bugün

okunması oldukça zor olan iki bölümün karşılaştırılmasıdır.
hukuk 5 harflidir, tıp ise üç harfli. üç harfliler alır bu maçı...
hukuk eşit ağırlık puanıyla tıp ise sayısal puanıyla öğrenci alır.

hukukta yönetmelik, kanun, tüzük ezberlersiniz ve bunları meslek yaşamınızda kullanmak için kafanızda tutmanıza gerek yoktur, önünüzdeki kitaptan kopya çekebilirsiniz. tıpta ise öğrendiğiniz bilgileri aklınızda tutmanız gerekir zira bir yerlerden kopya çektiğiniz zaman "doktora bak bir boku aklında tutamıyor." derler.
bir hukukçu olarak söylüyorum itiraftır, çok zordur ama bir tıp da değildir şimdi.*
tıpta 7 sene okursunuz artından tus'a girip uzmanlığa girersiniz. ve seneleriniz çürüyüp gider. ayrıca girmesi de zordur çıkması da.

hukuk tm' de en iyi bölümlerden biri olduğu için en çok tercih edilendir ve çok mezun verir. iş bulma sıkıntısı biraz yaşanabilir. biraz çevre olması lazımdır. ayrıca zor iştir vesselam o duruşmadan diğerine. milletin ağız kokusu vs vs.

(bkz: mühendislik)
Çenesine kuvvetlerin ellerine kuvvet insanlarla kapıştığı alan.
tıp ın farkla alacağı fakat çekişmeli bir yarıştır. ama tabi bazı insanlar hukuku kendi hayatlarında benimsemiş ve en sevdiği meslek haline getirmişlerdir. ama bu ülkede pek hukukçu oluncağını sanmıyorum ama bu benim düşüncem (sözde). ama tabi bu yorumlarım özneldir.
not: tabi tıp ta işsiz kalma olasılığı yoktur. ama pek hukuk araştırmadım yani belki onda da yoktur. yani beni bilgilendirirseniz sevinirim.
iki grup da lahmacun siparisinde meslegini soylemeye bayilir.
- kebap 49 buyrun
+ben avukat cengiz hilmi iki az acili lahmacun rica ediyorum.
hukuk okumama rağmen söylüyorum tıp, hukuku nakavt eder.

edit: ikisi arasında kalırsanız tıpı seçin.
okuması gerçekten zor iki mesleğin karşılaştırılmasıdır. toplum kanaatinde doktor olmak bir adım daha öndedir. avukat olmak yaptıkları iş bakımından nedense kötü olarak adlediliyor. sadece boşanma olarak görülüyor sanki işleri. doktorlar ise hep iyi eden, iyileştiren konumundalar. oysa ki onlar da başarısız olup hastaları kaybedebiliyorlar.

not: tıp okuyorum.
akıllı adam ikisini de seçmez ama illa birini seçecekse hukuk seçmelidir.
Amele gibi 6 yıl yerine pasalar gibi 4 y.ıl okunmalidir
Kardeşim adam gibi oku tıpi al parayı bu kadar basit.
Tıptaki bilgi sirkülasyonu hiç bir bilim dalında olmadığı kadar fazladır. Yeni bir yöntem, yeni bir mikrop, kendini geliştirmiş rejenerasyona uğramış eski bir bakteri, yeni etken maddelerle üretilen ilaçlar, yeni hastalıklar derken hergün binlerce bilgi üreten bir bilim dalıdır tıp. Hukukta da durum buna yakın olsa gerek. Her iki bölüm de eşit ağırlık ve sayısalın en baba bölümleridir. Çok kazanmak için ne tıp ne hukuk mezunu olmak yeterlidir, her ikisini de okuyup malpraktis davaları ile ilgilenen avukat olup dava başıma 50 bin lira almalı.
karşılaştırılmaması gereken iki alandır. parayla akademik kıyas mı olur? ikisi de iyidir ve gereklidir.
tıp matematik hukuk türkçe.
doktorların sorumlulukları, hukukçulardan daha ağırdır çünkü doktorların yapacakları hata insan canına mal olduğunda telafisi mümkün değildir. hukukçuların hatalarının sonuçları ise genellikle parasal kayıplardır, telafisi mümkündür. haksız mahkumiyete bile sebep olunsa, ölümden daha ağır değildir.

doktorlar (özellikle acil doktorları) hızlı ve doğru karar vermek stresi altında çalışırlar. doktorlukta hız vardır. hukukçular ise davalara çoğunlukla zaman içinde çokça araştırma yaparak düşüne taşına, ağır ağır hazırlanır. zaman hukukçular için ağır akar. duruşma gününü beklerlerrrr, duruşma sırası beklerleeerrr, karar yazılsın diye beklerleeerrr, kayıp dosya bulunsun diye beklerleeerrr, beklerleerrr.

doktorlar kapalı mekanda (hastane, klinik vs.) çalışırlar.hukukçular her yerdedir; hacizler, keşifler, şehir dışı duruşmalar falan.

doktorun kazanmayanı yoktur, hukukçunun sürüneni çoktur.

her iki grup da insanla uğraşır. hasta / sorunlu insanla uğraşmanın zorluğu da başka mesleklerde bu kadar yoktur.
yıllardır anlamam bu insanlar neden mesleklerini kıyaslarlar. neden ama neden ?
tıp okuması daha zordur. eğitim ağırdır. iş neredeyse garantidir. iyi kazandırır. hukuk okuması tıp kadar olmasa da zordur. tıptan daha çok kazandırabilir. iyi bir avukat olursanız iyi bir avukattan katlarca fazla para alırsınız. işletme okuması çoğu kişi çok kolay demesine rağmen değildir ama bir hukuk yada tıp da değildir. işletmecinin iyisi en çok parayı kazanır sınırı yoktur. okumamış para sahibi insan olmak. işveren olduğunuz anlamına gelebilir*, bu durumda işletmeciler, hukukçular, doktorlar size çalışır. hepsinden fazla para kazanırsınız. neymiş o kupon yatacak...*
amele gibi fazla binlerce avukat arasında iş bulmaya çalışmaktansa, direk çalışmaya başlamaktır. en iyisi mühendislik orası ayrı. neyse.
bi hukukçu olarak adamın götünden kan alırlar kamil kan diyorum. tıpı da küçümsemiyorum bayağı zor komiteleri olan okullar var. *
hukuğun verimliliği daha yüksektir tıptan. 4 sene okuyup, 6 sene okuyanlarla aynı ekonomik sınıfta* yer alırlar.

akıl mantık ile düşürsen hukuk alır. ancak tıbbiye gönül işidir mantık aranmaz.
ikisi de kutsal meslek alanlarıdır. ikisi de insan hayatını direkt etkiler. tıp bu etkide bir tık önde olabilir.
tıpta hata ölümle sonuçlanır. ve çokça masada insan bırakır doktorlar. hukukta hata o kadar vahim sonuçlanmayabilir.
kararsız kaldım ilgim olan iki ders matematik ve tarih annemle babam doktor baskı yapmıyorlar fakat tıpı onlarda gördüm yani diger turlu siyasi olaylara ideolojilere okumaya tarihe merakım hat safhada fakat herkes hukukta iş garantisi yok vs cumleler kuruyor tıp garanti peki ikisini birden okumak mümkün mü sevgili yazarlar?
güncel Önemli Başlıklar