bugün

Türklerin dövüş tekniklerinde japonlardan geri kalmadıklarını gösteren tekniklerdir.
Şimdi bikaç örnek:
- Bilinen en eski ama bir o kadar da kendini geliştirmiş Osmanlı tokadı .
( Hele de eliniz büyükse yanağa değil direk buruna denk gelirse vuruş artistik olarak daha fazla puan getirtir.)
- Döner bıçağıyla kavgaya gidip biraz dönerci biraz japon ninjası karışımı adamdan yarım kilo et kesmek.
- Deli hoca vuruşu
( Parmak uçları bir araya getirilip cetvel diklemesine vurulur. )
- Uzun kalem tekniği
( ilkokul öğretmeninin sopa kadar uzun kalemleriyle öğrencinin tam kafasına nokta vuruşu yapması.)
- Tebeşir atma şampiyonchip
( Tahtadaki öğretmenin sınıfın en arkasındaki konuşan öğrencinin gözüne tebeşir atması)
- Torture , kendine eziyet
(Düşmanına ne kadar psikopat olduğunu göstermek için kendine zarar vermek. )
* (bkz: mesafeyi minimuma indirip kafa atmak) * * * *
özgürlük savaşçıları filminde bir örneğini gördüğümüz tekniklerdir. dövüş turnuvasında k.irlanda temsilcisiyle dövüşen türk dövüşçü, alttan dalarak etekli (kilt) rakibinin testislerini yakalamakta ve burarak maçı birkaç saniyede galibiyetle sonuçlandırmaktadır.
(bkz: recep ivedik)
(bkz: demir büken)
bunların en önemlisi kafa atmaktır. Hele de benim de aralarında bulunduğum fiziksel olarak pek korkutucu olmayan bireyler için. Rakibin burnunun tam üstüne değil, biraz daha kaşlarına yakın kısma oturtulacak sağlam bir kafa, rakibi ekarte ediyor gerçekten. Bundan sonrası tamamen soğukkanlılığa ve hızlı hareket etmeye bağlı ama, ''en iyi savunma kaçmaktır'' derim ben, göm kafayı topukla baba...
(bkz: osmanlı tokadı)
(bkz: bir kişiye beş kişi dalmak).
(bkz: aşağı ki kahveden çocukları çağırmak).
TÜRK soyu, çinle olan tarihi temasları nedeniyle dövüş sanatlarına uzak olmasa gerek ama bu konuda hiçbir araştırma yapılmadığıda bir gerçektir. en bilindik üstünlüğümüz, osmanlı akıncı mensuplarına mermer dövdürerek yetiştirilmeleri sonucu kazandırılan ve hem savaş meydanlarında düşmanın korkulu rüyası olan hem de tarihe heybetli türk kavramı ile kazınan osmanlı tokadıdır. bir diğeri ise ata sporumuz ve tamamen türk sporu olan güreştir. türk ırkının yetiştirmiş olduğu güreşçilerin namı aradan yüzyıllar geçse dahi tüm dünyada bilinmektedir.
(bkz: tekme tokat kafa göz)
en gelişmiş tekniğin sincan tekmesi olduğu dövüş stilidir.

bilmeyenler için: kavga sırasında uzaktaki hedefler için kullanılan tekmedir. sivri burun ayakkabı kaymaması için topuklara basarak koşulur ve havaya zıplanır. sol ayak yere bakarken sağ ayak rakibe doğru nişanlanır ve böğrüne vurulur.

tam olarak budur:http://i28.tinypic.com/10ylz86.jpg
ilk başta karşıdaki kişinin seviyesi tespit edilir ve ona göre kavgaya girilir. kişiye göre saldırı teknikleri.

1-adam sizden güçlüyse: laf dalaşı en iyisidir. eğer kavga kaçınılmaz olursa belden aşağı vurmak ve tükürmek gibi çirkeflikler yapılabilir. ilk dalan siz olacaksanız unutmayıın ki surata tükürüp hemen dalıp kaçmak en iyi tekniktir.

2-gücü size denkse: bu daha iyi bir durumdur. fakat ilk darbeyi almamak lazım. sakin olup iyi bir kaç tekme ve tokat darbesiyle yenilebilir. hızlı davranmak daha manidar olur.

3-adam güçsüzse: hiç küçümsemeyin işi ne kadar sert yaparsanız o kadar iyi. en hızlı dövüşünüz olsunki hassas yerler korunsun.

4-eğer kavga edilecek gibi biri değilse erkekliğin %90 ı kaçmaktır tabanları yağla kaç.
(bkz: levye)
küfür ederek tokat ve koşarak uzaklaşmak.
En etkili olanı levye olarak bilinmektedir.
türkler için en ileri dövüş tekniği ve savunma sanatı bireysel silahlanmadır.
bira şişesi fırlatmak.

(bkz: ahmet abi)
(bkz: tekel savaşları)
modern türk duellosu olarak adlandırılan bu stilimizde. 2 cengaver boktan bir sebeple ayağa kalkarlar, daha sonra gözler birbirine yaklaşmaya başlar. Kafanın üst ön kısımları tokuşturularak tam gözbebeği ortasına en pis bakış atılır. Bu sırada dişlerin arasından tıslar gibi ' sen kime dedin lan onu' ya da ' sen beni biliyon mu lan?' tarzı cümleler savrulur. vahşi batı kovboyları gibi dikkatlice birinin yakadan tutma anı beklenir. yakasını katıran elemanın hali iç açıcı olmayacaktır zira rakip yakadan tutup surata patlatmaya başlamıştır bile. artık yakayı kaptıran elemanın yere düşmesi an meselesidir fakat karşıdaki rakibin elinde hala bikaç koz vardır. bunların en bilineni dünya çapında 'kick to ball' olarak bilinen taşaklara tekme hareketidir. bu hareket rakibi kilitleyip dövüşün tüm dengelerini altüst edebilir. bu arada bazı piçler hileli yollara baş vurarak kafa kafaya verme yani duello sırasında burna doğru kafa asılmak suretiyle rakibi tek hamlede yığabilir. fakat biz bu faullü hareketi tasvip etmediğimizi belirtelim. ileri türk dövüş teknikleri için;

(bkz: Tekel savaşçısı ahmet abi)
taksi sonrasında doğal olarak levye.
havadayken beşi bi yerde uçan tekme atmak. nasıl oluyor diye sormayın ben seyircilerden biriydim.
cüneyt arkın la son bulmuştur.
ilkokulda kavga sever atletik arkadaşların bildiği, ancak bir türlü göstermedikleri ölüm vuruşu vardır ki bu kategoride efsanedir.
cüneyt arkın amcamızın yıllar önce buzdolabıyla yaptığı düello hafızalarımızdan silinmedi hiç..
kafa atmak.
gözlerini kapayıp pata küte dalarsın. tekniğe gerek yoktur, işi hırsla bitirirsin. buna köpekleme dövüş tekniği de derler ama, aslında teknik falan değildir; ham gözükaralıktır. kavga zaten teknikten önce yürek işidir. şöyle ki;

sen şimdi buna pata küte daldın ya, bi tanesi mutlaka bi yerine gelir. gelmedi mi, inatla doldur boşalta devam edersin. sonunda herif tırsar ve kaçar. üç puan senin hanene geçer.

gerçi bu biraz fatih terim taktiklerine benzedi ama, olsun, işe yaradığı yerler olduğunu tarih hepimize göstermiştir. bak, mesela koskoca fatih hocamızı da iki lafta yedik burada, demek ki işe yarıyor...

bilmek lazım bunları... ders verilmez alınır.