bugün

şikayetler neticesinde rekabet kurumunun google'ye 93 milyon tl ceza kesmesi sonucunda çıkan karardır. mevcut android cihazlar durumdan etkilenmezken 12 aralık itibariyle alınan cihazlarda gmail, Google Search, Google Play, YouTube gibi uygulamalar açılmayacak. piyasadaki telefonların %90ı androiken verilen kararlar doğrultusunda gelecek tarihlerde sorunun aşılmaması halinde durum ne olur kimse bilmiyor. hayır bu durumu huawei meselesinde de görmüştük anlamadığım şu, eninde sonunda o yola geliyorsunuz maksat telefon fiyatlarını falan mı alt üst etmek. ortak paydada buluşacaksanız ne diye insanları böyle meşgul ediyorsunuz. google türkiye'nin açıklamasında rekabet kurumuyla işlerin çözülmesi yolunda uğraştıklarını söylemiş. e yani hayırlısı biz de bekliyoruz zaten tek yaptığımız beklemek uyum sağlamak zaten
https://www.ntv.com.tr/te...mi,VNtjNmy4D0GsZMbOsryswg
(bkz: günaydın)

Biz bunu dün konuştuyduk. Swh.
Allah'tan yeni telefon alacak param yokta ben etkilenmeyecem.
Ülkemiz genelinde değil ama Google hakkında ortaya sürülen Haksız rekabet, tekelleşme vb gerekçeleri anlayamıyorum (cahillik başa bela)

Ne güzel zoogle diye arama motorunuz mu var?

Nahdroid diye işletim sistemiminiz mi var?

Zoogle drive diye kapsamlı işlevsel bir depolama senkronizasyonuz mu var?

Ne bileyim, tamamen ücretsiz ve en çok kullanılan Google Gmail Gibi bir zoogle ğmail hesabınız var da Google sizin elinizi ayağınızı mı bağlıyor?

Zoogle play diye nahdroid işletim sisteminizin mağazanız var ve insanlara gerekli olan programları sunuyorsunuz da Google nahdroid işletim sistemini kabul etmeyin, size üste para vereyim diye insanları kandırıp rekabetçi ortamı mı bozuyor?
Vs.
Vs.
Vs.

BlackBerry OS veya Windows phone ya da ios gibi mobil işletim sistemi yanı sıra, en komiği de Firefox OS, palm pre tarafından geliştirilen webos, Nokia ve Intel ortaklığında meego, Bada ve Symbian da buna ekleyerek bu şirketler bile Google-android için haksız rekabet suçlaması yapmaya utanır.

Çağın gereksinimlerine ve insanların beklentisine, satınalma paritesi ile kullanım erişim kolaylığına göre kendini ürünlerini şekillendirmeyen her yapı zamanla çöker.

Böyle yüksek kar getiren yatırımlara yönelen ve pazar oluşturan her firma, teknoloji olarak bu seviyede üretim yapamayan (vergi, istihdam, istihbarat, kontrol, teknoloji) bilgi fakiri ülkeleri avantadan ucuz kazanım yollarına iter ve bu ülkelerin gözünde bu firmalar yolunacak kaz, zahmetsiz kazanç gibi görünür.

Google-android siyasi manevralara alet edilmesi sonunda kısa vadede bu işten en kârlı çıkan Apple-ios olacak gibi görünüyor.
Eğer Apple fiyat üretim müşteri politikalarını Google-android seviyesine çekecek ürün çeşidine yönelirse tabi ki...
iphone kullanıcısı olarak sikimde olmayan fakirler tarafından sansasyonel olarak benimsenmiş sikimsonik son dakika gelişmesidir.
Kullanıcıları ilgilendiren bir durum değildir. Google'ın android üzerindeki haksız rekabetine karşı alınmış bir karardır. Doğrudur.Google'dan boşalan alan (tamamen boşaltmaz ya. Numara çekiyor) Bir şekilde doldurulur. Google karar üzerinden tüketiciler üzerinde algı oluşturmaya çalışıyor. Ancak şunu söyleyelim, madem rekabet istemiyodu Android işletim sistemini açık kaynaklı çıkarmayacaktı ortaya. Hem Android i açık kaynaklı sun, hem de rekabet isteme. Nerede o yoğurdun bolluğu? Hem pastam dursun hem karnım doysun olmaz.
yerli ve milli işletim sistemi çıkana kadar beklemek gerektirecek hadisedir. ne var yani 678 sene google kullanmayıverin.