bugün

çoğu bilim adamının kabul etmiş olduğu görüştür. çünkü güneş tutulurken, ay güneşin önüne geçer ve ikisi birlikle dünya'ya muazzam bir çekim etkisi yapar, bunun sonucunda ise iyice gerginleşen yeryüzünde büyük depremler oluşur.
her ne kadar bilimsel olarak kanıtlanamamışsa da olduğu kesin olan ilişki. zira bilimsel olarak kanıtlanabilmesi için çok çok kesin bulguların çok fazla sayıda gerçekleşmiş olması gerekmekte. çok daha basit gök olayında med cezirlerin ortaya çıktığıda unutulmamalı
alakası yok diyerek savuşturulan bir uzay ve astronomi konusudur. bizim insanımızın (bilim adamlarımız) bu konuda açıklamalar yapması da, ne kadar doğru olabilir ki , dedirtecek kıvamda bir konudur.
cok seviyeli bir iliskidir. kesinlikle reklam aski degildir. biliyorsunuzki gunesin bundan oncede gelgit ile bir iliskisi olmustu. deprem de tusunamide aradigini bulamamisti, genc cifte mutluluklar diliyoruz.
99 depreminden sonra tekrar bu tutulmaya baglı olarak bir deprem olursa gercekliği inanılası olay.
iran daki son 6,0 lık depremden sonra acaba dedirten ilişki.
aralarindaki iliski zamanla evlilige donusebilir. birbirlerini tanima evresinde olduklarindan zamana birakmak gerekir. gunes cok sicakkanlidir, atesiyle depremi kavurur.

deprem gunese; "askinla yaniyorum, yagmurlar sonduremez icimdeki bu atesi" tarzinda iltifatlarda bulunursa sasirilmamalidir.
necip türk milleti artık her türlü hayvandan deprem haberi bekler şöyle ki:
- alo kandilli rasathanesi mi
- evet
- bizim burada güneş tutulmasıoluyor
- ilginç
- ve kediler inanılmaz derecede miyavlıyor neden acaba?
- mart ayından dolayı olmasın sakın hanımefendi?
evliya çelebi'nin seyahatnamesinde bolu civarlarında tam bir güneş tutulması olduktan iki cuma (hafta) sonrası büyük bir deprem olduğu rivayet edilmektedir, bi de malumunuz 11 Ağustos 1999 güneş tutulması.
bilim adamların çoğununluğu ayın dünya üzerine bıraktığı ufak bir gölgenin kıtaların kayması üzerinde olağanüstü etki yaratmasının söz konusu olmadığını söylerken (yani tutulmayla deprem arasında hiçbir ilişki yok), bazıları kelebek etkisi teorisine dayanarak dünya-güneş enerji dengesinin bi anda bozulmasının kısa ya da orta vadede beklenmedik sonuçlar ortaya çıkarabileceği görüşünde * * * *.
güncel Önemli Başlıklar