bugün

gelecege yatırım yapmanın en güzel yolu.imam hatip mezunu oldugunuz zaman bir arkeoloji müzesinde,tübitak'da,bilumum devlet kadrolarında hic zorlanmadan iş bulmanız söz konusudur*.
mesela gidip bosu bosuna devlet üniversiteleirinde okuyup ilim irfan insanı olmak isteyenlerde vardır.hatta bunlar kariyer için yüksek lisans bile yaparlar.ama nafile.
bugun iktidarda olan ve yaklasık olarak dolaylı ya da dolaysız olarak 15 yıl daha basımızda olacak olan güzel insanlar bu kisilere ihtiyac duymayacaktır.
edit:haklılık payımın oldugunu görmekteyim.
türkiye de var olan sağcısı, solcusu, kemalisti ,komunisti tarafından bir etiket yapıştırılan çoğu zaman bu ülkede var olan teröristten,sömürenden,dolandırandan,yalancıdan,sahtekardan daha namussuz kavramlarla özdeştirilen bu ülkenin yasal bir okulundan mezun olan son 15 yıldır şansla henüz tanışmamış bireyleri tanımlayan kavram.
tevhidi tedrisat yasası ile sınırları çizilmiş olan bir devlet lisesidir.bu okullardan mezun olanları nasıl iş imkanları bekledigi belirtilmiştir.ayrıca kimsenın kolundan tutulup zorla götürülmedigi okullardır.tercih eden insanlar katsayı probleminden haberdar olmalıdır.olmayanların sorumsuzluklarını devlete yüklemeleri abesle iştigaldir.
soylenip soylenmedigi muamma olan * bir soz yuzunden toplum tarafindan on yargiyla bakilmaya baslanmis egitim ogretim kurumundan mezun olma eylemi.
(bkz: ucak bakim teknisyeni)
toplumun kültürel yapısı dikkate alındığında,bu okulların kaldırılamayacağı gerçeği karşısında devletin kahrolduğu bir eğitim kurumudur.Bu okullardan mezun olan kişileri devlet kendine ve sistemine düşman olarak görür ve elinden geleni arkasına koymaz.
eskiden trafik polislerini bu lise mezunlarından yaparlardı, ruşvet almasın diye. bir ara çok ayyuka çıkınca ve de devletin açıp, bizzat cumhurbaşkanının kurdelesini kestiği okullar potansiyel terorist ilan edilince bu uygulamalardan zorunlu olarak vazgeçildi.

muhafazakar bir insan olarak şunu diyebilirim ki, imamhatip okulları bu ülkede dindar kesimin temsil edilmesi yönünde çok şey kaybettirmiştir. imamhatip mezunlarının gelebileceği yerler sınırlıyken normal bir okul mezunu olan insanlar devlette her zaman üst kademeleri parsellediler. ama allah büyük, bugün imamhatip liselerini kapatanlar, buraya gidecek zihniyetteki insanları öldürdüklerini sanıyorlar... avuçlarını yalarlar... o insanlar aramızda ve artık normal liselerde okuyorlar. o insanlar artık herhangi bir etiket problemi olmaksızın ellerini kollarını sallayarak heryere girebiliyorlar. evet kapatanlara sormak lazım: siz bu kadar düşüncesiz misiniz? ya da benim kadar da mı aklınız çalışmıyor? hadi ayıklayın şimdi pirincin taşını da görelim.
(bkz: imam hatib mezunu olmak)**
oncelikle soylemeliyim ki su anki is dunyasinda imam hatip mezunlarina cok az yer vardir, bu yuzden imam hatip mezunu olmak is hayatina 1-0 yenik baslamakla esdegerdir. oncelikle herkesin gozunde imam hatipli normal hayattan tecrit edilmis ve cevresine hep rahatsizlik verici bir menemen azmettiricisi olarak gorulur. o potansiyel bir radikal dincidir ve cagdas degildir, is dunyasindaki yeniliklere uyum saglayamayacaktir.

gunumuzde sosyal olmayi aksam drinklere gitmekten ibaret sanan zihniyet icin ayni ortamda olmaya tahammul edilemeyecek insan tipidir.
aynı anda iki iş yapabilmenin en güzel göstergesidir. bir yandan dini ilimler öğrenirken diğer yandan modern eğitim sürecinde okutulan derslerin eğitimini de almaktır. ikisini harmanlayıp yaşam sürecinde dini eğitimini tamamlamış ayrıca aldığı diğer eğitimler sayesinde entelektüel bir insan olmayı başarabilmiş şanslı insan modelidir.
dini eğitim alarak ülkesine, aldığı dini eğitim doğrultusunda hizmet verecek bir mevkide çalışmak. örn: imam, din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni, diyanet işlerinde herhangi bir görev. o kadar, başka değil.
sadece din eğitimi almadığı gibi sadece dini mesleklere yakıştırılan , diğer okul mezunları gibi aslında her alanda görülme hakkına sahip olması gereken insanlardır. şöyle ki aynı zamanda din eğitim almış bir tıpçının bu eğiti almış olması mesleki alanda ona ne zarar verebilir ki?
bir torna tesfiye mezununun yapması gereken işin torna olması, bir makina teknikerinin yapması gereken işin makina teknisyenliği olması ile aynı düzlemde düşünülmesi gereken konudur, imam hatip mezunu ise bir insan aldığı eğitim doğrultusunda iş yapacaktır. bu ülkenin kaynakları, parası o kadar bol değildir. bir insanı eğitiyorsa, bir konuda uzmanlaştırıyorsa, ona bir meslek kazandırıyorsa devlet, o insan bunun karşılığını devletine, milletine ona verilen özellikleri, yetileri kullanarak geri ödemelidir. bir imam hatip mezununun tıpçı olması ne kadar abes ise, bir tıpçının imam olması da o kadar abestir. ve ben ne bir imam hatip mezununa kalbimi teslim ederim ameliyat masasında, ne de bir tıpçının arkasında saf tutarım camide. herkes kendi işini yapmalıdır. gayet de basittir mevzu.
hem dini eğitim alıp hem entellektüel birey olmak olarak tanımlanmak. istisnalar olmakla beraber, dini eğitim ve entellektüellik ne derece bağdaşabilir. entellektüel, aydın kişi varolan kalıpları sorgulayan daima eleştirel bakması gereken kişidir. dini eğitim alan bir kişinin dini sorgulayabilmesi kolay değildir. islam dinini hayatın her alanını düzenlediği göz önüne alındığında ve koşulsuz iman etme beklendiğinden henüz dünya görüşünün oluşmaya başladığı 12-13 yaşlarında dogmatik eğitim alan bir kişinin özgür düşünebilmesi zordur. imam hatipler en son entellektüel yetiştirecek kurumlardır.
tüm siyasilerle ve devletle barışık olmaması için elinden gelenin yapıldığı bir ortama düştüğünün ispatıdır efendim. imam yetiştirmesi maksatla açılan bu okullara ki bu ülkede ismet inönünün açtığını hatırlarsak heralde laik devlet yapısına zarar vermek amacıyla kurulduğunu hatta bu okulda okuyanların potansiyel şeriatçı devlet düşmanı damgası yeme hakkının en azından kuruluşu itibariyle olmadığını herkes kabul eder zannımca. devamında bu ülkede cenazesinde laiklik sloganı atılan bir başbakanın ve en son türbanlıları arabistana yollayan bir dalkavukun bu okullarda rejim karşıtı insanlar yetiştirme maksadıyla geliştirdiğini de düşünmemek lazım zannımca. 1980 darbesi paşalarının bu ülkede imam-hatipler üzerinde ki müsbet etkisini gelin sabaha kadar tartışalım.sonrasında askeriyeye kabul edilmeyenler bu insanlar bu arada.* efendim iktidarda bulunan bir makina mühendisinin kendisinin arka bahçesi olduğunu iddia ettiği imam hatiplerin o zamanlarda fethullah gülen ve ülkü ocakları vb. grupların elinde çevrildiğini hatırlatmak isterim. askeri okullara alınmayan bu arkadaşların bu ülkenin birliğinden beraberliğinden dem vuranlardan daha çok doğuya direkt cepheye gönderildiğini hatırlatır bu insanlara hadi yavrum iman gücü diyip te en önde birebir pkk militanlarıyla çarpıştırıldığını da belirtmekte fayda var. hepsini toparlarsak askeriyeye göre ve kemalistlere göre rejim düşmanı çıkıyor bu okuldan, erbakan ve ekibine göre onlar arka bahçesi olmadıkları için ceza çekmeye mahkumlar (buna kimse karşı çıkmasın birebir yaşadığım bir hadisedir),e sosyalist düşünce sahiplerine göre zaten akla mantığa uygun değil, liberallere göre gitsinler en azından oradan mezun olsunlar ama mezun olduklarında kendilerine hiç bulaşıp başlarına bela getirmesinler e ne kaldı geriye valla ben meraktan ölmekteyim, var mı bu insancıkları sahiplenecek herhangi biri, yok yarın bir gün seçim zamanı dyp-anap-chp-mhp-akp-bbp-sp sıralarında onların derdini dinleyipte çözüm getireceklerini söyleyen onlara inanan birisi çıkar nasıl olsa? tabii bize de o zaman bu ülkede laik devlet yapısını nasıl etkileyeceğini,nasıl takiyye yapıldığını,dini siyasete alet etmenin ne olduğunu tartışarak , çözmek düşer. *
harika bir olaydır. tabi isteyene.
üniversite mezunu olamamaktır. sanayide kaporta düzeltmek demektir. kışın kirli sakal, yağlı kıyafetler ve pis siyah bir bere ile cuma namazına giden adam olmaktır.
kendine yazık etmektir. çünkü imam hatipler ne dünyalık ne ahiretlik hiçbir şey katmıyor gençlere. * doğu'daki mele'lerin yetiştirdiği çocuklar hafızlıkta, hatiplikte imam hatip mezunlarına hatta bazı durumlarda ilahiyat fakültesi mezunlarına on basar.
siyasi kavgaların kurbanı da bu arkadaşlar işte.
ayrıca devletin yetiştireceği hatipten hayır gelmez, özgürce ve devlet imkanı olmaksızın verilmeli bu eğitimler.
Osmanlının balkanlarda avusturya ve rusya ile yaptığı savaşlar neticesinde yaşadıkları diyarlar savaş alanına dönen, başını toptan gülleden kaldıramayan balkan köylerine benzer durumları.

Ülkenin iki keskin siyasi fraksiyonunun, kavgalarında savaş alanı olmuş, bundan zararlı çıkmışlardır.
Sosyal hayatta ağırlıkları yoktur ve avrupadaki gibi kıymet görmezler. Oysa avrupada, din görevlilerinin ayrı bir saygınlığı vardır. (bu konuda bunuel in 72 de çevirdiği, burjuvazinin gizemli çekiciliği filminde dediğime ilişkin örnekler görebilirsiniz.)

istenilen pozisyonda olamayışlarında ülkenin eğemen seküler dizaynı rol oynadığı kadar, bu arkadaşların alanları dışındaki marjinal edimlere yer vermeyişleri de rol oynuyor. Bugüne değin karşılaşıp sohbet etme imkânına eriştiğim imam hatipli öğrencilerin entelektüel düzeyleri hayli zayıftı..
Şu zamanda Başbakan bile olunabileceğinin göstergesidir. Ki bence herkes kendi işini yapmalı bu buradan mezun olan insanlarda din öğretmeni vs. Olmalıdır.
Bu ara ülkede iş bulmak için ilk şarttır.
ülkemizde en büyük etikete sahip olmaktır. başbakan bile olabilirsiniz.
imam hatip okullarından herhangi birine kayıt yaptırdıktan sonra, eğitim süresini tamamlayarak gerçekleştirilen eylem...
hiç bir temel gerçek eğtimi alamamaktır. Normal bilmsel eğitim varken ne bokuma imam hatipe gönderirsin evladını?
ayrıcalıklı olmaktır .
yıllar geçse de ilk günü gibi birlikte olursunuz diğer her yerden ve her şeyden farklıdır kardeş gibi.
ilimsel olarakta normal pozitif bilimin yanında ek olarak dini ilimler de alırsınız
kelam hadis siyer dünya dinleri kuran arapça vs.(yabancı dil olarak size ingilizce ile birlikte arapça da verilir)
normal bir lisede bunlar gösterilmezken imam hatip ciddi anlamda fark atar.
ayrıca katsayı mağduriyetine rağmen /ki bu kalktı akp sağ olsun / tıp hukuk öğretmenlik gibi alanları kazanan mezunlar var.
lütfen az saygı
özel liselerdeki mezunları da gördük.ha fen anadolu liseleri mi? onlar tek bir alana yoğunlaşırken imam hatipliler aynı anda 17 dersle ve daha fazlası ile mücadele edebiliyorlar.
isteyen dersleri sayar.

bu arada ayrıcalıktır yazdım ilk cümleme onun da izahını yapalım. buradan mezun olunca insan kendine çeki düzen vermeli.
her alanda üstelik.ayrıca her yerde de özgürce çalışamıyorsunuz kısıtlanıyorsunuz ister istemez.imam hatip mezunu olmak bundan bir kaç yıl evveline kadar zordu ama artık değil.
güncel Önemli Başlıklar