bugün

Siyasetçidir.
Kendisini hayatını iyileştirmek için çalışmaya vermiştir. Hiçbir şey bilmiyorum ki! Cahil cahil bir de bir şeyleri mi savunacağım. Genel olarak fakirlerin sınıf atlama şansı olmasını doğanın yasalarına uygun bir hayatı savunabilirim. Sınıflasmaya ve bireyin ezilmesine de karşıyım. Madde ruh ikileminde sentezden yanayım.

Bireyleri harekete geçiren dine de karşıyım. Ahlak felsefesinde çıkar ahlakını savunuyorum bu da başkalarının tavsiyesine en az uymakla mümkündür.

Çocukların hayallerini çalan devletlere karşıyım. En büyük korkum hayalleri gerçek yapmaktan ziyade onları kendi çıkarları için kullanan iktidar takımı.

Öncelikle doğayı anlamak gerektiğinin farkındayım. Sanat ve edebiyattan yoksun bir insanı hayal edemiyorum.

Öğretmen değil öğrenci merkezli bir eğitimden yanayım.

Hukuka ve kuvvetler ayrılığına inanıyorum.

işçilerin daha iyi şartlarda şeytanlaştirilmadan yaşamasından ve kendilerini ifade edebilecekleri tv kanalları olmasından eğitimde fırsat eşitliğinden yanayım.

Eğitim salt mesleki olmamalıdır. Eğitim bir anlama işi ve anlamak bence zevkli bir şey.

Çocuklar ödüllendirilmeli ve cezalandirilmalidir Fakat; insanca.

ideoloji kendisini tekrar etmemeli derinlerde yer almalıdır. Ucuz marşlarla değil üretimle somut insanı gelişimle ideoloji duygulara değil akla hitap etmelidir.

Devletin işleyişi istikrarlı olmalıdır.

Falan filan. Benim değerlerim bunlar.
türk halkının çoğunluğudur. sonu -izmli biten şeylerden korkuyorlar. (bkz: ideolojisizlik ideolojisi)
ideolojisinin amk. ideolojileri olusturan idealleri kimler pörtletmiştir? Kime ya da neye hizmet eder bu idealler? Bir bakmak lazım.
Sokaktaki adamın iyiliği için olmadığı çok açık. zira tarih bir takım içi boş, suni ideallere, yani fikirlere sırtını dayayıp birbirini katleden insanlardan geçilmez. Kimse neyi neden savunduğunu da pek bilmez aslında.
Gerçekte tek ideoloji güçtür ve ve onu takip eden ranttır. Gücü kim ele geçirirse (sagcı, solcu, dinci, ateist), is tis na sız! Önce rant kapilarini ele gecirir ve sonra muhaliflerini sindirir.
Bunları yapmak için de yarattığı ideolojiyle ele geçirdiği, işgal ettiği kitleleri kullanır.
Ideolojiler, güç odaklarının, kitleleri, zümreleri, ve milletleri kontrol etmekte kullandıkları en etkin silahlardır.
Halk arasında herkes birbirine hakaret ve nefretle yaklasırken.
Yukarılara baktığınızda hepsi farlı farklı ideolojilerin liderleri olsa da halkın önünde yalandan kavgalar etseler de kendi aralarında herkes hanimefendi/beyefendidir. Kimse birbirini rencide etmez. Incitmez.
Cünkü Onlar toplumların efendileridir. Ve tek amaçları dünya nimetlerinin kaymağını yemektir. Net!
(bkz: olanları da gördük)
insan gibi insan.
Kitap okumuyordur, herhangi bir arastirma yapmiyordur efendim. Bir insanin kendini herhangi bir ideolojiye daha yakin hissetmemesi imkansizdir. Yakin buldugunuz ideolojinin size gore yanlisliklari bulunabilir, siz farkli acidan bakabilirsiniz ama ideolojisiz olamazsiniz.
Ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın modunda takılan insandır. Ortam adamıdır. Kimseyle kötü olmak istemez. Dini inanışı da agnostizm olabilir.
yeni doğmuş her insandır.
hepimiz "insan" olarak doğarız;
sonra bizi "komünist, faşist, feminist, ateist..." şeklinde sınıflara ayırırlar.
oysaki bir düşünsek doğduğumuzda hiçbir ideolojiye sahip olmadığımızı; ideolojilerin, bizi ayırmak, kutuplaştırmak için uydurulmuş saçmalar olduğunu anlasak, değişir dünya.
Çamurdan farkı olmayan insan müsveddesidir, asalaktır, dolgu maddesidir, kelle sayısıdır, tek başına hiçbirşey ifade etmeyen oluşmamış karakterdir.
içine her türlü pislik girebilecek, içi boş bir gaz tenekesi gibidir.
Dünya görüşü yoktur sonuç olarak!
(bkz: porçay).
Porçay yardımcı olur bu insanlara * .
modern yönetim biçiminin tam istediği türde boşbeleş insandır. düşünmez, yargılamaz, seçmez, onun için hiç bir şey fark etmez. elindeki uzaktan kumandasıyla hayatını kumanda eder*. hayatı televizyonudur...
adamım.
kafası rahat adamdır. geniştir, kaygısızdır, gamsızdır.
hedonist insandır. hazzı ara acıdan kaçtır felsefesi. ideolojisi olmayan insandan değilde yaşam felsefesi olmayan insanın durumu zordur. (bkz: eric hoffer)
tanım : ali desidero'nun manitası.

"Elbetteki feminist bir kız
Metafiziğe de inanmakta
Bir kusuru var yalnız kızın
Biraz entel takılmakta
Optimist hem de pesimist biraz
idealizmi de savunmakta

teoride desen zehir gibi
pratik dersen sallanmakta
bazen ben hümanistim diyor,
bazen rasyonalist oluyor.
değişik bir psikoloji!
bir felsefe : idiotloji.

idiot-idiot-idiotloji."
akıl, fikir, meslek sahibi olan kişiler içi bosaltilmiş ideolojilere, aklı fikri bir kenara atarak post kapmaciliğin demokrasi, siyasi fikir ve benzeri dingillikler boyasina boyandiği için tenezzül edip de onlara rağbet etmez.

zaten maddi ve manevi konularda mantıklı düşünebiliyorsa ve özü görebilmiş ise ve zahiri dünyayi pek umursamiyorsa ayni bokun suyu olan sloganistle bosaltimiş ideolojilere niye rağbet etsin?

hadi onu geçtim yedi samuray meselinde anlatildiği gibi sadece köylüler kazanir. en kazandiğini zannetsen bile eninde sonunda hayvan ciftliği gibi olur durum.

taraf olmak gerek ama akla, bilime, öze, iyi yaşabilmeye, taraf olmamak gerekir ayşenin donuna, fatmanin sacina, hüdaverdinin eblehliklerine.

eh madem iyi birşey yapilmasi gerek o vakit önce kendinizi kurtariniz ondan sonra diğerlerini kurtariniz. yoksa vasatliğa temsil olup sadece bir istatistik rakamı olursunuz.

çağınızı bilin, çağınıza yaraşmanın yolu, yoksa papazın eşşeğini kovala dur, aldat dur aldan dur, evladim hayat bu mudur?

en güzeli aç bir şampanya bak keyfine, zaten bozuldu bağlar yansın sepeler....
(bkz: ya benimsin ya toprağın)
hiçbir ideolojinin hayatın kendisinden daha değerli olduğunu düşünmeyen insandır. ya da ideoloji sahiplerinin birbiriyle olan münasebetlerini görüp bunun anlamsız bir şey olduğunu farketmiş insan da olabilir.
tek başına ayakta duran, kendi hayatını yaşayandır. kimsenin fikirlerini kendi süzgecinden geçirmeden onaylamaz. o süzgeç küçük delikli olur genelde.

bu sebepten adam gibi adam budur.
hep içimizde bu duygu "iyi olan bizler ve kötü olan,anlaşılması,dinlenmesi gerekmeyen yanlış olan onlar". bir tarafta olmalıyız,bir kalabalığın içinde mutlaka olmalıyız, öyle ya da böyle,beğensek de beğenmesek de, özümsesek de özümsemesek de yoksa "bertaraf" oluruz, değil mi?
çoğu zaman iki taraflı oynayacak insanlardır. bulundukları topluluğa göre ideolojik görüş belirtirler. yazıktır.
(bkz: taraf olmayan bertaraf olur)
genelde liboş diye tabir edilen kitleler bu tanıma fazlasıyla uyar.