bugün

seri üretimine ve satışına götümle güldüğüm otomobil Türü, Kanımca her mühendis de götüyle gülüyordur. Ha seri üretimi ve satışı aracın yol koşullarını, motorun dayanımını vssini test etmek amaçlı yapılabilir ki bu da kullanıcıları denek yerine koymaktır o zaman mühendislik açısından akıllıca ama Tüketiciyle taşşak geçme açısından kötüdür. Deneklere para verilerek katılım sağlanan değil Deneklerin deney malzemelerine bile para verdiği deney!

Hibrid motor, Elektrikli ve içten yanmalı motor demek. Lan peki Elektrik nereden sağlanıyor? Hele de Türkiye'de ve dünyanın büyük çoğunluğunda. Barajjjj, rüzgar gülüüü, güneş enerjisiiii diyecekler öncelikle bir siktirsin gitsin. elektrik dediğin şey fosil yakıttan sağlanıyor. Bir Buhar Türbinin verimi yüzde 30larda birşeydir (tam rakamı hatırlayan varsa yazsın) e Benzinli motor da aynı dizelinki benzinliden daha yüksek. Bununla beraber düşük maliyetli olduğundan yoğun olarak enerji üretiminde kullanılan Termik santrallerde kullanılan yakıt benzine göre çok daha kalitesiz olduğundan emisyonu çok daha yüksek olması lazım (bunu da yanlış hatırlıyorsam düzeltsinler), E peşine bu elektrik, santralden tesla usulü gökten gelmiyor ya. Hatlardaki kayıp yüzde 20d desek. Ne oldu? yüzde 30luk verimin düştü mü yüzde 24e. Bir de bunun depolamasında da kayıp olacak. O da (bunu sallıyorum şuan) yüzde 10 desen, Düştü mü sana yüzde 21.5 e.

E anasını satayım normal bir arabanın salacağı CO2den yüzde 50den fazla CO2 saldık iyi mi?

E nasıl Dünyayı daha iyi hale getiriyor daha fazla CO2 salınımıyla veya da nükleer diyelim nükleer atıkla da bu arabalar hippi kılıklı cahil dümbükler AMerika'da kapış kapış alıyor.
CO2 şehirden çıksın şehire yakın olan Santrallerin çevresine atılsın, ancak mantığı bu olabillir.

Ha ilerleyen yıllarda fosil yakıtlar bitince üzerine para vererek deneye katılan çevreci olduğunu düşünen malların sayesinde Nükleer santrallerin ürettiği Elektrikle güzel güzel çalışan arabalar üretilecek o açıdan iyi.
biz de fosil yakıtlardan sonra enerji üretiminin gerçeklerini bilen insanlar olarak düşük maliyetli, daha az sorun çıkartan, geliştirilmiş, daha hızlı giden, uzun menzilli tamamı elektrikle çalışan arabalara bineceğiz.

Tekrar belirtiyorum Hidro elektrikkkk, rüzgar, güneşşş tırıvırılarıyla gelmeyin lütfen.

Hadi hidro diğerlerine göre baya yüksek potansiyele sahip de , gözünüzü seveyim diğer yenilenebilir geyikleriyle gelmeyin. Bilimsellikten uzaklaşır kimisi bazı akılsız Fenerbahçe taraftarından daha fazla fanatiklikleriyle akıl sınırlarını zorlayan greenpeaceçi mallara dönersiniz.
büyükçekmece sahili'nde zabıtaların kullandığı otomobil türü.
türkiye pazarına 2214 yılında gireceği tahmin edilen ancak abd sokaklarında bol bol karşılaşılan arabalardır. en çok görüleni kesinlikle toyota prius tur.
ticari hibrid otomobillerin ilk başarılı örneği toyota priustur. araç gerekli tahrik kuvvetinin %40 kadarını, düşük devirlerde elektrik motorundan göreceli olarak yüksek verimlerde sağlar, daha yüksek devirlerde içten yanmalı motor devreye girer. önümüzdeki yıllarda sayılarının hızla artması beklenmektedir.
türkiye'ye her zamanki gibi geç gelecek olan otomobil türüdür.
(bkz: hibrit motorlar)
hem elektirik hem de fosil yakıt ile çalışan motora sahip çevre dostu otomobiller, yakında yollarda görmeye başlarız.