bugün

hüsnü arkan'ın "kırık hava" albümünde cem adrian ile düet yaptığı efsane şarkısı.

diğer her şeye şarkı diyorsak bu şahane şeye şarkı demek büyük haksızlık, mükemmel, muhteşem, şaheser...

https://www.youtube.com/watch?v=VC3EGKJKjow

her açtığımda en az 15 kere arka arkaya dinlediğim nadir eserlerden biridir kendisi. hüsnü arkan gibi güzel adamlar hep var olsun.
Üstad hüsnü arkan'ın büyük şairliğini bir kez daha gösteren baş yapıt. Bazı kişiler cem adrian'ı şarkıya yakıştıramasalar da bence bu şarkı için en ideal ikinci kişi cem adrian. Birinci isim zaten belli. Hüsnü üstad.

--spoiler--
Ben eyvah bilmezdim. Eyvahım oldun.
Ben allah bilmezdim. Dergahım oldun.
--spoiler--
şener şen üstadın eşkiyadan sonra en iyi oynadığı filmlerinden biridir. neşet babanın meltem cumbul yani filmdeki dünya otobüse binerken karlı dağlar türküsü de filmi daha da güzelleştirmişti.
hüsnü arkan ve cem adrian'ın insanın yüreğini delen şarkısı.

şöyle bırakıyorum ince derdinizi; http://www.youtube.com/watch?v=VC3EGKJKjow
Hakkında pek bir söz söylemeye gerek olmayan kült film.
Ama film boyunca cevap veremediğim bir soru var:
Dünya, Nazım'ı gerçekten abi-baba gibi mi görüyordu yoksa farklı düşüncesi var mıydı?
yalnız hissetmedim kendimi sağolun la.

" idrarınızın saydam olmadığı günü yok sayın "
her insanda var olan yaradır. kiminin kanıyor, kiminin iyileşmeye yüz tutmuş, kiminin kabuk bağlamış bir gönül yarası var.
(bkz: şener şen)
(bkz: meltem cumbul)
(bkz: timuçin esen)
(bkz: yavuz turgul)
https://youtu.be/4h4gGF2V7mo

şener şen'i tanıdığım, meltem cumbul'a acıdığım, timuçin esen'den önce nefret ettiğim, yıllar sonra her şeyin rol olduğunu anladığımda ise kendisine hayran kaldığım yönetmenliğini yavuz turgul'un yaptığı film.

sinemada izlediğim animasyon olmayan ilk filmdir ayrıca. babam ve arkadaşımla gitmiştik. hiç unutmuyorum silah seslerinde gözümü sımsıkı kapatmıştım görmemek için. kafamı çevirdiğimde anlaşmış gibi arkadaşımla göz göze geldik. bu sefer ikimiz birden hıçkıra hıçkıra başladık ağlamaya. sonra babama baktım o da içine içine, sessiz sedasız ağlıyordu.
Rafet el romanın aynı adlı şarkısı da çok güzeldir.
Bir şarkı daha vardır:
Gönül yarasıdır bu, ilaç kapatmaz
Verdiğin teselli beni avutmaz.
Dermanı yardadır, sende bulunmaz
Boşuna benimle uğraşma doktor
Rafetin ezbere bildiğim şarkısı. Büyük mazi içerir.
Geç de olsa izlediğim sinemamızın en kaliteli işlerinden.Özellikle Şener şen ve Timuçin esen in Harika oyunculuklarıyla yürüyen film olmuş.Öğretmen nazım ın söyledikleri bir nevi hayatımızın özeti gibi.izlerken içim acıdı bir an kendi yaşadıklarımı hatırladım ve üzüldüm.Hayatın içinden gerçekçi bir film.
--spoiler--
“Ben, ben bütün bunları niye yaptım hâlâ bilmiyorum. Niye kendimi bu yalnızlığa mahkum ettim, niye ailemin beni terk etmesini engelleyemedim. Hayatımı boş hayaller için niye yok ettim, bilmiyorum. Üstelik sonunda elime geçen ne biliyor musun; Koskoca bir hiç.. Sadece üç-beş öğrenci mektubu ve içinden çıkan fotoğraflar. işin en acıklı yanı da şu; Bir daha dünyaya gelsem yine aynı yollardan yürüyeceğimi biliyorum. Demek ki; yaşanan onca hayal kırıklığı, sürgünler, fişlenmeler, sorgular bana bir şey öğretmemiş. Tuhaf bir durum; acı çekmeye gönüllü olmak, ruhunu o işten alamamak. Bu bana hem keder verdi hem de mutluluk.”
--spoiler--
Berat yenilmez, mine tugay, halil sezai ve serkan keskin'in figüran rolünde olduğu film. Niyeyse filmlerde ünlü figüran görünce mutlu oluyorum.
2005 yapımı yavuz turgul filmi. güzel türk filmlerinden biri olmuştur. bu filmin çekimlerinde rahmetli neşet ertaş, şener şen'i sette ziyaret etmiştir. " şener gardaşım" ile başlayan dizeyi okuyan neşet ertaş'ın sözlerine, şener şen gözyaşlarını tutamamıştır. topluma mütevazilik örnekleriyle dikkat çeken bu iki sanatçının o sahnesi unutulmazdır.
Şener şen in harika bir dram filmi. zaten reisin her filmi birbirinden güzel. Teve 2 de şu anda oynuyor.
Çok güzel, anlamlı bi film. Dün de izlerim bugün de izliyorum o derece yani. Bi de şarkısı var ya o da belamı verdi işte.
Şu an kanald de yayında olan film. Belki de o En can alıcı olan kısmı kesilmiş. Çok anlamsız.
Şener sen in güzel bir filmidir.
babaları tarafından umursanmayan çocukların, nazım karakterinden nefret edeceği, çaresiz aşka düşenlerin halil ile bağ kuracağı, herhangi bir kadının da dünya'yla özdeşeceği film.

hayat denen boktan yolda yürürken, ihtiyacımız olduğunu düşündüğümüz şeyler sürekli değişiyor. kimisi sanat eseri güzelliğinde birisine, kimisi hayallerini gerçekleştirecek maddi güçte bir insana, kimisi de tam anlamıyla bir hayat arkadaşına ihtiyaç duyuyor. doğru-yanlış analizi yapmak elbette ki gereksiz. burada beklentiler söz konusu. bu beklentilerin neye göre şekillendiğini de basit gelişim psikolojisi bilgileriyle tespit edebilirsiniz.

film biraz da bu roller, beklentiler ve farkedişler üzerine. belirli beklentiler üzerine inşa edilen ve boşa harcanan hayatların son bir fırsatla yeniden yapılanması heyecanını işliyor.

merhamet denilen olguya hayatta belki de sadece bir kere ihtiyacımız olacak. işte o anda bunu bize verebilecek doğru insan yanımızda olacak mı? ilişki temelleri bunun üzerine mi kurulmalı sorularını soruyor film.

onun dışında bol bol şener şen oyunculuğu, beklenmedik timuçin esen şovu, yine beklenmedik meltem cumbul şarkıları. efsane bir neşet ertaş resitali içeren film.
Hüsnü Arkan ve Cem Adrian'ın birlikte seslendirdiği aynı isimli eser kalbinizi avucunun içine alıp sıkar da sıkar, canınız yanar da şikayetçi de olmazsınız, memnun bile olursunuz. Duyduğum en etkileyici aşk şarkılarından biri.
aşk acısıdır.
kişiyi derin üzüntü içinde bırakan acı.
" hepimiz hayallerimizin kurbanıyız.."
bir yalan bulun kendinize inanın ona göre yaşayın.
güncel Önemli Başlıklar