bugün

nukleusa yakın yerde konumlanmıştır genelde.golgi keseleri, küçük vesiküller ve büyük vakuoller adı verilen üç unsuru bulunur.
tek zarlı organellerdendir..

diğerleri icin;

(bkz: endoplazmik retikulum)
(bkz: koful)
(bkz: lizozom)
mitokondrinin komşusudur.*
ben ortaokulda okurken, fen hocamız "bu golgi aygıtının görevi henüz bilinmemektedir." demişti.***
su an sozluge uye olsam alacagım nicktir, çok geçtir, ama olsundur..
(bkz: neydi o günler) dedirten biyoloji terimi.hücredeki organellerden biri.
dördüncü nesil yazardır.*
ilk duyulduğunda on le lan?? veya allahallaah ışın tabancasımıdır nedir diye duşunduren, acayip karizmatik bir ismi olan dandik, eciş bucuş organeldir..
bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olduğunu düşündüğüm dördüncü nesil yazar. *

bilgi (#1075105) burda.
fikir de (#1261065) burda.
daha hoş bulduk dahi diyemeden sözlükteki hakan şükür lobisi tarafından bu sıralar sağlı sollu kroşelere maruz kalan yazardır kendileri...***
manuel olarak da kullanılabilen aygıt.
kanımca seçtiği nick bir süre boyunca yazdıklarının önüne geçecek olan yazardır. (bkz: hoşgeldin)
(#1274913) nolu entrysi ile dikkatimi çekmiş yeni yazar.

- bana ait olan fakat meşguliyetimden dolayı üstünkörü yazdığım başlığın altını güzelce doldurmuş
- rasyonalist ve determinist davranıp salak saçma ideolojik yanlılıklara düşmemiş
- ve en önemlisi ciddi bir başlığa, gereksiz ve maskaralık yapma çabasında bir bkz. vermek yerine uğraşmıştır.

böyle devam etsindir, hoşgelmiş sefa getirmiştir!
artık cogunlukla golgi cisimcigi diye anılan aygıt. bu cisim öyle ki yag da sentezler, salgılama da yapar, bitki ara lamelini de olusturur. lizozom, seluloz ve koful da varlıklarını bu cisme borcludur. sagolsundur.
lise dönemlerindeki biyoloji derslerinde isminden dolayı hiç bir zaman ciddiye alınmayan gorki aygıtı gibi saçma sapan isimlerle de adlandırılan hücre organeli.
(bkz: GOLGi YETKiLi SERViSi)
Tanımlayan kişinin adıyla anılan ünit zar yapısında ökaryotik hücrelerin kompleks hücre içi organelidir. Çekirdeğe yakın duruşludur. Endoplazma retikulumundan gelen salgı materyalini yoğunlaştırarak ünit zarla kuşatılmış salgı taneciklerine dönüştürürler. yani proteinlerin modifikasyonu, paketlenmesi, ayrılması ve salgılanmasıyla ilgili hücre içi yapısıdır. vakuol ve veziküllerle bağlantı oluşturan ve sisterna denen sayısız düz keseler kapsar; proteinlerin oluşmasından sonra modifiye edilmesinde görev yapar; glikoproteinler, mukopolisakkaritler ve diğer maddelerin karbonhidrat yan zincirlerinin oluşturulduğu yerdir; sekresyon vakuolleri hücre membranının arasından geçer ve iç veya dış salgılarda rol alır. ışık mikroskobunda osmiyumla ve gümüşlemeyle iyi gösterilir. Elektron mikroskobunda sayıları on kadar olabilen, disk biçiminde, birbirine bağlantılı sarnıçlardan oluştuğu ayırt edilir.
öyle cisimcik, aygıt deyip geçmeyin, siz de yoksa siz de yoksunuz demektir.
tabir-i diğerle diktiyozom da denir.lizozomların oluşmasındaki katkılarını unutmamak lazım.
ayrıca sözlük hücremizin de kıymetli yapıtaşlarındandır.eksikliğinde nelere sebep olacağını düşünmek bile istememekteyim.yağları da gerektiği zaman biriktirirmiş,lakin konuyla alakalı olduğunu sanmıyorum.
protein paket eden cisimcik.
(bkz: #1913592)ile dikkatimi çekmiş olan, adını salgı yapan hücrelerde iyi gelişmiş, endoplazmik retikulumla yakın arkadaşlığı bulunan bir organelden almış yazardır... böyle bir arkadaşı var mıdır?
insanın aklına her tarafından kablolar çıkan, titreyerek çalışan, üzerinde ışıkları yanıp sönen ultra teknolojik bir alet resmini getiren hücre birleşenidir.

koful ne kadar tırtsa, golgi aygıtı da o kadar karmaşık ve önemlidir sanki.
hucre icinde nadide paketleme isleriyle mesgul aparat. (bkz: kendisi kucuk ama islevi buyuk)
bizim zamanımızdaki* biyoloji kitaplarında hakkında ne tür bir işlevi olduğu henüz tespit edilememiştir diye yazardı.
her yeni şafak ya da zaman okuruna ebleh demeyen yazar. zira o gazeteleri ben de okuyorum. okumasam yazdıkları saçmalıkları nereden bileyim değil mi ama. belki de istenmeyen bu yanlış anlaşılma hususunda hatanın bir kısmını da üzerime alarak bu husus hakkında sevgili sözlük yazarlarını aydınlatmak isterim.

yeni şafak, zaman, taraf gibi gazeteleri okuyanlara değil, bu gazetelerde okuduğu her saçmalığa inananlara ebleh diyen yazar..

ayrıca belirtmekte de fayda var..

(bkz: yarası olan gocunur)