bugün
- türkiyenin en çirkin şehirleri15
- arkadaşlar iş var mı10
- 17 şubat 2025 çaykur rizespor galatasaray maçı9
- menuet'e burs veriyoruz kampanyası10
- evleniceğin kadını kaybetmek16
- menuet'in beni favlaması13
- aykolik'e burs veriyoruz kampanyası14
- hayattaki amacınız ne27
- recep tayyip erdoğan11
- işten gelip hanımın sıcacık göğsünde uyumak18
- depremden korkan erkek8
- chp'nin cumhurbaşkanı adayına mecbur değiliz14
- 17 şubat 2025 ankara depremi15
- cumhurbaşkanına hakaret suçu12
- selçuk bayraktar9
- gözleri kapatıp sadece kadın vücudu düşünmek10
- 16 şubat 2025 fenerbahçe kasımpaşa maçı16
- 17 şubat 2025 galatasaray'a verilen penaltı12
- sözlükte tek kalsanız yazmaya devam eder misiniz8
- bugün benim dogum günüm12
- evli erkeğin gözünün dışarıya kayma sebebi21
- mervelere diye mertlere giden sözlük erkeği9
- rte'nin hala yüzde 45 oy alabilmesi20
- uludağ sözlük 2025 hataları18
- bazı erkeklerin gerizekalı olması18
- gıdı liposuction11
- ekşi sözlüğün yazar alımına kapalı olması16
- bugün lahmacun yiyecek olmam19
- nervio'nun önceki hali vs sonraki hali9
- hatundan istemek10
- kayıplara karışanlar listesi15
- mevcuttaki sözlük kızı sayısı33
- sözlüğe görsel ekleyememek8
- instagram kullanmayanlar mağarada yaşasın18
- sözlüğün en ünlü yazarının ses tonu9
- para için birlikte olan kadın11
- kahtalı mıçı10
- galatasaray'ın üzerindeki kara bulutlar13
- instagram da stalklayan görülüyor mu9
- normal sözlüğe akın eden uludağ yazarları10
cuma gününün müslümanlar için diğer günlerden ayrı bir özeliği vardır ;mübarek bir gündür.bu yüzden müslümanlar arasında özellikle cuma saati olarak bilinen vakitte birbirlerinin bu mübarek gününü kutlamak adına söylenen kutlama nitelikli cümledir....
her müslümanın karşılaştıklarında cuma saatinde söylenmsi gereken sözdür.
an itibariyle yaşanan hadise.
ilgi duyan tüm sözlük yazar ve okurlarına savurduğum cümledir.
müminlere göre haftanın en mübarek günüdür.
edit: katılıyorum.
edit: katılıyorum.
müslümanların haftalık dini bayramı olan cuma gününün, hayırlı ve bereketli geçmesi adına müminlerin birbirlerine söyledikleri iyi dilek ve temenni sözü.
en güzel temennidir.
güzel bir temennidir. inanan, inanmayan her bir Allah'ın kulu için dilenebilir.
islam dininde edilen duaların kabul olacağına inanıldığı mübarek bir gündür.hayırlara vesile olmasını dilemek yerinde bir temennidir.
(bkz: hayırlı pazarlar)
esnaf mottosu.
cuma müslümanın bayramıdır. dularınıza bizide eklemeniz temennisiyle hayırlı cumalar dilenir.
cuma vakitleri ulvi bir deyiş için bile olsa, entry giren erkek yazarların kendilerini deşifre etmemesi tavsiye edilir nacizane.
Cuma günü müminler bayramıdır . Bünlerin en kıymetli olanlarından biridir. Bu günün bir cok ozellikten dolayı Kurban ve Ramazandan daha faziletli olduğu söylenir. Bazı özellikler şöyledir:
- Hazret-i Adem bu günde yaratıldı , bu günde yeryüzüne indi, bu günde vefat etti .
- Bu günde yapılan günahlarda , sevaplar hep iki katı olarak yazılır . En güzel ibadetler bu günde yapılır .
- Hazret-i Adem bu günde yaratıldı , bu günde yeryüzüne indi, bu günde vefat etti .
- Bu günde yapılan günahlarda , sevaplar hep iki katı olarak yazılır . En güzel ibadetler bu günde yapılır .
cuma günleri sıkça duyduğum duymaktan mutlu olduğum güzel temenni.
her hafta telefonuma gelen mesajlardır. bu şakirtler ateistlerin farkında değiller herhalde.
ateistlere de söylenir.
bazen insana müslüman olduğunu hatırlatan tek şeydir hayırlı cumalar
acı ama gerçektir. ne namaz vardır hayatınızda, ne oruç, ezanlarınızın sesi kısık insanların yüreği pas tutmuştur. müslümanlıktan eser kalmamış bir şehirde öylesine ölmek için yaşıyorsunuzdur. ve bir hayırlı cumalar dileği sizi hayata bağlar. müslüman kimliğinizi hatırlatır, kendinize gelmek için bir kapı aralar. hayırlı cumalar hepimize. bugün müslümanın bayramıdır. sela ile ezan arası dua edebiliriz mesela. ne kaybederiz bilmiyorum ama çok şey kazanabileceğimize inanıyorum.
acı ama gerçektir. ne namaz vardır hayatınızda, ne oruç, ezanlarınızın sesi kısık insanların yüreği pas tutmuştur. müslümanlıktan eser kalmamış bir şehirde öylesine ölmek için yaşıyorsunuzdur. ve bir hayırlı cumalar dileği sizi hayata bağlar. müslüman kimliğinizi hatırlatır, kendinize gelmek için bir kapı aralar. hayırlı cumalar hepimize. bugün müslümanın bayramıdır. sela ile ezan arası dua edebiliriz mesela. ne kaybederiz bilmiyorum ama çok şey kazanabileceğimize inanıyorum.
cumanız mubarek olsun da denilebilir.
(bkz: friday/@protest sanayici)
bugünün cuma olduğunu ve müslümanların bayramı olduğunu hatırlatan sözdür.
hayırlı cumalar.
hayırlı cumalar.
içten söylendiğinde tadından yenmez.
güzel mesajlar da gelebiliyor telefonunuza: "Dikkat edin uyanık olun; kalpler ancak Allah'ın zikriyle huzur bulur." (Ra'd 28) hayırlı cumalar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar