam nikahıyla beraber resmi nikah yapılsa çok daha iyidir, özellikle kadın için, çünkü bu zaman sağlam müslüman adam bulunmadığı için, boşanma olursa sadece imam nikahlı olarak picin oğlu mehir falan vermeyebilir, ama resmi nikahta yaparsanız tike tike alırsınız.