bugün

cem uzanın seçimlerde vaad olarak kullandığı saçmalık
gereksiz şeyler diye bir başlıkta yer alması muhtemel örneklerdendir herkes üniversiteye gitsin o zman herkes mühendis işletmesi doktor olsun ama kim araba tamir edicek kim komi olacak kim hamallık yapıcak kim söför taksici olacak bence üniversite değil meslek eiğitim agırlastırılmıs bir eğitim sistemine gecilmeli herkes işinin ehli herkes sevdiği işi yyapan insan olmalı elindekini doğrultamadan yeni bir üniversite acmanın getirisi nedir? veya zorunlu egitim 15 yılmı olmalı diye isyan ettiren durumdur.Düşünmeden sallamdır cem uzan gibilerin söyleyeceği kafatasının içinde beyin yerine kıymalık et olanların inanacağı durumdur.
daha gelişmiş versiyonu için :

(bkz: her sehire iki universite)
her sene milyonlarca issiz yavrucak.
liselere üniversite tabelası asalım, içini dolduracak ne öğretim görevlisi ne de öğrenci bulalım, sonra bir gün bir şey başımıza kakılacak olursa "ama biz her ile üniversite yaptık tamam mı?" şeklinde kendimizi savunabilelim mantığı içeren söz.
(bkz: her ile işsiz üniversite mezunu)
dolaylı yoldan acı çeken insanları çoğaltmaktır ,üniversite mezunu işsizler en çok acı çeken insanlardır şüphesiz ,cem uzan ın düşünmedn vaadlerde bulunduğunun kanıtıdır ,bu gidişle cem uzan herşeye bir milyona sahip olabileceksiniz gibi vaadlerde de bulunabilir, bu potansiyel var onda inanıyorum kendisine.
(bkz: diplomalı amele)
(bkz: her mahalleye bir milyoner) tadında bir politika. üniversite mezunlarını istihdam edemiyosan istersen her köye bir üniversite aç bi boka yaramaz.
kalifiye işsiz gibi terim doguracak olaydır.
her gence zenginlik umududur bu, efendim gerçekçi olalım lisede hayal ettiğimiz gibi tüm sınıf birlikte zengin olamayacağız. ama yine de sınıfın en gerisi bile öss girer ama sıfır çekerdi. ama umudu vardı arkadaşın tabi üniverste okuyup bitirecek zengin olacaktı. halbuki gitseydi teknik eğitim alsaydı şimdiye başlamıştı kariyere.
her ile o ile ait üniversitenin adını verilerek kurulması muhtemel kıraathanede yanında olması pek muhtemel sözde, ne yapacağını bilmeyen siyasatci vaadi.
sikkoluğun daniskasıdır. bu kadar üniversite kurup okumuş işsizler kervanına yeni insanlar katacağınıza bir fabrika kursanız da birsürü insana iş kapısı açsanız daha iyi olmaz mı. bu ülkenin bu kadar kalifiye elemana ihtiyacı yok artık. işe ihtiyaç var işe. kalifiye olanlar ile birlikte kalifiye olmayanların da çalışabileceği işlere ihtiyaçları var.

illerin önde gelenleri üniversite için ısrar ediyorlar. neden? çünkü her gelen öğrenci yolunacak kaz, yeni bir gelir kaynağı şehirler için. sonra da hoooop bilmemne üniversitesi açılıveriyor o şehre.

2006 yılından beri türkiyede kaç tane üniversite açılmış biliyomusunuz. tam 61 tane üniversite açılmış. bunlardan 40 tanesi devlet, kalanları vakıf üniversiteleri. sadece yeni açılan üniversitelere değil kızgınlığım. 1992 dalgasında açılan yok celal bayar, yok sütçü imam üniversitesi, yok kıltüy üniversiteleri için de aynı şeyler söz konusu. celal bayar üniversitesi kimya bölümü kaç puanla öğrenci aldı bu yıl biliyomusunuz? 224. yazıyla ikiyüzyirmidört. hem de ortaöğretim eklenmiş olarak 224. düşünsenize bu okulların halini. öss' den bile toplam 224 yapabilen bir öğrenci ne kadar başarılı bir öğrenci olabilir ki üniversitede? bu öğrencilerin hocaları ne yapsın. turşusunu kuracak değiller ya bu öğrencilerin. veriyorlar notları bol keseden. mezun ediyorlar. alın size bir sürü sözde kalifiye, özde bi bok bilmeyen bir sürü üniversite mezunu.

daha burda bitti mi sanıyosunuz? çoook yanılıyosunuz. bu mezunlar doğal olarak gerçekten eğitimini almış, bilgili mezunları da etkiliyorlar. daha az maaş ile çalışıp tercih sebebi oluyorlar ve gerçekten o işi hakedenlerin önünde kocaman bir engel haline dönüşüyorlar. tabi o kadar bilgi ile üretilen ürünler de o kadar oluyor. yarın birgün ihraç edilen mallar ülkemize geri dönüyor.

ben karşıyım arkadaş. türkiyede maksimum 20, bilemedin 30 üniversite olsun. bu okullara girecek kişiler de gerçekten hakederen insanlar olsun. şu anki sistemle mümkün değil ama yapılsın bi şekilde. mesleki eğitim veren meslek yüksek okulları iyileştirilsin ve sayısı azalsın. bu ülkenin mühendise, doktora, öğretmene, işletmeciye ihtiyacı olduğu kadar bakkala, çobana, hamala, tezgahtara, terziye, işçiye de ihtiyaç var.
sosyal toplumun, ekonomik yapının, sanayi yapılanmasının, teknolojik gelişmelerin hiçbirisi dikkate alınmadan açılan alelade sıradan üniversitelerdir.
halen fizik,kimya ve bilimum öğretmenliklerin olduğu,endüstri nin gereksinimlerine bakmadan sadece memur kıvamında bireyler yetiştiren yer yüzündeki en basiretsiz yüksek öğretimin bulunduğu ülkenin yapmaya devam ettiği saçmalıktır.
bi insan evladı da sormaz ki lan ne yapacak bu kadar öğretmen 24 yaşında mezun olduktan sonra. herkez öğretmen, bilim adamı olursa kim teknisyen olacak kim tasarımcı olacak düşünün bi komple memur.
zaten mevcut mezunların iş diye birbirini ezdiği şu dönemde bu kavganın içerisine yeni yeni yüzbinler eklemek hangi mantığın sonucudur bilemedim.
siyasetin mantık odaklı değil, oy odaklı bir alan olmasından ve bir çok kişinin üniversite okuma merakından ortaya çıkan kötü sentez, dramatik tablo.
işsizlik oranının görünürde, gerçekte varolandan daha düşük görünmesinin nedenlerinden birisidir. gençler bu niteliksiz okullarda 2-4 sene okumasalar işsizlik oranı yukarıya doğru ivmelenecektir.
http://www.youtube.com/watch?v=XSmtd4aES1Y&feature=relatedn
ilber ortaylı hoca videonun sonunda anlatmış başka söze gerek yok.
her ile onlarca akademisyen demektir aynı zamanda.
o ili kalkındırmaya yaramasına rağmen malesef ki eğitimde fazlasıyla kalitesizleşmeyi getirecektir.
ak parti sayesindedir. ilim artık tüm türkiye'ye yayılıyor. almak isteyene. yok ben malım diyorsan okuma, taş at!
mevcut üniversitelerin bile çoğunun kalitesiz olduğunu düşünürsek, bu kalitesizliği daha da genişleterek ülke sathına yayma projesidir. artık 3 soruyu doğru yapan herkes üniversiteli olunca kalitemiz de artacaktır eminim.

sorsan kaç üniversitede dünya standartlarında kütüphane var?

kaçı internet üzerinden ders takip sistemine geçti?

kaçının kampüsünde yurt, sınırsız internet, yeterli spor alanları ve sanatsal aktivite imkanları var?

kaçında ikinci yabancı dil ek olarak sunuluyor?

kaçında ülke ve dünya çapında tanınmış akademisyenler var?

bunların hiçbirine olumlu cevap yoksa, varsın hiç açılmasın o üniversiteler.
Istanbula zilyon tane universite tabi o ayri... Medipol
gelisim
kemerburgaz
fatih sultan mehmet
Sehir
Piri reis
Uskudar
Suleyman sah
Mef
Esenyurt
Sabahattin zaim
Murat hudavendugar
gedik(su an goruyorum)
29 mayis (bunu da yeni gordum saka misiniz
lan)

Nedir bunlar arkadas. Bazilari ygs de baraji gecene yuzde 50 burs veriyor. Yuzde 25 de tercih bursu adi altinda bir burs daha(tercih etmeden nasil yerlesecekse) etti yuzde 75 burs. Millet havadan universite(!) okuyo yemin ediyorum. Zaten yaziklarimin cogu. 2010 dan sonra acilan universiteler, dusunun artik. Sunlari yeryuzunden silseler, kalite seviyesi biraz yukselir.

Edit: istanbulda 40 tane ozel universite varmis, myo lara girmiyorum bile.
Ögrenci üretim fabrikasi.
istanbulda 37 vakıf 8 devlet üniversitesinin olmasını sağlamıştır. ilçeden çok üniversite var. Konyada 6 üniversite var ki selçuk dışında hiç biri adam akıllı üniversite eğitimi vermiyor. Keza izmir eskişehir ve ankarada öyle.

Ben bunu daha çok öğrenci nüfusunu arttırıp işsizlik oranı düştü diye masturbasyon yapmak olarak okumluyorum.
Türkçe ingilizce karışımı bir cümle.

Her den kasıt kim ?
Bir üniversite derken hangisi ?

Sanırım bir aşk hikayesi.*

(bkz: kerem ile aslı)