bugün

fenerbahçenin 1911-1912 yılları arasında başkanlığını yapmış galatasaray lisesinde okumuş ve galatasaray dan, galatasaray a bir rakip takım çıkarmak için ali sami yen tarafından destek verilmiş fenerbahçenin kurucusu.

Ali sami yen'in anılarından:

"En eski spor arkadaşımız olan Fenerbahçe Kulübü'nün ilk adımlarında da takımımızda çalışmış olan Galatasaraylılar emek vermiştir. Bizden sonra teşekkül eden bu ilk kulüpte de kendimizin bir katkısını görmek ve ondan bir şeref hissesi almaktan zevk duymaktayız. Fenerbahçe ilk kurulduğunda bizim için yabancı memlekette rastlanılmış bir vatandaş gibiydi. Ona manen ve maddeten
ihtiyacımız vardı. Ondan dolayıdır ki Fenerbahçe yi takviye etmek ve bir rakip yaratmak için bizden ayrılan Hasan Fuat, Hamit Hüsnü Kayacan, Hasan Kamil, Galip Kulaksızoğlu, ismet, Hikmet gibi arkadaşlarımıza gücenmedik ve onları sevmeye devam ettik. Halbuki ondan sonraki bölünmeler ve ayrılmalar aynı tesiri bırakmadı".
2002 yılına dek düzenli olarak Fenerbahçe Resmi Sitesinde eski başkanlar arasında gösterilen Galip Kulaksızoğlu, eski başkanlar listesinden çıkarılmış ve başkanlık yaptığı tarihler boş bırakılmıştır. * *
--spoiler--
Eski Galatasaray asbaşkanlarindan Avukat Haluk Uğur sordu: "Bilir misin Fenerbahçe niçin kurucusunun adını hiçbir tesisine vermez, özellikle de o çok gurur duyduğu stadına..." Diğer bir sorusu ise "Nasıl olur da, hemen hemen her Fenerbahçeli Galatasaray'ın kurucusu Ali Sami Yen'i bilir de, nedense Fenerbahçe'nin kurucusunun kim olduğunu bilen bir Galatasaray'lı bulmak bir yana, bir Fenerbahçe'li bile bulmakta zorluk çekersiniz."

Haluk Uğur'a göre Fenerbahçe bile bile kendi tarihini tahrif etmiş bir kulüptür. Bunun sebebi ise, bir Galatasaray Liseli'nin gerçek kurucuları olmasıdır.

Avukat Uğur bu hikayeyi rahmetli Ali Sami Yen'in kendi ağzından bir Galatasaray kongresinde dinlemiş.

O dönemler Galatasaray Lisesi'nde öğrenci olan ve Galatasaray takımında oynayan Galip ismindeki oyuncu, Ali Sami Yen'e Galatasaray'a rakip olacak bir Türk takımı daha olsa ne kadar iyi olacağını ifade eder. Rahmetli başkanımız da "Galip, sen niçin buna ön ayak olmuyorsun?"der ve takımdan ayrılmasına izin verir. Fenerbahçe'nin kurulmasına destek verir.

Bu destekle Fenerbahçe Galip Bey öncülüğünde, karşı tarafta Kuşdili'nde "Sütçü Bulgar"ın kulübesi tabir edilen mekanda kurulur. Bir rivayete göre de Fenerbahçe'nin sarı lacivertli formasi, Galatasaray'ın uğursuz olduğu gerekçesiyle bir daha giymediği sadece bir kere giyilmiş sarı lacivertli formalardır.

Galip Bey'den Fenerbahçe sitelerinin tarihçe bölümlerinde kurucu olarak bahsedilmiyor. Fakat aynı Galip (Kulaksızoğlu), Fenerbahçe resmi sitesinde 1911'de Fenerbahçe başkanı olarak görülüyor.

Bu konu burada bitmiyor. Galatasaray'ın ilk yurtdışı maçında Macaristan'da Galatasaray takımında oynayan bir Galip Bey var. Türk futbolu yurtdışına ilk kez 1911 Eylül ayında çıktı. ve bir Türk takımı, Avrupa sahalarında ilk maçını 11 Eylül 1911 günü, Macaristan'ın Kolojvar kentinde, bu kentin adını taşıyan Kolojvar takımıyla yaptı.

Bu Türk takımı Galatasaray idi. Ahmet Robenson, Neşet ismet, Cevat, Hasan, Bekir Bircan-Dalaklı Hüseyin, idiris, Celal (Şehit), Galip Kulaksızoğlu!!!!, Emin Bülent Serdaroğlu'ndan kurulu Galatasaray, Türk futbolunun yurtdışındaki bu ilk maçında Macar Kolojvar'a 5-1 yenildi.

Fenerbahçe tarihinden utanıyor mu ?

Kurucu başkanları olduğunu iddia ettikleri Nurizade Ziya Songülen'i bir kere kabri başında andıklarını duymuş ya da görmüş olan var mı ?

Bir tesiste bu muhterem zat'ın adını gören var mı peki ?

Bu kadar vefasızlık olur mu ? Yoksa gerçek kurucuları başkası mı ?

Ali Sami Yen'in belirttiği gibi bu kişi Galatasaray forması için ter akıtmış Galip Kulaksızoğlu olabilir mi ?
Bundan utandıkları için mi bu konunun üzerinde fazla durmaz Fenerbahçe ?

Sakın kimse bu gerçekleri yazıyoruz diye bize kızmasın. Biz tarihin yalancısıyız !

Alpaslan DiKMEN
--spoiler--
hem galatasaray'da hem fenerbahçe'de oynamış, her 2 takımın kurucuları listesinde bulunmuş, 1939'da 50 yaşındayken vefat etmiş ve karacaahmet mezarlığı'nda toprağa verilmiş futbolcudur.
fenerbahçe'nin üçüncü kurucusu olduğu fenerbahçe arşivlerinde bile geçen, bir dönem fenerbahçe'de başkanlık bile yapmış olan fakat fenerbahçe'liler tarafından kabul edilmeyen kişidir.

Neden mi kabul edilmez? Çünkü kendisi ali sami yen'in yakın arkadaşı ve galatasaray lisesi mezunudur. Ama bazıları fenerbahçe arşivini fenerbahçe.org'dan ibaret zannettiği için "arşivde ismi yok" demektedirler.
(Futbolcu ve yönetici, d. 1889 - ö. 1939)

Mutasarrıf Kulaksızzade Mustafa Paşa'nın oğludur. Galatasaray'ın ilk takımlarında da oynayan Galip Kulaksızoğlu, Fenerbahçe'nin kurucuları arasında yer alır.

17 yıl Fenerbahçe forveti ve defansında oynadı. 216 maçta rakip filelere 73 gol attı. Takım kaptanı ve antrenörlük görevleri aldı. O dönemde milli maç yapılmadığından dolayı milli formayı giyme şansı bulunamadı. istanbul Karması kaptanlığına seçildi.

Futbo zekası, tekniği üstün, cesur, çevik ve takım oyun anlayışı olgun bir futbol yıldızı olarak büyük üne sahip oldu. Komple bir sporcu olan Kulaksızoğlu aynı zamanda tenis, hokey ve kürek sporlarında da devrin önde gelen isimlerindendi. Sağlam karakteri ve sportmenliği ile herkesin sevgisini kazanan Kulaksızoğlu, Fenerbahçe tarihinin önemli isimlerinden birisidir.
saygıyla anıyoruz.

görsel

https://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=62528
güncel Önemli Başlıklar