bugün

civciv tavuk meselesinin bir benzeri olmakla beraber,hakiki bir cevabıda bulunmamaktadır. ama illede cevap istiyen ufaklar olur bazen işte onlarada kanımca derim ki ;

<bkz: komik olursa güzel olur> çünkü fıkrada amaç düşündürerek güldürmektir,bazense düşündürmeden. e o zaman her halükarda fıkra bizi güldürmek için varsa, ben fıkra işini yapsın derim.
(bkz: bu şakaysa komik değilse hiç komik değil)
2. düşünce akımının savunucusu çoktur.
diğeri azdır. zira fıkranın amacı bellidir.
(bkz: düştüde mi bayıldı bayıdı da mı düştü)
(bkz: tuvalette sıçarken aklıma geldi) *.tam olarak nereye sıçtın bilemicem *
(bkz: kafa karışınca mı çalışır çalışırken mi karışır)
(bkz: bu sefer güldürmedi)
(bkz: evvelden de güldürmediydi)
(bkz: kim lan bu)
(bkz: yiğit özgür)
(bkz: ben sikerim gerisine karışmam)
güzelse komiktir, komikse güzeldir.
Bir nevi biber, acıysa mı yakar, yakarsa mı acıdır gibi. Herhangi bir paradoks içermez. Aynı görüş iki farklı şekilde söylenmektedir/sorulmaktadır. Çünkü acı olan biber yakar, biber yakıyorsa acıdır.
"Tavuk mu yumurtadan çıkar, yumurta mı tavuktan" tamamen farklı durumdur.

Soru komik olan şey güzelse, güzel olan şey komik mi şeklinde sorulsa dahi bir paradox barındırmaz. Sorunun cevabı net değidir.
fıkranın amacı zaten komik olmaktır, komik olan da genelde güzeldir zaten. ama her güzel şeye komik diyemezsin ki sen kardeşim. çikolata da bir çok kişiye göre güzel ama komik değil. "aa çikolataya baksana ne komiik" dersen ne etiketi yersin bilmem. (ben de ille de yorum yapçam ya buna nasıl kasmışım* ama siz de bıkmadınız paradox başlıklar açmaya ne yapayım.*)
(bkz: sarımsaklasak da mı saklasak sarımsaklamasak da mı saklasak)