bugün

(bkz: genclerin siyasete el atmasi) madde 1
turkiye cumhuriyetinin kurucusunun en cok gormek istedigi seylerden olup, genclige hitap etmesine ragmen, kimsenin o hitabeti ustune almamasi nedeniyle su anda cok fazla olasi gorunmeyen durumdur.
80 sonrası apolitikleşen gençlerin, daha doğru apolitikleştirilen gençlerin yeniden harekete geçip bu ülke üzerinde kafa yormalarının doğal sonucudur siyasete el atmaları. eğer bu ülkede her politika konuşan genç insana 'bu bir halt bilmiyor öle kulaktan dolmuş konuşuyor' gibi bir yaklaşımla yaklaşmaya devam edilirse kimse yeni şeyler öğrenemicektir. ve ne yazık ki her zaman bizim yerimize düşünecek akıllılar çıkar bizde onları öylece şapşal şapşal izleriz bu yirmibeş yıldır böyle oldu, ama artık gençleri bişey yapma zamanı gelmiştir. malum bilgiler paylaşılarak çoğalır, doğrular tartışılarak bulunur.
"gençler bi el atın be.."
(bkz: osmanli yi ayakta tutan iki sey)
siyaset bilimi okunmasi, ve tez hazirlanmasina yollarin acik olunasi, fekaaat önüne gelen adamin forumlarda sözlüklerde meclislerde iki gramlik bilgisini kullanarak yalan yanlis beyanatlarda bulunmasi, ve bunu aliskanlik haline getirip güzelim temiz sayfaciklarin degersiz ivirla zivirla doldurulmasi kastedilmesi,elbetteki bilimsellligin önünde saygi gösterilmesi ve asil bu bilimsel bilgilerin pratige gecirilmesidir. Bunun da yaninda sorarim size ey sayin sözlük sakinleri bir siyaset bilimi ögrencisi olanlar!, okudugunuz bölümdeki ögretim üyelerinin bu sözü gecen bilgi-tecrübe-yetenek kombinasyonundan kismen mahrum olmalarini ve dolayisiyla da size verilen egitimin kabak tadinda olmasini ne derece arzu ederdiniz. Ve genc bir siyaset bilimcisinin tecrübesi ile, yillarca agirlasmis adeta cinar agaci gibi hasmetini ortaya koyan bir siyaset adami arasinda fark yok mudur acaba? denilmek istenmesi..
gençlikle hangi gençliği kasdedildiğini sorduğum,nişantaşı gençliği olması halinde siyasete kal gelmesinden korktuğum başlıktır.
yaşlıların siyasete parmak atmasından daha iyidir diye düşündüren hadise.
neden olmasındır zira bu durumda siyaset bilimi okuyan ve bu bolum hakkında tez hazırlayan ınsanlar * * ne yapsındır.ünivde okuyan bu ogrenciler genc degil midir? okumasın mıdır? tez sunulurken de yeterince siyasete el atılır ve kanımca dogru bir hadisedir.
siyaset basli basina ayri bir dünya olmasina ve bilgi-tecrübe-yetenek kombinasyonu gerektirmesine ragmen,sözlüklerde,üniversitelerde,tartismalarda vs iki satirlik edinilmis bilgilerle ortamin ve muhabbetin icine edilmesi durumudur...yaziktir,komiktir,trajiktir falandir firtizdir..