bugün

mezun olup, bilim alanında kariyer yapanların oranıyla karşılaştırıldığında azdır. yine de daha liseden çıkan zeki çocukların %39'unun ateist veya agnostik olması çarpıcı ve toplum istatistikleriyle uyuşmayan bir durumdur.

http://features.thecrimso...reshman-survey/lifestyle/

not: 2019 sınıfı gibi ibareler o yıl mezun olması gereken öğrencilerin sınıflarını temsil etmektedir.
Yüzde 61 ininde dini olması olayıdır. Bardağın dolu tarafını görenlerdenim.
dinsizlik oranının her yıl bir önceki yıla göre artması, dinliler arasındaki %12'lik bir kesimin ne katolik, ne protestan, ne müslüman, ne yahudi, ne mormon, ne hindu olması (deist olabilirler; açık değil) ve dinliler arasındaki dindarlık oranının son derece düşük olması gibi gerçekler, bardağın, kendilerine göre, dolu tarafını görmeye çalışanları hayal kırıklığına uğratabilir.
%62'si bakireymis. yalanını yediğim.
mezun olduklarında değişen orandır.
bu tarz istatistiki bilgiler bana önemsiz geliyor. kişilerin dini inançlarıyle akademik durumu arasında bağ kurup " işte bak şu bilim insanı agnostik, bu ise tanrıya inanıyor demek kendimizi avutmak olur. kendi inancımıza bir kılıf bulmak gibi bu. önemli insanlarla aynı inançtan olmak sanırım insanlara motivasyon veriyor. benim için ise yoldan geçen herhangi biriyle aynı inancı taşımakla eşdeğer bir bilgi.
ABDULLAH GULUN OGLUNUN OKUDUGU OLULDAKI ISTATISTIK VERISIDIR.
mezun olduklarında ve hele ki akademik kariyer yaptıklarında çarpıcı şekilde değişen orandır. muteber üniversitelerde akademik kariyer yapanların arasında dinsizlik %90'ları aşıyor.

inançsızlığın yaygınlaşmasının ve özellikle nitelikli insanlar arasında yaygınlaşmasının motivasyon vermesi meselesine gelince... neden vermesin? sakıncası nedir?
yüzde 40 değildir yoksa duramazdık.