bugün

Bana göre ülkeye yararı olacak insandır . Yıllardır kafalar yerleştirdiler ya ülkücüsün ya devrimcisin . Siz ikiniz düşmansınız ve kavga etmek zorundasınız diye . Ama bir düşünsenize hem ülkücüsün Atatürk'ün ilkelerini temel alan ve kapsayan görüşleri benimsiyorsun ayrıca devrimcisin devrime katılıyorsun ve devrimleri her zaman destekliyorsun . Ne güzel bir türkiye olur değil mi ?
adam smith ve John Maynard Keynes teorilerini aynı anda savunmaya benzer. ya da başka bir ifade ile emperyalizmden dem vurup akp savunan arkadaşlar gibidir.
devrimcilikten ne anladığın ile ilgilidir.

ülkücülük bile bugün tek bir anlayış olmanın dışına çıkıyorsa devrimcilikten anlaşılan çok daha fazladır. bir ülkücü pek tabi devrimci olabilir, ama devrimciden kasıt sosyalist zihniyetse o zaman iş değir. kavramları bir kenara bırakırsak memleket sevdası konusunda ortak payda bulunulur. zaten gerçekten memleketini seven insanlarsa, synı şeyi farklı şekilde dile getirirler.

ama devrimciden kasıt çakma solculuk bölücü özentiliği ve ya ülkücülük adı altında radikal islam borazanlığı ise orada duracaksın. olmaz olasıcalar zaten memleket kötülüğünde uzlaştı bu çakma ibişlere inat bu gün değil ama bir 10 yıl sonra ne olacağı belli olmaz...
* (bkz: nasyonal sosyalizm i benimsemek)
Dostum sen yerçekimsiz ortamda çilek yemek istiyorsun ama muz tadı vermesini de bekliyorsun. Yoo dostum yoo... imkansızın sınırlarını zorlama.
Henüz ilk okul çağlarında yaptığı muhteşem tespitler onu gelecekte yepyeni bir siyasi hareketin doktrinlerini yazmasına yardımcı olacaktı. Henüz liseye başladığında arkasında milyonlarca ilk okul bebelerini temsil ettiği düşüncesiyle bir parti kurmak istedi. ne var ki iç mihraklardan babası bu kararından onu vazgeçirdi. o daha çok toy olduğunu hissettiği ilk gün fikirlerinin pişmesi için meslek Lisesine yazıldı. hayallerini gerçekleştirmek için açılan kapı, onu bambaşka hayallere sürükleyecekti. gerçekçi ve makul bir meslek tercihi... iyi bir torna tesviye ustası olamak... *

(bkz: sanayi ye hoşgeldin liseli kardeşim)

Tanım: tam bir paradoks'dur.
(bkz: siz ne diyorsunuz ulan değişikler)
(bkz: hem idealist hem realist olmak)
sultan galiyev değildir.

sultan galiyev ülkücü değildir bir kere.
kitaplarını okumanızı öneririm daha iyi anlarsınız.
Saçmadır. ikisinden de uzak durulmalıdır. Fakat zamane gençleri düştükleri boşluktan kurtulmak için bir taraf seçme çabası içinde oluyorlar. Dinde uzaklaşmak için devrimci, biraz din memleket, bayrak görünce de ülkücü. Bir de körü körüne bağlanmaları ayrı bir özürlülük oluyor. Hiçbir zamanda siyasette bir yere gelemeyecektirler. Baktığımızda ülkücü cephe de devrimci kabul edeceğimiz cephe bile tek başlarına bir kere bile Türkiye de iktidara gelememiştirler. Çünkü ülke yönetimi idaresi yerine kendi zihniyetlerini yayma adam kazanma ve refah içinde yaşamaya odaklanmıştırlar. Önemli olan ikisinden de bir ruh taşımak ama farklı kelimeler yaşamaktır. Ülkücü yerine milliyetçi devrimci yerine inkılapçı olarak. Son olarak devrimle dinden uzaklaşmayı ülkücülükle turanı desteklemeyi bir kenara bırakırsak şu çıkar karşımıza.

(bkz: Mustafa Kemal Atatürk)
Bir hem kemalist hem solcu olmak değildir.