bugün

atatürk'ün kurdurttuğu liselerdir.
laikliğe aykırı kurumların en başında gelir.
2019 üniversite yerleşme sonuçlarına göre, imam hatiplilerin, lisans programına yerleşme oranı %14.8 olmuş. fen liseleri %50 oranında yerleşiyor.
imam hatiplere ayrılan bütçe ise fen liselerinin 15 katı olmuş.
Bu durumu yorumlamaya kalkmıyorum. çok açık bir şekilde çocukların geleceği değil, siyasi iktidar kaygısı gözler önünde. olan masum çocuklarımıza oluyor.
serserilikte endüstri meslek lisesine taş çıkartan liselerdir. hattan endüstri meslektekilerden de daha belalı tipler çıkar buralardan. ben lise zamanındayken bizim oradaki imam hatiple endüstri mesleğin kavgaları meşhurdur, hemen her kavgada dayak yiyen taraf endüstri meslek tarafıydı. lafa gelince meslekliler asıp kesiyordu ama sürekli fıs. anadolu lisesine kurban olurum ya iyiki sbs diye bir sistem vardı da sıyrıldık oralardan.
din kavramı ortadan kalkınca onca imam hatip binası ne olacak. merak konusu.
oğlancı /sübyancı öğretmenler barındıran bir adet malum partiye bağlı okul.
Türkiye'nin yeni neslinin liseleri. geliyor dindar gençlik.
bu okullar, 1924 yılında imam hatip mektepleri adı altında 29 merkezde açıldı. amaçları cumhuriyet'e bağlı, aydın din adamları yetiştirmekti. ders saatlerinin çoğu bilim ve yabancı dil dersleriydi ve dinle ilgili dersler ikinci plandaydı. 1929 yılında sayıları 2’ye düşen imam hatip mektepleri 1930’da öğrenci yokluğu nedeniyle tamamen kapatıldı ve 1948 yılına kadar imam-hatip eğitimi yapılmadı.

1930-1948 yılları arasında din eğitimi, diyanet işleri başkanlığı bünyesinde açılan kur'an kurslarında verilmiştir. kur'an kurslarının “aydın din adamı” yetiştirmede yetersiz kaldığı bir raporla belirtilince, 1949 yılında, millî eğitim bakanlığı'na bağlı “imam hatip kurslarında” din hizmeti görevlisi yetiştirme uygulaması başladı.

1950 seçimlerinden sonra iktidara geçen demokrat parti, seçim dönemlerine söz vermiş olduğu şekilde imam hatip okulları'nı (iho), iktidarının ilk yılında açtı.
1973 yılında, o güne kadar imam hatip okulları olarak anılan okulların adı imam hatip liseleri (ihl) olarak değiştirildi. bu dönemde ihl mezunlarında fark dersleri vermeden üniversitelerin edebiyat kollarına gidebilme hakkı tanınmıştır.

12 eylül yönetimi tarafından temel eğitim kanunu’nun 32. maddesinde yapılan bir değişiklikle ihl mezunlarının üniversitelerin tüm bölümlerine gidebilmesine olanak tanıdı.

28 şubat sürecindeki iki uygulama, imam hatip liselerini olumsuz etkilemiştir. bunlardan birisi, 8 yıllık kesintisiz eğitimin başlaması neticesinde imam hatip liselerindeki ortaöğretim bölümlerinin kapatılması; diğeri ise üniversite sınavlarındaki katsayı uygulaması ile mezunların kendi alanları dışında üniversiteye girmesinin engellenmesidir.

1998 yılında yök ve ösym tarafından üniversite sınavı puanları hesaplaması ile ilgili olarak alınan bir karar, imam hatip liseleri açısından büyük önem taşır. karar, meslek lisesi mezunlarının ortaöğrenim başarı puanlarının hesaplaması sırasında mezun puanların 0.5 yerine 0.2 katsayısı ile çarpılması yönündeydi ve bu uygulama, diğer teknik lise ve meslek lisesi mezunları ile birlikte imam hatip lisesi mezunlarının da üniversitede kendi alanları dışında bölümlere girmesini engelleyecek nitelikteydi.
katsayı farkının azaltılmasına yönelik bir uygulama yapılması sonucu 2011 yılından itibaren imam hatip mezunlarının kendi alanları dışındaki üniversite bölümlerine girmesi imkânı yeniden ortaya çıktı. 1 aralık 2011’den itibaren puan sistemi tamamen ortadan kalktı.

2012-2013 eğitim öğretim döneminde imam hatip liselerinin ortaokul bölümleri tekrar açılmış ve 5. sınıf öğrencileri bu okullara kaydedilmeye başlamıştır.
Aga benim anlamadığım nokta şu
Bu okullardan mezun olan bebeler üniversiteye falan nasıl yerleşmeyi düşünüyor..
görsel
Hangi başbakan kaç tane imam hatip lisesi açtı.
Arap milliyetçiliğinin kalesidir evet.
çok kaliteli eğitimlerin verildiği yerdir.