bugün

hitler milliyetçilikle sosyalizmi harmanlamış ve yeni bir ekonomi modeli oluşturmuştur. bu modelle kısa sürede almanya'yı kalkındırmış ve bir süper güç haline gerirmiştir.


hitler kapitalizme karşıydı bunun sebebi ise ari alman ırkının eşit bir şekilde yaşamasına inanmasıydı ama az da olsa özelleşmeye izin veriyordu. lakin sadece alman iş adamlarına izin veriyordu. özel şirketlerin devletin üzerine çıkmasına da karşıydı. bu yüzden yahudi düşmanıydı.


hitler markist sosyalizme de karşıydı. bunun sebebi ise milliyetçiliği ayaklar altına aldığını düşünmesiydi.

sonuç olarak hitler her ne kadar katliamlarıyla konuşuluyorsa da çok önemli başarılara da ekonomi modeli olarak imza atmıştır.
Silah fabrikaları, tank ve uçak fabrikaları kurmuş bu fabrikalarda çalışması için insanları işe almış işsizliği azaltırken daha hızlı silahlanmayı sağlamış.
Yakın geçmişimizin En büyük katliamını yapmış olan Naziler Büyük bir insanlık dramına neden olmuşlar bu insanlık suçuna rağmen Naziler kendi çağlarında Ekonomik ve teknolojik olarak devrim yapmışlardır bugünkü Amerikan teknolojik gelişmişliğinin arkasında nazi Almanyası'nın teknolojik birikimini ele geçirmesi sonucu olmuştur aynı şekilde 2. dünya savaşından sonra sovyetlerin süper güç olarak ortaya çıkmasıda hitler almanyası alt yapısından faydalanması sonucu olmuştur Bugün Hitler Almanyası sadece yaptığı vahşetlerle gündemdedir fakat bilim olayların etik boyutuna bakmaz o nedenle Hitlerin uyguladığı Ekonomik sistem dünyada uygulanan en iyi ekonomik politikalardan biri olarak kabul edilir Nazi Almanyası birçok bakımdan çağından 100 yıl ileri bir medeniyet olarak kabulleniyordu fakat işlenen insanlık şuçu yapılan katliamlar bu başarıyı yok etmiştir.
Hitler, iktidara gelmesinin hemen ardından Alman ekonomisinin düzenlemesini hedef almıştır. Gerek I. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkmasının, gerekse de 1930 yılındaki genel ekonomik buhranın sonucunda Alman ekonomisi ciddi sıkıntılar içindeydi. Yaşanan hiper enflasyon, aşırı boyutlara varan işsizlik ve bunlara bağlı olarak sanayideki kapasite düşüklüğü, Hitler’in izlediği ekonomi politikalarıyla kısa sürede kontrol altına alınmıştır.
Hitler'in iktidara geldiği 1933 yılını izleyen yıllardaki Alman ekonomisinde gözlenen gelişmeler, çoğu kez Hitler'in olağanüstü başarısı olarak kabul edilir. Hitler'in iktidarın tüm kontrolünü ele geçirmesinin hemen ardından tüm sendikalar kapatılmış, tüm çalışanlar bir "işçi birliği" çatısı altında toplanmış, işçi aidatları, genel bütçeye aktarılmıştır. Ücret artışları ve bunun sonucu olan grev olasılığının kalktığı ekonomide, doğal olarak bir istihdam artışı yaşanmıştır. işgücü maliyetinin düşmesi ve "iş dünyasındaki barış ve istikrar", işgücü talebini artırmıştır. Teknolojik ve askeri alanlarda büyük yatırımlar yapmıştır.
silah yap sat modeli.