bugün

kullanılmış ve atık olmuş maddelerin yeniden hayat bulması,kullanılır hale getirilmesi,
değerlendirilmesi.
ing:recycle
*geri dönüşümün küresel ısınmaya çok yararı vardır.. Herkes yapmalıdır.
uygulandığı takdirde orta vadede faideleri tartışılmazdır. her türlü enerji tasarrufu sağlayabilmektedir. en azından çöplerimizi sokaklara atmayalım.
çevre kirliliğinin önlenmesi için, en önemli olan konulardan biridir.
(bkz: reenkarnasyon)
(bkz: recycling)
"atik" kavraminin onemine vurgu yapan konu. her cop atik olmadigi gibi, her atik da cop degildir. camlari, kagitlari, plastikleri, kullanilmis pilleri ve daha benim su an aklima gelmeyen bircok atigi cop konteynerlerine degil, geri donusum kutularina atmamiz gerekir. eger yakinlarinizda geri donusum kutularina rastlanilmiyorsa, o halde bu ise bagliliginizi gosterir bir sekilde, evinizde, -hatta odaniz bence daha uygundur-, bir koseye kutularin icine veya torbalar yardimiyla bu atiklari koyabilir, daha sonra geri donusum kutularina yakin oturan bir arkadasinizdan ricada bulunabilir veya toplu olarak oralara kendiniz giderek, ekonomiye, cevreye ve gelecege yatirim yapabilirsiniz.

(bkz: milli sermaye)
kimi zaman da crtl+z tuş kombinasyonnu olabilir. sildiğiniz ya da yanlış yazdığınız birşeyi geri almanızı sağlar...

geri dönüşüm kutusu kadar baba değildir ama yine de işe yarar.

photoshop'da da, ctrl+alt+z olarak kullanılabilir.
grup hepsinin 2010 yılında çıkardıkları 4. albümüdür.
her insanın dünyaya karşı sorumluluğudur. kullan-at kültürünün sonucunda fakirlik çekeceğiz ya da duyarlı olacağız. başka alternatif varsa da bilmiyorum.
'waffle' adlı şarkılarıyla kalbimi fetheden gruptur. çok enerjik, canlı, capcanlı, kıpır kıpır, insanın içini o denli ısıtan müzikleriyle tanıdım onları. bir de waffle'ı seveydim iyiydi.

http://www.youtube.com/watch?v=0H2KNyypmwk
Kullandığınız bir ürünü doğaya fırlatıvermek ne kadar kolay değil mi?

O ürün hiçbir şekilde doğal olmasa da ve doğada yüzlerce yıl sonunda ancak çözünebilecek olsa da... Fırlatılan tek bir plastik ürünün, pet şişenin yok olana kadar kaç canlıyı yok edeceğinin farkında mısınız?

Üşengeçlikten vazgeçin. Atıklarınızı ve çöplerinizi ilgili geri dönüşüm ve çöp kutularına atın.

Emin olun ki dün hiçe saydığınız bu doğanın birikmiş öfkesi, yarın tüm zekamızı da, teknolojimizi de, bilimimizi de aşacak şekilde bize geri dönecek.

Buna cüret edecek kadar cesur musunuz?

(bkz: ben değilim)
türkiye'de gerektiği önem verilmeyen ama hem ekonomik hem çevresel bakımdan faydalı bir eylemdir. mesela almanya'da her 1, 1.5, 2 litrelik plastik şişelere satın alırken şişe için fazladan 25 cent veriyorsunuz. şişeyi bitirdikten sonra tüm süpermarketlerde geri dönüşüm cihazlarına götürünce 25 cent parayı geri alabiliyorsunuz. hatta sırf bu yüzden bazı işsiz insanlar almanya'da çöplerde, tenekelerde şişe toplayıcılığı yapıyorlar ve şişelerin bol olduğu mekanlarda* ortalama topladığı şişe hesabı yapıldığında aylık asgari ücretin üstünde bir para kazandıklarını tahmin ediyorum.

düşünsenize hem çevre temiz kalıyor hem işsiz insanlara bir gelir kaynağı olabiliyor. türkiye ekonomik açıdan bir üçüncu dünya ülkesi değil sonuçta bunu yapmak pek zor olmamalı.
ülkemizde yeni adımlar atılıyor bu konuda. fazlasıyla yetersiz tabi ki. çok geç kaldık ve çok yavaşız.
Geri kazanımın alt kümesidir.
Geçenlerde bununla alakalı bir haber duydum ve korkarım ki yıllardır yapılan o sonu gelmeyen haberlerden biri daha. Adamın biri bundan sonra tüm plastik şişelerin ve cam şişelerin marketlere kurulacak mekanizmalar kullanılarak geri dönüşüme sokulacağı ve bunun karşılığında kişinin aldığı fiş ile markette alışveriş yapabileceğini belirtti. Ancak bu haberler dönem dönem çıkmakta ve sokaklarda şişeleri, kırık camları görmeye devam etmekteyiz. Yapılması aslında hiç de zor olmayan ancak neden bir türlü işleve sokulmuyor diye merak ettiğim iş. Uygulamaya sokulsa herkesin kazanacağı bir yatırım.
görsel
ülkemizde yaygınlaştırılması gereken doğa dostu eylemdir.
1970 yılında logosunun tasarımı için açılan yarışmada, Güney Kaliforniya Üniversitesi öğrencisi olan tasarımcısı Gary Anderson'a 2000$ kazandıran kavram.
görsel
Geri dönüşüm kesinlikle insanlık , dünya ve ülke açısından önemli bir projedir , plastikleri ayrı , bio çöpleri ayrı , camları ayrı bir şekilde geri dönüşüme kazandırmak hem doğaya hemde milli gelire çok çok faydası olacaktır .
devletin teşvik etmesi ve bizim de yapmamız gereken hayati derecede önemli faliyet.
*Geri dönen her bir ton cam için yaklaşık 100 litre petrol tasarruf edilmiş olur.
*Geri dönüştürülen atıkların yüzde 43’ünü kağıt, yüzde 27’sini plastik, yüzde 12’sini cam, yüzde 8’ini tekstil ürünleri ve yüzde 4’ünü metaller oluşturuyor.
*Geri dönüştürülen her bir ton kağıt, 17 ağacı kurtarıyor.
Acilen türkiye de yasalarla desteklenmesi gereken işlem.
Her apartmanın önüne 3 çöp konulmasının vakti geldi de geçiyor.
https://onedio.com/haber/...elektronik-coplugu-771278