bugün

Bu ülke metropollerden ibaret değil. Taşrada köy yerinde üç silahşörler olarak öğretmen doktor ve imam var. Muhtar da dartanyan.

Köylerde herkes ya tv izliyor ya da radyo dinliyor. Onun dışında bilgi kaynakları bu 3 silahşörler.

Bu kadar kadro bu kadar maaş neden veriliyor çünkü imam oraya gitmezse anlatmazsa dinimiz bunu emreder demezse olmaz.

Adam ne dedi cuma hutbesinde hoca ne diyor akrabayı koruyun kollayın diyor.

(bkz: devletin ideolojik aygıtları)
Çoğu beş para etmez. Alimlerin mürekkepleri sevaplarıyla tartılırmış bu ülkeye öyle okumaktansa ülkenin faydasına şeyler yapmak daha doğru olur.
düşünülmesi ve araştırılması gereken bir soru.

daha önceden benimde aklımı kurcalayan sorulardan birisiydi ilahiyat fakültelerinin ne işe yaradığı ve bunun cevabını bir ilahiyatçı hocadan aldım. hocanın bana dediğini genel olarak özetlersem, din geçmişten beri insanlar üzerinde etkisi büyük olan faktörler biridir ve dini, insanlara anlatacak kişiler her zaman olmalıdır demişti.

tabi bu durumda benim aklıma iki soru geldi, insanları kontrol için mi din kullanılıyordu yoksa gerçekten anlatılması için mi din adamları yetiştiriliyordu?

hoca 1.soruya yakın bir cevap vermişti ardından iranda yaşanan bir olayı anlattı, -iranda normalde din adamları, çaylarda şeker kullanılmasının günah olduğunu düşünüyorlardı bu yüzden ülkede şeker satışları minumum düzeydeydi, ingiliz şirketleri iranlı din adamlarına para vermeyi teklif ederek şekerin günah olmadığını belirten bir fetva yayınlamasını istemişler ve iranlı din adamları hutbelerde ve toplantılarda tüm halka şekerin günah olmadığını kabul ettirmişler. ingiliz firmalar ise milyonlarca bir kitlenin şeker talebini karşılamak için anında devreye girmişlerdir bu sayede inanılmaz bir kazanç sağlamışlardır. iranlı din adamları ingilizlerle anlaştığı gibi paralarını almayı istemişlerdir ancak ingilizler bunu reddetmiştir. bu yüzden iran'da tekrardan çaylarda şeker kullanılmasının günah olduğuna dair fetva yayınlayarak ingiliz firmanın satışları durdurulmak istenmiştir. ancak şekerli çayın tadına alışan iran halkı, bu fetvayı dikkate almayarak şekerli çay içmeye devam etmiştir.-

din(bakın müslümanlık, islamiyet demiyorum) insanların üzerinde etkili olabilecek gerek ekonomik gerek sosyolojik gerekse psikolojik olarak fayda sağlanabilecek bir etkendir.

Şimdi anladınız mı neden ilahiyat fakülteleri, imam hatipler ülkemizde son dönemlerde aşırı derecede yaygınlaştı? fen liselerine ayrılan bütçenin 4 katı imam hatip liselerine verildi? diyanetin bütçesi artarken, milli eğitimin bütçesinde tasarruf ediliyor? bizim ülkemizde sağ cenah neden revaçta?
Ehli sünnet inancini hafife alan , herkese ayni seyi ögreten, hadisleri sadece modern zamanla aciklayan , hizardan gecercesi bürakrat tipi hocalar yetistiren ayricaliksiz bir okul.
bu fakültelere gidenlerin yanıtlaması gereken sorulardandır.
okullara din kültürü ve ahlak bilgisi * öğretmeni yetiştirmek,
camilere imam ve müezzin,
kur'an kurslarına kur'an kursu öğreticileri,
diyanet'e bağlı müftülüklerde münferit işlerde çalışacak dini bütün kimseler,

yetiştirilmektedir.
güncel Önemli Başlıklar