bugün

alı serıatı 'nın en etkılı kıtaplarından bırı.
adı bile etkilemeye yetmiştir okumamış bu kişiyi. işte boyle bir kitaptır.
dr. ali şeriati'nin 1971 yılında Tahran'da Hüseyniye-i irşad'da verdiği, 'Dinleri Tanımak ve Dinler Tarihi' konularında verdiği derslerden derlenerek hazırlanmış bir kitaptır. kullandığı hitap biçimleri ve "biz" ifadeleri ile dönemin iran gençliğine hitap ettiğini düşündürse de, evrensel yargılar içerir.

--arka kapak--

Tarihin bütün nesillerinden çok eziyet çekmemize rağmen, sevinerek söyleyeyim ki biz çok mesut bir nesiliz. insanın dert ve yenilgisi dönemlerini gördüğümüz için mesut bir nesiliz.

Acaba gerçek dert ve yenilgi, yalancı ümit ve sevinçten daha iyi değil midir? Şuurdan doğan dert, akılsızlıktan doğan dertsizlikten daha iyi değil midir?

Ben yirminci asrın ikinci yarısında olduğum için çok seviniyorum, eğer ondokuzuncu asırda olsaydım burjuvazinin yirmi ve yirmibirinci asırda yeryüzünde yapmak istediği cennet için ahmakça slogan atardım. Şimdi burjuvazi cennetinin yapılmış olduğu bir zamanda, gözlerimle üç asırdır bir ilmin, Samiri'nin paradan buzağısı olduğunu görüyorum. Altından yapılmış ve aldatıcı bir şekilde, ama ruhsuz, ruhaniyetsiz, maneviyatsız, yalancı, sahte banka parası ortaya çıktı ve ahmakları kendine secde ettiriyor.

--arka kapak--
güncel Önemli Başlıklar