bugün
- erdoğan'ı 5 yıl bize verin dünya lideri olalım8
- yavuz ağıralioğlu'nun iyi parti den şutlanması14
- iskoçya başbakanının namaz kıldırması9
- bir üstümüzdeki yazarı puanlıyoruz12
- sahurdayız uludağ sözlük29
- ecevit'in lise mezunu olması33
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle14
- tulumba tatlısı10
- laz ziya8
- dinden çıkanların artması14
- katil civciv12
- sevilen yemekten saç çıkması12
- ben uyuyorum sözlük bir şey diyor musun11
- oruç tutmayanların artık dayak yememesi11
- yeşil deyince akla ilk gelenler27
- çişim geldi18
- israil de başlayan gezi olayları32
- sonra döndü ve dedi ki12
- zina yapanları en az 4 kişi görmeli38
- yazarların özel bir sempati beslediği şehir32
- tayyibe merve çakar27
- sözlüğün sarmaması15
- 28 mart 2023 türkiye hırvatistan maçı35
- doğu perinçek22
- bir sözlük kızına ilk mesajda ne yazılır10
- hadiama0018
- arkadaşlar bana şans diler misiniz12
- ekşi sözlük23
- sözlük kızlarının marifetleri13
- sözlük yazarlarının aldığı iltifatlar17
- iftarda tıka basa yeyip fakirin halinden anlamak23
- frank lucas nihavend longa milas16 üçlüsü21
- anın görüntüsü19
- yavuz ağıralioğlu14
- kemal kılıçdaroğlu22
- 200 tl lik banknot13
- askıda simit alıp 7 arabam var diyen adam10
- akp'nin ypg liderini kırmızı halıyla karşılaması10
- akilli hans9
- fetöcülerin kuduz köpek gibi ince'ye saldırması17
- yağmurda sırılsıklam olmak11
- chpkk lıların şeref yoksunu olması13
- israil'deki protestoların arkasında abd var17
- erdoğan'ın diploması yok27
- togg'un 177 bin ön sipariş alması19
- kredi çekmek13
- chp uzaya çıkmamıza engel oluyor30
- kalemi en güçlü yazarlar10
- pkknın seçime kadar eylemsizlik kararı alması20
- bütün eski akplilerin muharrem inceci olması13
(bkz: uludagsozluk işkembe zirvesi)
sirke ve sarımsak ile bütünleşen muhteşem troyka.
içindeki ne idüğü belirsiz garip partiküllerin ağıza gelmesi sebebiyle adının işkence çorbası olarak değiştirilmesi gereken çorba çeşididir
pis kokulu olmasına ragmen zurna oldugun zaman içimi çok güzel gelen kokusunu bile hissetmediğin yegane çorba
çorbaların en bi güzelinden biri. işin sırrı malzemenin iyi pişirilmiş yumuşacık olmasındadır. okmeydanında bir yer var...
özellikle sabahın köründe içilmesiyle meşhur çorbamız...
bir içenin vazgeçemediği çorba. tabi ay çok pis mok pis diyenleri dövüyoruz.
diğer harika çorbalar : kaşarlı domates çorbası ve mantar çorbası olarak sıralanabilir.
diğer harika çorbalar : kaşarlı domates çorbası ve mantar çorbası olarak sıralanabilir.
hem sarhoş bünyeye hem ayık bünyeye ilaç etkisi yaratan, 5 metre ötedeki insanın alabileceği derecede sarmısak kokutan güzelim çorba. sirke ve sarmısak yüklemesi yapılınca tadından doyum olmaz.
hava soğukken içinildiğinde bünyeyi ayağa kaldıran enfes gıda.
balıkesir' in akçay beldesi' nin altınkum mahallesinde bulunan burhan usta' nın yerinde özel sosuyla sunulan ve tavsiye edilen çorba.
(bkz: olsa da yesek)
(bkz: olsa da yesek)
içilmesi kafaya konuldu ise muhakkak 'damar tuzlama' olması tevsiye edilen çorbadır.
alkol seansları sonrasında bünyenin istekleri dogrultusunda hareket eden her insanın tükettiği türk mutfağının eşsiz ürünlerinden olan güzel çorbadır.
bircok kisinin henuz daha içmeden "cok kotü" dediği, halbuki denese "nasil olurda ben bugüne kadar bunu denememişim" diyeceği, alkol sonrasi, bol sarmisak ve sirkeyle daha da guzelleşen corba türüdür.
inek hayvanının bağırsaklarından yapılan bir çorba çeşididir.
olsada yesektir.
olsada yesektir.
nasıl şarap içmenin ya da iyi puro seçebilmenin adabı varsa "işkembe çorbası"nın da bir usulü olması gerektiğini düşünürdüm. bir kere herkes işkembe çorbasını sevmez, sevmemelidir de zaten. "ıyyy, nası yiyosun yaaa?!" diyen, işkembe çorbası suyu* içenler çoktur; mümkünse bu arkadaşları sükunete davet ediyorum. işkembe çorbasını keyifle içmek özel bir hadisedir. alkol almış bünye sonrası mide adeta bütün o ekşi, acı içki tatlarını unutur, huzra erer. altıncı yudum gibi yavaş yavaş çevrenizdekilere döner; içtiğiniz içki miktarına bağlı olarak "ya ayıldım galiba ben" ya da "ebüehe yuh amma güzel çorba" diye saçmalayabilirsiniz. o kısım pek dert değil. seviyorsanız her şartta için, içtirmenize gerek yok. güzel de yapan bir yer biliyorsanız afiyetler diler, entrymi bitiririm.
(bkz: işkence çorbası)
olsa da yesek dedirten, insanın ağzının suyunun akmasını sağlayan güzelim çorba.
bir de bunun daha iri parçalı olanı vardır. adı tuzlama olan hani. o daha da bir lezizdir.
bir de bunun daha iri parçalı olanı vardır. adı tuzlama olan hani. o daha da bir lezizdir.
açlıktan ölsem yemeyeceğim bir kaç yiyecekten (içecek) den bir tanesi.
en güzeli dolapdere'deki apik işkembecisinde içilebilecek çorbadır.
bu sıcakta pek iştah açıcı gelmeyan ama lezzet bakımından şahane olan sevilesi çorbadır..
istanbul -> lale (tarlabaşı), erenler (çapa-şehremini)
adapazarı -> tadım
izmir -> çorbacı sebo (kordonboyu)
yukarıdaki lokantalar, bunu hakikaten güzel yapar.
adapazarı -> tadım
izmir -> çorbacı sebo (kordonboyu)
yukarıdaki lokantalar, bunu hakikaten güzel yapar.
asla terbiyelisi yenmemelidir. çünkü işkembenin gerçek tadını almanızı engeller.
türkiye'ye gelen yabancı konukları içirmeden göndermenin yazık olacağı muhteşem çorba. iyice çakırkeyf olduktan sonra tam acıkmışken bi yarım kokoreç yenilip arkasından cila niyetine bol sirkeli işkembe çorbası içmek lazımdır.
ayrıca; (bkz: orgazmik tadlar)
ayrıca; (bkz: orgazmik tadlar)
alkollü olsanız da olmasanız da saat 2yi geçtikten sonra aranılıp ,bulunup içilesi çorba. ne büyük nimet, ne büyük keyiftir ya! hele de kalabalıksanız. birinin aklına düştü mü, kıvılcım gibi sarar topluluğu, acilen atlanır arabalara, mideye bikaç kaşık gitmeden yatışmaz bünyeler. ondan sonra sakin sakin, tadıyla keyfiyle içilir. ankarada en son beykoz iyi yapıyordu, hala öyle mi bilemiyorum ama en güzelini ananem yapar, onu iyi biliyorum. * * * *
güncel Önemli Başlıklar