bugün

80 öncesinde doğmuş olanlara verilen ad.

sonrasında doğanlar için (bkz: generation next)
kayip kusak olarak da gecen nesil.
sosyal antik çağ..
generation X kuşağı diğer kuşaklara nazaran daha sade, yalındır. baslıca özellikleri:
-Çalışan, birkaç yerden para kazanan veya ayrılmış anne babaların çocukları olmaları,
-işsizlik kavramını ailelerinde görmeleri,
-Kendi kendilerini yetiştirmiş, kişiliklerine kendilerinin yön vermesi,
-Özellikle ilk işe başlayışlarında itaatkar bir tavır sergilemeleri, ancak sadakat anlayışlarının iki hafta sürmesi,
-Dışa karşı güvensiz ve kuşkucu tutumları büyük organizasyonlarda veya endüstrilerde çalışmayı tercih etmeleri, bürokratik olaylara toleransları olmaması,
-Annelerinin yaşadığından daha fazla ekonomik özgürlüklerinin olması, bilgiye ulaşımlarının önceki kuşaklardan daha fazla olması,
-Geçmişle mukayese edildiğinde dijital bir patlama görülmesidir.
-X kuşağı, kişisel bilgisayarlarıyla büyüyen ilk kuşaktır.
-Internet temel özellikleridir.
-Cep telefonu çağrı cihazı ve e-maille tanışmıştırlar.
-Paraya önem verirler.
-MTV tutkularıdır.
bir douglas coupland kitabı.

"bizler mahallerimizde küçük hayatlar yaşıyoruz; marjinalize olmuşuz, katılmayı reddettiğimiz şeylerin haddi hesabı yok. sessizlik istemiştik, artık bu sessizliğe sahibiz. buraya geldiğimizde suratlarımız ergenlik sivilceleriyle ve çıbanlarıyla kaplıydı, bağırsaklarımız öyle bir düğünlenmişti ki bir daha görevlerini yerine getirmeyeceklerinden korkuyorduk.
fotokopi makinelerinin yaydığı koku yüzünden, white-out kokusu yüzünden, evraklardan yayılan koku yüzünden ve karşılığında ufacık bir alkış alacağımız ama başarmak için kendimizi parçaladığımız o zorlu işlerin altından kalkmak için harcadığımız çabanın bitmek bilmeyen stresi yüzünden bütün sistemimiz iflas etmişti.
alışverişle yaratıcılığı birbirine karıştırmamıza sakinleştirici alıp cumartesi gecelerini video dükkanlarından kiraladığımız kasetleri seyrederek geçirirsek her şeyin yoluna gireceğini sanmamıza neden olan baskılara maruz kalmıştık.

fakat artık çölde yaşıyoruz ve her şey çok ama çok güzel."
(bkz: generation y)
douglas coupland'ın şaheseri.

yeni yitik kuşağın 1960 lı yıllarda doğanların romanı diye adlandırılıyor.

bugüne dek hep eksikleri olan insanlarla konuşmayı tercih ettim, ama onlar bizden daha bütün.
1965-1978 yılları arasında doğan kayıp kuşak. Çoğu baby boomers çocuğu olan, kültürel anlamda dejenerasyonu başlatmakla, ülke mevzularına duyarlılığı yitirmek ve apolitik davranış geliştirmekle de suçlanırlar.
douglas coupland'in bu başyapıtının amerikan baskısı alışıldık kitap boyutunda olmadığı gibi sayfaların ebatları da birbirinden farklı, kesiklidir. bu haliyle sarsıcı içeriğinin yanı sıra tasarımı ile de tam bir koleksiyonluktur.

(bkz: yuppie)
dimitri vegas &like mike adlı duonun size records dan çıkmış yaran geçen parçası. karaşimşek'i hatırlatıp yüzlerde gülümseme oluşturur.