bugün

gidip koftiden tırışkadan bölümleri seçmeyin yada fabrikalarda asgari ücrete vardiyalı sürüneceğiniz sanayi bölümü de olmasın, daha fazlasını vermiyorlar emin olun. röntgenci falan olun, buna benzer iş yapar bir bölüm olsun.
DGS ile geçiş yapılacak bölümü bol olsun. Örneğin hasta bakıcılığı. DGS ile fizyoterapiye ve hemşireliğe geçiş yapılabiliyor.
grafik tasarım fln geç kardeş bunları hem piyasada hemde özel sektörde bana hemen bi kazanç kapısı olsun diyosan okuman gereken bölüm elektrik.
Bakın arkadaşlar fen bilimlerine yatkın değilseniz ve sayısalcı değilseniz lütfen şu sağlık bölümlerini tercih etmeyin aq.

Atanırım kafasıyla giriyosunuz ama ne atanması kardeşim?

Kafanız basmıyosa şu sağlık bölümlerine girip işgal etmeyin.
Bilgisayar programciligi okuyun eger gercekten o isi yapmak istiyorsaniz. Ogretmeniniz bu isi severek yapan bir insan cikarsa; geleceginizin parlak olmamasi icten bile degil.
iş garantili olmasına özen gösterin. Okumak için okumayın.
ikinci öğretimleri de yazın. Hem puanı düşük hem de öğle vakti boşsun.
işsizlik garantisi veren bölümler için tavsiye isteyen birtakım kerizleri gün yüzüne çıkarmış olan hede.

iki yıllık bir bölüm okuyup da cidden iş sahibi olacağını düşünen enayi varsa şu an burayı terk etsin. Ulan 4 yıllıklar işsiz bırakıyor. 2 yıllık siktirboktan okullardan ne olur?

Tıp - hukuk - mühendislik - psikoloji kardeşim. Bu dördü dışında bir bölüm okuyorsanız bırakın okulu. Ailenize masraf etmeyin.
4 yillik lisans mezunu, uzerine tezli yuksek lisans yapmis adamlar bile is bulamazken bosuna okuma. Hic sansin yok.
Up up up yeniden, tavsiyeleri dökün sevgili yazarlar.
öncelikle sivil havacılık mezunuyum bunun üzerinden tavsiyelerde bulunacağım ilgilenenler yeşillendirebilir gelen kutumu, yardımcı olmaya çalışırım.

bölümün en önemli noktası uygulamalı derslerin olması ve bölümden mezun olunca temel seviyede deneyime sahip olmak. ilgi alanınıza giren bir bölüm ise teori olarak derslere çabuk adapte olabiliyorsunuz. gerekli özeni ve ilgiyi gösterirsen mezun olmak çok zor değil.

üniversite tercihi yapacakken dikkat edilmesi gereken ilk hususlar uygulamalı olan derslerin teorik derslere oranın daha yüksek veya en azından denk olmasıdır. çünkü bölüm cidden teorikten çok pratiğe dayalıdır.

önerebileceğim iki üniversite var devlet isteyenlere (bkz: anadolu üniversitesi) vakıf üniversite tercih edeceklere (bkz: nişantaşı üniversitesi) bu alanda kuşkusuz en iyi iki üniversitedir.

nedenine gelecek olursak, en başından beri üzerine bastığım uygulamalı dersler için en son derece özel bir simülatöre sahipler. 3. istanbul havalimanı hava trafik kontrol kulesinin birebir aynısının simülatörü ile uygulamalı dersler veriyorlar. böyle bir ayrıcalık söz konusu ise tartışmaya gerek yok herhalde bu bölümü neden bu üniversitelerde okumalısın diye.

simülatör özellikleri ise 4 mevsim olarak farklı farklı ayarlanabilir. istanbuldan, esen boğaya inen bir uçağın seyahatini a'dan z'ye birebir örtüşen bir deneyim sağlıyor.

havelsan ile ortak bir çalışma sayesinde bu simülatör yapıldığı için, staj imkanına da sahipsin.
kesinlikle diş teknisyenliği tavsiye ederim.ama işinizde hatta sanatınızda çok iyi olmanız şartıyla.gerçi bu tüm bölümler için geçerli.
Ne tercih ederseniz edin yerel yönetimler tercih etmeyin.
mesleğini yapacaksan oku.
direkt meslek isteyenler için güzel bir seçim olabilir. ortam için gideceksen ege böylesi tercih edilmelidir.
Turizm otelcilik. Cem Yılmaz ın bölümü. Bak şimdi adam paraya para demiyor.
Tercih yapabilenler için
Radyoloji teknikerliği işsiz kalmayacağınız bir alan.

Bilgisayar programcılığı ise bulunduğunuz şehire de bağlı olarak genelde işsiz bırakan bir bölüm. Kendim dahil ne kadar tanıdıysam neredeyse tamamı başka iş yapıyor. Çoğu yazılım firması pişmiş adam ister ve temel seviyede bile bilmeniz gereken yazılım çoktur, 2 yıllık bilgisayar mezununu almazlar.
He Ufak bir yerde Format atar fan temizlerim diyorsanız başka tabi.

Grafik tasarım daha avantajlı bu konuda. Corel, autocad gibi programlarda eğitim alıp uzmanlaşmak daha kolay iş bulmanızı sağlar. Fabrikaların arge birimlerinekadar olanak çok.
Sivil savunma ve itfaiye, sivil havacılık, sahne sanatları gibi bölümler okuyun aç kalmayın arkadaşlarım. Lütfen iibf den mühendislikten uzak durun.
güncel Önemli Başlıklar