bugün

kadın sürücülerin aklına takılan ilginç soru.

Araba sarsılarak stop eder.
basacak olanın ayak sayısı kesin mi.
Debriyaja basınca vites boşa geçeceğinden dolayı motor rölantide gaz yer fren ise tüm balata güçüyle araca hükmeder.
sanayi, ustalarıyla ahbap olup üzerine 40 bin tl bayılmak.
Bir nedenle kamyon kullanma tecrübem var, ciddi miktarda..

Özellikle eski tip kamyonlarda ara gazı vermek diye bir olay vardı.. arabayı (kamyonu) viraja sokarken yavaş dönüp yan yatmaması için frene basarsın fakat dönüş tamamlandığında araba güç kaybetmemiş olsun diye boş vitesteyken gaza basarsın.. araba da vuuuuuuu diye çok güzel bir ses çıkarır. Debriyaja basmanın bir önemi yok çünkü zaten araba boş viteste..

Ben bir süre alışkanlıkla, binek otomobillerde de virajda ara gaz verme adetini sürdürdüm, sanayiyle de işim olmadı.
Boş gaz vurursun ne olacak.
3. Bir bacağa ihtiyaç duyarsınız.
Belki bi ayağını yanlamasına tutarak yapılabilen bir hareket.
Bazı araçlarda yaparsanız motor kükrer durduğu yerde ise sadece kükrer yürürken hıza ve konuma göre değişir savrulma takla,kaza,sadece durma ama hepsinde motor kükremiş olur stop edilme haricinde.
Bir şey olmaz boşa gaza yüklenilmiş olunur.
Yokuş yukarı yüklü araç kaldırma yöntemini öğrenmiş olursunuz.
Arabanın ekran görüntüsünü alırsınız.
Ben otomatikte iki pedala aynı anda basmıştım. Otomotiği stop ettirmeyi de herkes başaramaz.
Denemeden bilemezsin.
Araba olduğu yerde böğürür. Boşuna çevre ve gürültü kirliliği yapmış olursunuz.

işinizi daha kolaylatmak için bir tip vereyim.
Vitesi boşa alın. Böylece debriyaja basmaya gerek kalmaz.
sadece gaz ve frene basın.
Bilmiyorum ehliyetim Yok.hic araba kullanmadım.
eski arabalarda el fireni çekmeden yokuşta kalkmak için de yapılır. sol ayak debriyajda iken sağ ayağın topuk kısmı frende parmak uçları da gaza basarak, debriyajdan ayağı yavaş yavaş çekince, sağ ayak topuk kısmını da yavaş yavaş kaldırırken ayak uçları ile gaza basarsanız kaydırmadan arabayı kaldırabilirsiniz.
Debryaja bastığın anda gaza basmanın anlamı kalmayacağından yüksek devir bağırarak durur.
Araç çalışır halde ise;
Gaza basılı olduğu için motor yüksek devirlerde çalışır.
Debriyaja basılı olduğu için araç vitesi devre dışı kalır.
Frene basılı olduğu için araç hareket halinde ise durur, durur halde ise hareket etmez.
Instagram'da Muharrem ince nin dans videosunu beğenir.
motordan " bu ipne ne yapmak istemektedir " diye bir ses duyulur. bu davranış araba için beka sorunudur.
Charles bronson amcan yapardı o hareketi filmlerde opel kommodor ile (bkz: cold sweat)
onu en iyi inim inim inleyen araba bilir.
esprisine yapılmış bir videodur ancak genede denenecek ise boş bir alanda iken aynı anda el frenide çekilirek test edilmesi gereken eylemdir. araba perte çıkar böylece trafikten bir adet kamil eksilir.

bizim bir usta vardı eski şirkette. patronun otomatik vitesli arabası ile bir yere gidiyorduk illa tutturdu ben hiç kullanmadım ben kullanacağım diye. 55 yaşlarında bir adam. dedimki bak sakata gelmeyelim yok yok dedi bir şey olmaz. sığır adam 90-95 km hız ile giderken frene "sol ayağı" ile bir bastı oturduğumuz yerden öne doğru fırladık emniyet kemeri boynumuzu kırıyordu az kalsın. meğersem onu denemek için kullanmak istemiş arabayı.

ulan insanlığın yararına şeyleri denesenize ipneler. nerede böyle abidik gubidik ( üçünede basarsak ne olur frene sol ayakla basarsak ne olur ) şeyler var onlar üzerinde deney yapacaklar. şunu merak edene kadar yarım debriyajı öğrende rampada arabayı kaldırırken kaydırma veya stop ettirme arabayı.

görsel