bugün
- 3 ekim 2023 manchester united galatasaray maçı70
- topkapı sarayı bahçesine sıçan adam21
- galatasaray8
- ufo gören insanın söyleyeceği ilk sözler21
- suriyelilerdn rahatsız olanlar allahtan rahatsızlr24
- atakergit22
- japonya da kürdistan kurmak isteyen kürtler26
- magicovento vs arbutus unedo13
- kürtsüz bir türkiye nasıl olurdu17
- dilan polat'ın kız kardeşinin çektiği video16
- büşra pekin'in son hali14
- sözlüğün en yakışıklı adamı saracadır39
- son picikan8
- yazarların en çok özlediği insanlar17
- frank lucas vs hıyar12
- selçuk bayraktar13
- husamettin kokorecsever20
- saraca17
- mustafa kemal atatürk17
- kabasakal her zaman haklıydı12
- ulu tanhu13
- her sey ups boobss icin8
- uludağ sözlük kütahya zirvesi8
- chp'nin oyunun 15 lere kadar düşmesi16
- boji9
- e f e9
- depremde ölen suriyeli mis türkler pis kokuyordu18
- türk düşmanı yazarlar14
- ayrılıkçı türkler9
- ciddiyet ve lojik12
- beyaz atli yobaz14
- magicovento39
- kılıçdaroğlu'na saldırmak atatürk'e saldırmaktır13
- uludağ sözlük'ün kullanıcı kaybının nedenleri16
- uludağ sözlük discord grubu29
- magicovento hitay ikilisi18
- do not disturb ayzek ile bir gece9
- en büyük zaafınız10
- mesai saatleri kısalacakmış19
- saraca silsüpüroğlu30
- kaza ve kader arapçadır türkleri ilgilendirmez10
- anın görüntüsü11
- yazarların son cinsel aktiviteleri26
- kürt erkeklerinin arzulanma nedenleri8
- karınızı ekmek almaya bakkala gönderir misiniz17
- muhammed in abartılmış bir kişilik olduğu gerçegi20
- bir kızın sıcaklığını hissetmek8
- her erkek aldatmaya meyillidir gerçeği10
- keyiflenmek için ne yapıyorsun22
- l l l8
hep adama iftira atılıyor. geçen ay hatay türk tprağıdır diye iftira attınız o konuşmayı atın hesp silicem dedim bi allahın kulu o konuşmayı atamadı neden çünkü adam hatay arap toprağı dememişti? şimdide tivitırda ne idüğü belirsiz birileri iftira atıyor elinde belge yok bizim manyakta gaza geliyor (islam düşmanlığı yapacak ya ) adama şerefsiz diyor bu herif sen mahkemeye verse hiç şansın yok elinde belge olmadan birilerine dinci şerefsiz deme cüretini nerden alıyorsun pis herif seni.
başlığı açan manyak olmaya karar verdim dir yazısını sildi kaçtı.
başlığı açan manyak olmaya karar verdim dir yazısını sildi kaçtı.
bu dini kendine meslek edinmiş (evet, din işleri bu ülkede bir meslektir) insanı askerliğini yapmadı diye genelleme yapıp eleştirmek haksızlıktır.
bir kişi ideoloji veya dini düşünce-görüşleri gereği askerlik hizmetini yapmayabilir-karşı çıkabilir ve bu hizmeti ret edebilir, kabul etmeyebilir. bizde olmasa bile vicdani ret hakkına sahip olmak isteyebilir. bunu kimse eleştiremez ve eleştirmeye de hakkı yoktur. bu bireysel haklar/istekler kapsamında yer alır. olur-olmaz, vardır-yoktur bunlar tartışılır.
bir de evlere şenlik bedelli askerlik konusu var.. bedelli askerliğe (daha önce de yazmıştım) karşı olan biriyim. parası olan yapmasın, parası olmayan yapsın uygulamasında olan bedelli askerlik anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.
sadece yasalara mı aykırı?
hayır! vicdana da aykırı.
öyle ya... 25 yaşında baba parasıyla bağdat caddesinde arabasıyla, bodrum plajları koylarında jet ski ile alem yapan genç ile eğitim hayatının devamı için master ve doktorası için toefl (test of english as a foreign language) ve gre (graduate record examination) sınavlarına hazırlanan, bunun için çalışan üniversite mezunu bir genç ya da ailesinin geçimine katkı olmak için okulu bırakıp çalışma hayatına giren aynı mı görülerek bu bedelli askerlik çıkarılıyor?
eğer askerlik yapmak bir vatandaşlık yükümlülüğü gerekliliği ise siz bu yükümlülüğü (askerlik yapmayı) vatandaşlarınıza parası olmayanlar için yükümlülük uygulamasında kanun çıkaramazsınız.
bu kanun ana yasaya eşitlik ilkesine aykırıdır.
ya vatandaşlığın yükümlülüğünü belirleyen yasayı kaldırın-değiştirin ya da bedelli askerlik kanununu...
asıl beni güldüren de askerlik yapmayanların askerlik borçlanması yapmaları. evet, bedelli askerlik yapanlar askerlik borçlanması yapabiliyor.
asıl en komik olan da (aslında trajikomik olan) askerlik borçlanmasının kendisidir. devlet askerliği bir vatandaşlık gereği zorunluluk olarak koymuş mu?
koymuş.
bu zorunluluğu yerine getirmek için askere giden çalışan biri askerlik yaptığı dönemin parasını cebinden devlete ödeyerek emeklilik için çalışması gereken sürecin sigorta parasını kendisi ödüyor. bir yıl askerlik yapan, bu askerlik sürecinde de çalışamadığı ve prim ödeyemediği süreyi devlete en az 38.963,75 olarak ödemek zorunda.
devlet diyor ki çalışanına "sen vatandaş olarak askerlik yapmak zorundasın. işini bırak gel askerlik yap" diyor. vatandaş da işini bırakıp askere gidiyor.
vatandaş emekli olacağı zaman askerlik borçlanması yapıp sigorta gününü tamamlamak istediğinde devlet "sen 12 ay askerlik yaptın, bunun parası olarak bana en az 39 bin lira ver" diyor.
vatandaş "benim işimi bıraktıran sensin. prim günümün eksik olmasına ve primimin yatmamasına, benim işimden çıkmama neden olan sensin. şimdi bana bu senin neden olduğun eksiği benim ödememi mi söylüyorsun?" diyemiyor.
devlet, çalışan birini işinden alıp zorunluluk olarak askere alıyorsa o insanın sigorta primini de ödemeli. onu çalışmış olarak kabul etmeli ki; askerlik zaten bir meslek-iş koludur. sen devlet olarak insanı işinden ediyorsan, kendi işine alıyorsan "gel bana çalış, benim işimi yap" diyorsan o insanın sigortasını da ödemek zorundasın.
bir kişi ideoloji veya dini düşünce-görüşleri gereği askerlik hizmetini yapmayabilir-karşı çıkabilir ve bu hizmeti ret edebilir, kabul etmeyebilir. bizde olmasa bile vicdani ret hakkına sahip olmak isteyebilir. bunu kimse eleştiremez ve eleştirmeye de hakkı yoktur. bu bireysel haklar/istekler kapsamında yer alır. olur-olmaz, vardır-yoktur bunlar tartışılır.
bir de evlere şenlik bedelli askerlik konusu var.. bedelli askerliğe (daha önce de yazmıştım) karşı olan biriyim. parası olan yapmasın, parası olmayan yapsın uygulamasında olan bedelli askerlik anayasanın eşitlik ilkesine aykırıdır.
sadece yasalara mı aykırı?
hayır! vicdana da aykırı.
öyle ya... 25 yaşında baba parasıyla bağdat caddesinde arabasıyla, bodrum plajları koylarında jet ski ile alem yapan genç ile eğitim hayatının devamı için master ve doktorası için toefl (test of english as a foreign language) ve gre (graduate record examination) sınavlarına hazırlanan, bunun için çalışan üniversite mezunu bir genç ya da ailesinin geçimine katkı olmak için okulu bırakıp çalışma hayatına giren aynı mı görülerek bu bedelli askerlik çıkarılıyor?
eğer askerlik yapmak bir vatandaşlık yükümlülüğü gerekliliği ise siz bu yükümlülüğü (askerlik yapmayı) vatandaşlarınıza parası olmayanlar için yükümlülük uygulamasında kanun çıkaramazsınız.
bu kanun ana yasaya eşitlik ilkesine aykırıdır.
ya vatandaşlığın yükümlülüğünü belirleyen yasayı kaldırın-değiştirin ya da bedelli askerlik kanununu...
asıl beni güldüren de askerlik yapmayanların askerlik borçlanması yapmaları. evet, bedelli askerlik yapanlar askerlik borçlanması yapabiliyor.
asıl en komik olan da (aslında trajikomik olan) askerlik borçlanmasının kendisidir. devlet askerliği bir vatandaşlık gereği zorunluluk olarak koymuş mu?
koymuş.
bu zorunluluğu yerine getirmek için askere giden çalışan biri askerlik yaptığı dönemin parasını cebinden devlete ödeyerek emeklilik için çalışması gereken sürecin sigorta parasını kendisi ödüyor. bir yıl askerlik yapan, bu askerlik sürecinde de çalışamadığı ve prim ödeyemediği süreyi devlete en az 38.963,75 olarak ödemek zorunda.
devlet diyor ki çalışanına "sen vatandaş olarak askerlik yapmak zorundasın. işini bırak gel askerlik yap" diyor. vatandaş da işini bırakıp askere gidiyor.
vatandaş emekli olacağı zaman askerlik borçlanması yapıp sigorta gününü tamamlamak istediğinde devlet "sen 12 ay askerlik yaptın, bunun parası olarak bana en az 39 bin lira ver" diyor.
vatandaş "benim işimi bıraktıran sensin. prim günümün eksik olmasına ve primimin yatmamasına, benim işimden çıkmama neden olan sensin. şimdi bana bu senin neden olduğun eksiği benim ödememi mi söylüyorsun?" diyemiyor.
devlet, çalışan birini işinden alıp zorunluluk olarak askere alıyorsa o insanın sigorta primini de ödemeli. onu çalışmış olarak kabul etmeli ki; askerlik zaten bir meslek-iş koludur. sen devlet olarak insanı işinden ediyorsan, kendi işine alıyorsan "gel bana çalış, benim işimi yap" diyorsan o insanın sigortasını da ödemek zorundasın.
Bu tipler Vatansız zaten.
Manda ve himaye isteyenlerin torunları yaşıyor.
Sorun şu ki ;
Bir de vergilerimizle maaş alıyor!
Manda ve himaye isteyenlerin torunları yaşıyor.
Sorun şu ki ;
Bir de vergilerimizle maaş alıyor!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar