bugün

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi ikinci Üniversite kayıtları devam ediyor. Yoğun ilgi gören ve sınavsız ikinci diploma imkanı sunan ikinci üniversite programlarının 2019-2020 öğretim yılı internet başvuru ve kayıt işlemleri, 18 Ekim Cuma günü sona erecek.
18 Ekim tarihinden sonra internetten veya başka bir yöntemle başvuru yapılması mümkün olmayacak.

Anadolu Üniversitesi tarafından 2002 yılında hayata geçirilen sınavsız ikinci üniversite programları, 2019-2020 öğretim yılında da yoğun ilgi görmeye devam ediyor. ikinci üniversiteye herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezî açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışındaki yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler başvurabilecek. Adaylar okudukları veya mezun oldukları alanlar dışında; lisans eğitimi alanlar lisans veya ön lisans programlarına; ön lisans eğitimi alanlar sadece ön lisans programlarına başvurabilecek.

Kayıt işlemlerinin Açıköğretim bürolarında tamamlanması gerekiyor

internetten başvurusunu yapan adayların yönlendirilen sayfadan “DÖKÜM AL” butonunu kullanarak Açıköğretim bürosuna teslim etmesi gereken belgelerin çıktısını alması gerekiyor. Daha sonra ödeme sayfasına yönlendirilen adaylar, online ödeme sayfasından ödeme yapabiliyor. Ödeme yapan adayların internet başvuru ve kayıt kılavuzunda açıklanan kayıt belgelerini hazırlayarak 18 Ekim tarihine kadar illerde bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim bürolarına bizzat başvurarak kayıtlarını tamamlamaları gerekiyor.

12 Ekim 2019 Cumartesi günü Açıköğretim büroları kayıt işlemleri için açık olacak.
Kayıt yaptırılabilecek programlar

ikinci Üniversite kapsamında Açıköğretim, iktisat, işletme Fakültelerinin birinci sınıfına kayıt yaptırılabilecek ön lisans programları ve lisans programları ise şöyle:
Açıköğretim Fakültesi ön lisans programları: Acil Durum ve Afet Yönetimi, Adalet, Aşçılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı, Coğrafi Bilgi Sistemleri, Çağrı Merkezi Hizmetleri, Dış Ticaret, Emlak ve Emlak Yönetimi, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Ev idaresi, Fotoğrafçılık ve Kameramanlık, Halkla ilişkiler ve Tanıtım, ilahiyat (Arapça), ilahiyat, insan Kaynakları Yönetimi, iş Sağlığı ve Güvenliği, işletme Yönetimi, Kültürel Miras ve Turizm, Laborant ve Veteriner Sağlık, Lojistik, Marka iletişimi, Medya ve iletişim, Menkul Kıymetler ve Sermaye Piyasası, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Özel Güvenlik ve Koruma, Perakende Satış ve Mağaza Yönetimi, Radyo ve Televizyon Programcılığı, Sağlık Kurumları işletmeciliği, Sosyal Hizmetler, Sosyal Medya Yöneticiliği, Spor Yönetimi, Tarım, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Turizm ve Otel işletmeciliği, Turizm ve Seyahat Hizmetleri, Web Tasarımı ve Kodlama, Yaşlı Bakımı, Yerel Yönetimler.
Açıköğretim Fakültesi lisans programları: Felsefe, Halkla ilişkiler ve Reklamcılık, Sağlık Yönetimi, Sosyoloji, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Yönetim Bilişim Sistemleri.

işletme Fakültesi lisans programları: Havacılık Yönetimi, işletme (ingilizce), işletme, Konaklama işletmeciliği, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi.

iktisat Fakültesi lisans programları: Çalışma Ekonomisi ve Endüstri ilişkileri, iktisat, Maliye, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Uluslararası ilişkiler (ingilizce), Uluslararası ilişkiler.
zaten millet iş bulmak için okumuyor bunu. en azından ben öyle yapmadım. çocukken çok istediğim ama zamanında iş bulamam diye tercih listeme koymadığım bölümü gittim okudum, çok da mutlu oldum.
amaçsız ve gereksiz demek ancak sizin vizyonsuzluğunuzu gösterir.

bir fakülte mezunu olarak 2. üniversite kapsamında hali hazırda yaptığım meslekle alakalı 2 yıllık bir bölüme kaydolmuştum ve 2 senenin sonunda tekniker ünvanı kazandım.

sonra hazır 2 yıllık okumuşken öylesine bir dgs ye gireyim dedim ve beklemediğim bir şekilde ilk 400 e girdim. bu sonuca göre itü yıldız gibi üniversitelerin istediğim mühendislik bölümlerine girebiliyordum, ben büyük bir vizyon örneği göstererek göztepe kampüsü evime çok yakın diye marmara üniversitesini seçmiştim.

soran olursa hala öğrenciyim bu yaşımda ama olsun, istediğim zaman bitirebileceğim bir mühendislik bölümü öğrencisiyim.

bana bunu aöf diploma dağıtım merkezi sağladı.

bu olayları ve eğitim sistemindeki dgs bugını eskiden biliyor olsaydım şu anda muhtemelen odtü-boğaziçi-itü olmak üzere 3 farklı üniversiteden diploması olan bir kişiydim.
millet öğrenci istanbul kartı almak için kaydoluyor işte.
Askere gitmemek için kaydoluyolar gördüğüm kadarıyla.
Bir üniversite bitirmiş. 2 yüksek lisans yapmış biri olarak, ikinci Üniversiteyi de geçen sene bitirdim.
Bu yıl da 2. Üniversiteden aşçılık yazıp sonrasında dgs ile diyetisyenliğe geçiş yapmayı planlıyorum.

Buna bel bağlayıp bundan medet ummayacak da bir kariyerim var, çok şükür.
Kime ne zararı var ki bunun? 35 yaşındayım, hobim bu.
Okumayı, öğrenmeyi seviyorum.
Bazı bölümler için aöf e kayıt yapacağıma ismek kursuna giderim daha iyi.

Bu devirde diploma değil; tecrübe ve uzmanlık daha ön planda. Patronlar belgene bakmıyor. Belgelere sadece prosüdür geregi bakılıyor.
istanbul'da çalışan yeni mezunların tutunduğu dal.

yalnızca akbil için okumak bile çok karlı oluyor. herkes kendi bütçesini düşünüyor malesef, akbil için okul okunur mu demeyelim