bugün

(bkz: the bucket list)

söz konusu filmde, hayatlarının sonuna kadar yapmaları gerekenler listesinde ağlayana kadar gül diye bir ibare vardı. ve ağlayarak gülmek için arkadaşına içtiği kahvenin neden yapıldığını anlattığı bir kağıt uzatmıştı.sonra da gözleri yaşarana kadar gülmüştü. işte bahsedilen kahve yamulmuyorsam buydu.
Lüks cafelerde fincanının 60-80 dolar arası değiştiği anlatılan garip içecek.
sığ mantıkla bakıldığında; "bok lan bu" demenin son derece normal olduğu kahve çeşididir.

ancak anlaşılması gereken konu şudur ki; kahve hayvanın midesinde erimemekte, sindirim döngüsüne girmeden fermante olmaktadır. kahvenin lezzetini veren şey ise midede olan fermante değil, hayvanın en iyi kahve çekirdeklerini seçip yemesidir.

kahve çekirdeğinin en iyisini seçebilecek bir teknoloji üretilene kadar, en iyi kahveyi içmek isteyenlerin tercihi olacaktır. kahve kültürü türkiye de tam olarak yerleşmediği ve olmadığı için, keyiften ziyade "yemekten sonra sigara altı" olarak bakılan bir içeceğin bu topraklarda anlaşılması beklenemese de; saygı beklenir kahve tiryakileri tarafından.

yoksa mevzubahis kahve; içilen sigara, tüketilen kola veya fırınlarda yapılan ekmekten dahi daha hijyeniktir. kafaya takılan sorun o kahvenin bir hayvanın g.tünden çıkmasıysa; yumurta da yemeyin, kokoreç te yemeyin, işkembe de içmeyin o zaman. en güzel teklif ise; tadını çıkartın ve bir şeylerle dalga geçebilmek için kendinizi zorlamayın, kimse sizden komedi ustası olmanızı beklemiyor; gerek yok.
100 gramı 400$ olan kopi luwaktır.genellikle ingilterde çoğunlukla tüketilir.
aynı döngüyü beş-on kez tekrar edersek daha mı lezzetli olur diye düşünmeden edemedim. ya da insan-hayvan kombinasyonları denenebilir. içilesi kahve ama, orası muhakkak.
(bkz: işin sırrı olin de iki kere rafine)
insan da sindirip dışkıladıktan sonra çok daha değerli olabilecek kahve. en değerlisini yapmak için daha kaç kişinin sindirim sisteminden geçmesi gerekecek acaba. filtre olması zorlaşacak mı, bunlar hep muamma
içildikten sonra sindirim ve boşaltım sistemlerinde hoş olmayan etkilere neden olabilecek kahvedir.
Sumatra ile çevre adalarında yaşayan ve kahve üreticileri tarafından beslenen Paradoxurus adlı etobur memelinin dışkısından elde edilen Kopi Luwakadlı kahvedir.kahvenin kalite hikayesi şu şekildeymiş; Sumatra ve çevre adalarda yaşayan ve kahve üreticileri tarafından beslenen Paradoxurus, kahve ağaçlarındaki en kaliteli çekirdekleri yiyor ardından Çekirdekler hayvanın midesindeki enzimlerin etkisiyle bir tür fermantasyona uğruyor ancak hiçbir şekilde erimiyormuş. Bu kahve çekirdekleri daha sonra dışkı yoluyla dışarı atılıyormuş.Kahve üreticileri de Paradoxurus un dışkısından bu çekirdekleri toplayarak dünyanın en pahalı kahvesini üretiyormuş ****midenize verdiğim geçici rahatsızlıktan dolayı özür diler olurda o civarlara yolunuz düşerse kahve içmemenizi tavsiye ederim.**
güncel Önemli Başlıklar