bugün

oynamaktan çok zevk aldığım bir platform oyunu. oyunda kahramanımızın bi çocuk olup köpeğiyle beraber kötülüklerle savaşmaktadır. bu kadar başarılı ve zevkli bulmama rağmen benden başka pek az kişinin bildiği oyun.
vakti zamaninda bitirecem diye kastigim, bitirince kendimle gurur duydugum, ama kimse tanimadigi icin hevesimin kursagimda kaldigi cok zevkli pc oyunu.
(bkz: prince of darkness)
romanin kahramani * marlow'un kongo'ya yaptigi yolculugu ve ordaki maceralarini anlatan, beyazlarin siyahlara bakis acisini inceleyen bir joseph conrad romani. istanbul universitesi ingiliz dili ve edebiyati bolumunde "edward donemi ingiliz yazini" dersinde okutulmaktadir.
francis ford coppola'nın 1979 tarihli klasiği apocalypse now'ı çekerken esinlendiği bir joseph conrad romanı.
(bkz: commander keen)
joseph conrad'ın püriten ahlaktan çaktırmadan bahseden bu romanı ülkemizde "karanlığın yüreği" olarak iletişim yayınları'ndan çıkmıştır.
Ortaokul yıllarında deli gibi oynadığım, harika ötesi bir platrform oyunu. Kahramanımızın köpeği kaçırılır ve o da onun peşinden uzaya gider. Sonra da macera başlar.
uçan yavşak ve eğlenceli bir yaratıkla şu diyaloğa girdiğiniz kült platform oyunu.

-what's your name?
+my name is amigo!
-amigo what?
+......amigo amigo!
edebiyat eleştirmenlerce tüm zamanların en iyi, en önemli on-yirmi romanından biri olarak kabul edilir. yazarı joseph conrad, ingilizceyi yirmili yaşlarında öğrenmiş, bilahare bu dilin en önemli edebi eserlerinden ikisine imza atmayı başarmıştır (heart of darkness ve nostromo). olağanüstü yetkinlik, derinlik ve güzellikteki tümceleri, temel karakter olan bay kurtz'un son derece ekzantrik/ sofistike kişiliği, insan kalp ya da ruhunun, vahşi afrika doğasının ürkütücü karanlığını ve sırlarını tasvirdeki tartışmasız başarı, conrad'ı, adı shekespeare, proust, faulkner gibi dev yaratıcılarla birlikte anılan bir yazar düzeyine çıkarmıştır. iletişim yayınlarından çıkan sinan fişek çevirisi hayranlık uyandıracak yetkinliktedir.
tüm ingiliz dili ve edebiyatı öğrencilerini çileden çıkaran post-modernizmin en güzide eserlerinden.

bilinenin aksine roman(novel) değil novelladır.
cd imajı 641mb olan oyun.
(bkz: peki bu gerçek hayatta ne işimize yarayacak)
sene 1999, kuzenin ailesi olan teyzeciklerim(ki zenginler) bir bilgisayar almışlar. deli gibi meraklısıyız, mayın tarlasının hastasıyız da aynı zamanda. bir de pc'nin yanına heart of darkness gibi bir oyun hediye gelmiş. kuzencikler acemi, oyunda sürekli takılıyorlar. ben de bilgisayar alması için ailesine mızmızlanan velet parçasıyım. bilgisayar sahibi olmak da kolay iş değil o zamanlar.

kuzenler sırf bu oyun için beni evlerine davet ediyorlardı. günlerce onlarda kalıp sadece bu oyunu oynuyorduk. (oynuyordum.) çok da zor bir oyundu şerefsiz, bıyıklarımız çıkmadan saçlarımız beyazlardı.
bu arada teyzem de rahatsız olmaya başladı tabi. milenyuma girerken bilgisayarlar 2000'e geçişte sorun yaşayacak, virüs girecek, çökecek (ki o zaman için tehlikeli bir kelime bu çökmek kelimesi) derken -atv, shot tv ve kanal d habere de buradan selamlarımı yollarım- beni de başlarından atmak için bilgisayarı kaldırdılar bir süreliğine. bu arada o oyunu da yok etmişler.

bende de o zamanlar ingilizce sıfır ve oyunun ismi bana oldukça yabancı. oyun hakkında isim olarak hiçbir şey hatırlamıyorum. ama o günden beri oyunu hatırlamaya çalışıyordum.

-11 sene sonra-

işte, aradan geçen 11 sene bana kabus gibiydi. ızdırap çektim resmen. tam 11 senedir bu oyunu arıyordum. tüm eski oyun sitelerine baktım, arattım durdum. sonunda bugün, şu an, şu saniyelerde bir şekilde oyunun adını öğrendim. artık gidip iş bulup, çalışmaya başlayıp, okulda derslerime katılıp; kim bilir belki evlenirim falan da lan.

eğer bu oyuna şu an sahip olan varsa biri bana ulaştırırsa çok sevinirim.

bir gün sonra ekleme: torrent sağ olsun. lan ne güzel oyunmuş ya.
vakti zamanında iki adet klavyeyi parçalamama sebep olmuş oyundur. sinir bozucu bir zorluk derecesine sahipti. çok iyi hatırlamamakla beraber, shift tuşu sanırsam ateş etmek için kullanılıyordu. en az 10 15 kez elime aldığımı biliyorum. geri takıp oyuna devam ederdim. iki klavyeyi parçalama sebebim ise sinirden duvara geçirmemdir. öyle bir etkisi oluyordu o yaşta demek ki.

twinsen' s odyssey gibi mutlu, huzurlu bir oyunu oynadıktan sonra, insana kafayı yedirten bir oyundu.
başlığı ironik olan çok akıcısız ama hoş kitap. ''heart'' kelimesi ingilizcede türkçe de ki gibi anlam kazanmadığından eseri orijinal dilinden okumak daha iyi olacaktır. ayrıca bilinenin aksine ''darkness'' kelimesi afrikayı değil, avrupayı işaret etmektedir.

karanlığın yüreği mi, yüreğin karanlığı mı?