bugün

asıl başlık şudur: "hz muhammed döneminde muhammede inanmayan hiç ressam olmaması" ne yazikki karakter yetmedi.

hz. muhammed döneminde yani muhammed bin abdullah 40 yaşındayken 610 yılında, 26 Ramazan'ı 27'sine bağlayan gece* muhammede allah tarafından vahiy gönderilir. bundan sonra muhammed müslümanlığı yaymaya çalışırken başlarda sadece küçük bir topluluk toplar. bu toplulukla putperestlere karşı gelmeye çalışır. ebu süfyan ve diğer insanlar ona gıcık kapmaya başlar.* muhammed zamanında kağıt nadir bulunurdur. ele geçen kağıtlar ansiklopedi ve eğitim kitabı olarak kullanılırdı. fakat ne kadar saşırtıcıdır ki hiç biri muhammedin resmini çizmemiş.

müslümanlıkta resim çizmek yasakmış.*
tamam yasak olabilir, ona sinir olan kimse bakın çocuklar bu adamı görünce öldürün, kaçın gibisinden bir amaç için çizilir ya resimler, ya da eğitim kitaplarında putperestlik yahudilik anlatılır ya,** nasıl oluyorda hiç islami bilgilerde muhammedin resmi yoktur. ilginçtir.

isa: 0 yılında doğmuştur. bir çok resmi var. halen bile o dönemde yaşamış amatör kişiler tarafından bile resimleri bulunmaktadır.

hun imparatoru attila: 406 yılında doğmuştur. bir çok portresi vardır. şuan yolda görsek tanırız kendisini.

hz. musa: kuran-ı kerimde söylüyorki musa'da allahın bir elçisidir. tevrat allah tarafından hz. musa ya indirilmiştir. Tur dağında kavmine "on emir" adı altında Allah'ın şeriatını bildirdiğine inanılır. yani musa muhammedden çok çok yıl önce yaşamıştır. buna rağmen musa nın 1000e yakın tablette portreleri bulunmaktadır.
belkide düşmanlarının aklına gelmemiştir ki zaten yüz kısmı bir çok rivayette anlatılır. gülümsemesi , kızgınlıgı , ve yüz hatları. yanlış hatırlamıyorsam yabancı bir ressam bu şekilde çizmek istemişti ama buna izin verilmemişti. biz bu şeklinede razıyız inanmayan kişi içinde çok sorun olacak bir durum degildir.
sanat tarihinin Tsini bilmeme rağmen bir yerlerden hatırladığım kadarıyla gerçekçi manada Portre çizme olayı Hz Muhammed zamanında dünyada hemen hemen hiçbir kültürde olmaması lazım.

O zamanlardan kalma mozaikler falan filan hepsi pek bir halta benzemeyen temsili resimlerdir ki Ne Hz isa ne de Attila zamanında kişilerin resmi de çizilmemiştir.

Attila'nın resmedilmesi Rönesans dönemine denk gelir.

Keza Hz isa'nın da mozaikler harici resmedilmesi ve mozaik gibi teknik açıdan yetersiz değil dönemine göre yeterli hali rönesans dönemine denk gelir.

Rönesans döneminde bellini tarafından yapılan Fatih sultan mehmet han portresi bile şuanın resim tekniklerine göre yetersiz bir açı ve teknik içermektedir.

http://tr.wikipedia.org/w...a:Gentile_Bellini_003.jpg

Ha illa resim isteyene burada noktalarla Rölyef halinde bir Atatürk resmi çizebilirim. Ne de olsa o da resim bu da resim değil mi?
south park, family guy gibi dizilere konu edilip alay edilmesin ve insanlar resme tapmasınlar diye yoktur. çok haklı bir açıklamadır bu. ayrıca hz. isa ve hun imparatoru attilla'nın resimleri temsilidir. yani tarih kitaplarında anlatıldığı gibi resmedilmiştir. hz.musa portleride temsilidir.
(bkz: dönemin derdinin yazarı germesi)